Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Ny Macbook Air kan stöda vändbar USB‑kontakt

Fler uppgifter gör gällande att Apples nya fläktlösa bärbara dator bland annat kommer att få en ny tunnare design, USB-portar för vändbara kontakter och sakna Magsafe-laddning.

99mac har tidigare rapporterat rykten om att Apple förbereder lansering av en mindre Macbook-dator med bildskärm på tolv tum och passiv kylning som inte behöver fläktar. Tidigare den här månaden skrev Jack March för A Tech Website att den nya datorn skulle erbjudas i olika färgalternativ, bland annat guldfärgad.

Nu har March på sin nya sajt publicerat fler uppgifter om datorn som enligt honom kommer att tillhöra Macbook Air-familjen, men bli ännu tunnare än tidigare modeller. Därmed kommer datorn inte att ha plats för en fullstor USB-port, utan kommer att använda sig av den nya kontakten USB typ C, som är vändbar och alltså går att plugga in åt båda hållen.

Enligt Marchs källor innebär den tunna designen också att datorn inte får en normal Magsafe-anslutning, utan att laddningen kommer att ske på ett annorlunda sätt. Inga detaljer presenteras, men det är möjligt att laddningen kommer att ske på ett sätt liknande den nyligen presenterade Apple Watch som har en induktiv sensor där laddaren kan fästas.

Som tidigare spekulerats ska datorn inte ha någon fläkt, något som görs möjligt genom Intels nya Broadwell-processorer som kan ge prestanda motsvarande dagens Macbook Air, men med betydligt mindre värmeutveckling och strömförbrukning.

Ramen runt bildskärmen kommer precis som resten av datorn att bli tunnare, och mer påminna om utseendet på Macbook Pro med Retinaskärm. Tangentbordet sägs fylla nästan hela chassit och lämna väldigt lite plats på sidorna. Datorns inbyggda högtalare kommer att finnas ovanför tangentbordet, men vara synliga till skillnad från dagens Macbook Air där högtalarna är dolda under tangentbordet.

Enligt March kommer datorn att lanseras under mitten av 2015.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.