Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Iphone 6 får NFC

Apple kan enligt nya rykten ha ändrat inställning till NFC och tekniken kan integreras i kommande Iphone-modeller.

Flera tillverkare av mobiltelefoner har satsat på NFC-lösningar, men tekniken har än så länge uteblivit från listan över finesser med Iphone. Apple har inte visat något intresse för tekniken och marknadschefen Phil Schiller sa för två år sedan att #NFC "inte är lösningen på något nuvarande problem".

NFC står för Near Field Communication och är en teknik för att överföra data mellan två enheter på väldigt korta avstånd. Ett möjligt användningsområde är att genomföra betalningar med mobilen, ett område som Apples sägs vara väldigt intresserade av att koppla samman med #Touch ID.

Nästa Iphone-modell, #Iphone 6, sägs enligt nya rykten få just NFC. Det är Brightwire som pratat med insatta källor som också säger att Apple fått till ett avtal med bankkortföretaget China Unionpay om att integrera deras tjänster i bland annat Passbook.

Det här är inte det första ryktet om att Iphone kommer att få NFC-funktionalitet. För omkring en månad sedan presenterade KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo att Apples kommande Iphone-modeller får just NFC tillsammans med andra funktioner.

Kommentarer
40 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.