Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

LG släpper böjd skärm med Thunderbolt‑stöd

I september kommer flera skärmnyheter från LG, däribland en böjd ultrabred modell med stöd för Thunderbolt 2.

För tre år sedan uppdaterade Apple sin 27-tums Cinema Display med Thunderbolt-anslutning, men upplösningen förblev detsamma på 2 560 x 1 440 pixlar. Sedan dess har det inte hänt något nytt från företagets håll, medan skärmar från andra tillverkare springer ifrån allt mer med finesser som 4K-upplösning och böjda skärmpaneler.

Inför lanseringen av senaste Mac Pro spekulerades det i att Apple skulle släppa en uppdatering till sin Thunderbolt Display, men istället började företaget att erbjuda en 4K-skärm från Sharp som alternativ. En annan tillverkare som nu sträcker ut en hand till Mac-användarna är LG.

Företaget kommer att visa upp en böjd ultrabred 34-tums skärm med stöd för Thunderbolt 2 under IFA-mässan i Berlin som drar igång den 5 september. LG 34UC97 innehåller en IPS-baserad panel med upplösningen 3 440 x 1 440 pixlar och bildförhållandet 21:9. Det kommer att gå att seriekoppla skärmar i en så kallad daisy chain.

Dessutom lanserar LG en 31-tums 4K-skärm anpassad för filmredigering och en annan 31-tummare med lägre upplösning lämpad för datorspel. Vad skärmarna kommer att kosta är ännu okänt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.