Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Säg hej till HTC One A9

Under tisdagskvällen presenterade HTC Iphone-kopian One A9 som blir först efter Nexus-telefonerna med nya Android Marshmallow.

Mycket om HTC:s senaste telefonmodell One A9 avslöjades via läckor i förväg, men på tisdagskvällen visade företaget upp telefonen officiellt för första gången under ett direktsänt evenemang.

HTC har de senaste åren haft något unikt med sina flaggskeppstelefoner. Den något välvda baksidan i aluminum med horisontella streck för antennerna har gjort det lätt att känna igen en HTC-telefon även på håll. Med den senaste One A9 uppdaterar företaget designen och resultatet är allt annat än något unikt, One A9 för tankarna till Apples Iphone (som i sin tur tagit designelement från HTC:s tidigare flaggskeppsmodeller).

Istället för IOS kör One A9 senaste Android Marshmallow och är därmed den första telefonen efter de nyligen lanserade Nexus-telefonerna att göra det. Tidigare har HTC skickat med en hel del modifieringar av Android, kallat för HTC Sense, men nu är det nästan en ren Google-installation av Marshmallow som kommer förinstallerad, enligt Ina Fried på Recode.

One A9 kommer med en AMOLED-skärm på fem tum som skyddas av Corning Gorilla Glass 4. Det sitter en fingeravtrycksläsare på framsidan som kan användas för att låsa upp enheten eller genomföra betalningar i Google Play. På insidan sitter den åttakärniga processorn Snapdragon 617, två gigabyte primärminne och 16 gigabyte lagring (finns också en version med 32 gigabyte, men den kommer inte att säljs i Norden). Till skillnad från Iphone har den här luren stöd för minneskort (upp till två terabyte). Den bakre kameran är på 13 megapixel.

HTC erbjuder One A9 i fyra färger: grå, silver, röd och guld. Telefonen hör till mellanklassegmentet och prislappen är satt därefter, det rekommenderade priset i Sverige ligger på cirka 5 990 kronor och försäljningen börjar den 30 oktober. Först kommer den grå modellen, medan övriga färger följer efter årskiftet. Iphone 6S kostar som jämförelse från 7 495 kronor.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.