Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Succé för Lightning-kabel på Kickstarter

Laddningskablar till IOS-enheter går ofta sönder – om de inte försvinner. Quickdraw är en Lightningkabel som gjort succé på finansieringssajten Kickstarter som ska hålla för livet.

Laddningskabeln till Iphone används flitigt och det är inte ovanligt att den går sönder i någon av ändarna där den böjs ofta. Brittiska Woodford Design har tagit fram en kabel de kallar för Quickdraw Lightning som är av så pass hög kvalitet att de vågar ge livstidsgaranti på den.

Företaget har sökt finansiering för sitt projekt via sajten Kickstarter och på bara fem dagar nådde de målet på 10 000 pund, motsvarande 110 250 kronor. Det går att bidra med pengar i ytterligare 15 dagar och företaget har satt upp nya delmål som ska göra det möjligt för dem att erbjuda olika förbättringar.

Quickdraw-kabeln är certifierad av Apple och kommer därmed att fungera felfritt med IOS-enheter som har Lightning-kontakten så som Iphone, Ipad och Ipod Touch.

Kabeln är tillverkad av anodiserad aluminium och är klädd i textil för att minska på trasslet. Det finns en inbyggd magnet i Lightning-änden och det följer med en motsvarande tunn liten magnetisk yta man kan klistra på skrivbord eller instrumentpanelen i bilen för att hålla kabeln på rätt plats när man inte använder den.

Kontakten är extra tålig då allt är gjutet tillsammans och därför ger Woodford Design livstidsgaranti på sina kablar. Det andra delmålet på Kickstarter är redan nått och kabeln kommer att erbjudas i rymdgrått och guld förutom silver för att matcha Apples färger. Nästa delmål är 40 000 pund, motsvarande 441 000 kronor, och för det beloppet vill företaget också ge kabeln en laddningsindikator likt laddaren för Apples bärbara datorer.

Låter det här intressant krävs det från 15 pund, eller 165 kronor, för att vara med och förhandsbeställa exemplar som beräknas levereras i augusti i år. Köparna kommer att få välja vilken färg de vill ha.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
18 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.