Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Beats blir billigare för Apple

Nya uppgifter om Apples förmodade köp av Beats gör gällande att affären fortfarande blir av, men att kostnaden nu endast blir tre miljarder dollar.

Efter de första rapporterna om att Apple planerar att köpa #Beats har det inte kommit några uttalanden från något av bolagen. Uppgifter från förra veckan gjorde gällande att förhandlingarna kring köpet ännu inte var klara. Att affären alls skulle bli av bedömdes då enligt insatta källor som "70 procent säkert".

Nu rapporterar tidningen New York Post att affären fortfarande är aktuell, och att båda Beats-profilerna Jimmy Iovine och Dr Dre kommer att medverka i någon form under WWDC som inleds nu på måndag.

Kostnaden sägs också nu vara lägre än den tidigare rapporterade summan på 3,2 miljarder dollar (runt 21 miljarder kronor). Istället ska Apple betala 3 miljarder för Beats, motsvarande 19,9 miljarder kronor. Varför summan blivit lägre är inte känt, men flera rapporter gör gällande att förhandlingarna fortfarande var i ett tidigt stadium när de första uppgifterna om uppköpet läckte ut.

Detta gör att den tidigare rapporterade summan kan ha varit ett utgångsbud, som sedan förhandlades ned när Apple hunnit avsluta den så kallade företagsbesiktningen av Beats. Att Dr Dre gick ut med uppgifterna om affären i en uppmärksammad video har troligtvis inte heller underlättat överenskommelsen med Apple.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.