Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Peter Watz - FileMaker Guru

Idag presenterar vi vår andra 99mac Guru - Peter Watz. Han har jobbat som FileMaker utvecklare sedan 1989 och varit aktiv på 99mac i åtta år. Han är inte bara trevlig och hjälpsam utan även en grillkung så vi ser fram emot nygrillat på 99mac träff i sommar.

Jag blev tillfrågad om jag ville hjälpa till att visa FileMaker II på Sveriges första Macmässa – Apple Business Forum i Sollentuna. Jag tackade ja. Under denna mässa så träffade jag företaget Börslistans Informations Tjänst – BIT. Dom hade ett problem med att hantera svarstalongerna för deras årsredovisningsservice. Jag byggde en lösning i FileMaker II och dom blev nöjda. Deras syster företag Branschförlaget sålde annonser i branschböckerna Vem är Vem i svensk Finansvärld m.fl. Jag började arbeta som telefonsäljare. Jag lämnade ut mitt telefonnummer till de som jag inte fick kontakt med. När dom senare ringde tillbaka så hade jag ingen koll vem det var eller vart i säljprocessen jag var. Så jag byggde ett säljstödssystem i FileMaker II. Detta var ett av de första säljstödssystemen för Mac. Det gick bra för mig. Jag börja sälja mer än mina mer erfarna kollegor och ett visst missnöje innebar att alla fick samma system. Min chef kallade detta för WSS Pro – Watz Sales System Pro, Pro för FileMaker Pro. I dag kallar jag systemet för Kundvårdsprogrammet.

Jag har sedan dess arbetat med att bygga FileMaker lösningar för nästan alla branscher i Sverige. Allt från medlemsregister för föreningar till stora bemannings- och rekryteringssystem för börsnoterade Poolia.

Jag arbetar också med drift av FileMakerdatabaser.

Min tanke med att vara forumvärd här på 99.se är att lyfta fram det man kan göra med FileMaker. Inte bara svara på frågor utan mer se möjligheterna med FileMaker. Jag kommer även involvera andra duktiga FileMaker utvecklare för att kunna svara på frågorna, då jag inte kan allt.

- Privat så har jag två barn, en fru och jag älskar att grilla, givetvis året runt. Är också delägare i webbyårn Pixpro Stockholm AB som bygger webbaserade lösningar med publiceringsverktyget Joomla. Givetvis så kopplar vi ihop det med FileMaker i vissa projekt.

Ser fram emot att hänga med er!

PS. Just nu sitter jag i Oslo på väg till New York så jag har några timmars frånvaro...

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.