Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple släpper mobil plånbok

UPPDATERAD. Enligt Apple är plånbokens dagar räknade. De lanserar den mobila plånboken Apple Pay och flyttar med det in plastkorten i Iphone och Apple Watch.

Som väntat har Apple lanserat ett mobilt betalsystem som är tänkt att göra betalning med plastkort överflödigt. Det nya systemet heter Apple Pay, och aktiveras på Iphone genom att hålla nere tummen på Touch ID. Systemet finns inbyggt i både Iphone 6 och Iphone 6 Plus.

Apple Pay använder sig av protokollet NFC och sparar all betalningsinformation i ett eget chip liknande hur fingeravtryck sparas i en egen säkerhetsenklav. De virtuella betalkorten visas i appen Passbook.

Enligt Apple är systemet utformat med personlig integritet i fokus, och gör att Apple inte kan se vad användaren har köpt, var köpet har sketts eller betalsumman. Transaktionen är endast mellan köparen, säljaren och banken.

#Apple Pay kommer att fungera med American Express, Mastercard och Visa och finns inledningsvis endast i USA. Över 220 000 handelsplatser ska redan vara klara för att acceptera betalningsssystemet, bland annat Disneyworld och McDonalds.

Kunder kommer att kunna använda Apple Pay från oktober i år i USA, men de arbetar på att ta systemet till nya länder framöver. Det går att läsa lite om tjänsten på Apples amerikanska webbplats.

Kommentarer
438 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.