Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Prognos: Det visar Apple 7 september

Höstens stora Apple-händelse är runt hörnet, och som vanligt sammanfattar 99mac årets rykten och sätter sin prognos om vad som kommer att dyka upp på onsdag.

Ny Iphone

Det får anses givet att Apple kommer att lansera sin nästa Iphone under onsdagens event. Förutom avstickaren Iphone SE som släpptes i mars i år har Apple alltid lanserat nya Iphone-modeller under sommaren eller hösten – i god tid till den lukrativa julhandeln.

Allt som allt är det den tolfte modellen av Iphone som nu kommer, om vi inte räknar de större varianterna Iphone 6 Plus och Iphone 6S Plus som separata modeller. Med tidigare år som mall borde det också vara dags för den sjätte större designförändringen, något som Apple brukar göra med varannan modell. I år pekar de flesta uppgifter dock enhälligt mot att #Iphone 7 kommer att behålla samma utseende som Iphone 6S från förra året, vilket blir tredje året i rad för den designen.

På grund av detta har det också rapporterats att telefonen inte alls kommer att kallas Iphone 7, utan istället någon variant på förra årets telefon så som Iphone 6 SE. Det verkar dock just nu som att namnet ändå kommer att bli Iphone 7.

Även om den nya telefonen väntas få samma utseende som de befintliga modellerna ryktas det om att årets lansering får en större variation av färger än tidigare. Bland annat har det pratats om en ny mörkblå färg, och att den befintliga färgen rymdgrå kommer att ersättas men en mörkare svart nyans. Allt som allt kan årets Iphone komma att erbjudas i fem färger - silver, guld och rosa guld samma som förra året, en ny svart variant och en helt ny mörkblå kulör.

Prestanda och ström

Iphone 7 kommer också att få nya funktioner och bättre prestanda som ska locka både befintliga Iphone-användare att uppdatera och kanske framförallt användare av andra plattformar att vilja migrera till IOS. Processorn lär bli en ny variant av Apples egendesignade ARM-processorer, kallad A10. I augusti dök det upp påstådda prestandatester genom Geekbench av A10 som visade på upp till 50 procent högre prestanda än förra årets A9. Detta har dock visat sig att mätningarna inte var äkta, rapporterar Macrumors. Det finns ändå skäl att utgå från att årets A10 kommer vara snabbare än förra årets A9.

Andra rykten gör också gällande att Iphone 7 kommer att få förbättrad batteritid jämfört med tidigare modeller, och dessutom får stöd för trådlös laddning och blir mer vattentålig.

Bättre kamera, dubbla linser

Det verkar också som att Apple verkligen kommer att satsa på telefonens inbyggda kamera i år. Länge har det ryktats om att Iphone 7 kommer att få dubbla kameralinser på baksidan, vilket ska göra det lättare att ta bättre bilder under dåliga ljusförhållanden. I april förra årets rapporterades det att Apple köpt det israeliska företaget Linx, som utvecklar just kamerateknologi för flera linser.

Enligt flera källor, bland annat analytikern Ming Chi-Kuo och den oftast välunderrättade Mark Gurman på Bloomberg, är det dock endast den större Plus-varianten av Iphone 7 som kommer att få de dubbla kameralinserna. Dock kan förbättringar i kamerans sensorer väntas även hos den mindre Iphone 7.

Under IFA-mässan i år visade flera konkurrenter nya telefonmodeller med imponerande kameraprestanda. Bland annat lanserade Sony sina nya mobil Xperia XZ som erbjuder trippla sensorer i kameran, och dessutom en förbättrad kamera för videosamtal på 13 megapixel.

Hörlurar?

Bättre batteritid och kamera i all ära, men det som ändå varit den stora diskussionpunkten när det gäller Iphone 7 är uppgifterna om att den kommer sakna hörlurskontakt. Redan i november förra året började dessa rykten dyka upp, och har förstärkts ytterligare genom referenser som funnits i koden i operativsystemet IOS 9. Inför eventet har det också dykt upp en serie rapporter om att hörlursporten försvinner.

Frågan är vad Apple kommer att ersätta hörlurskontakten med, eller snarare vilka slags hörlurar som kommer att följa med Iphone 7. Onekligen blir det allt vanligare att användare lyssnare med trådlösa hörlurar, och nyligen rapporterades det att Apple också kommer att släppa nya Beats-hörlurar under eventet. I själva kartongen har det ryktats att det kommer ligga ett par trådlösa varianter av de nuvarande vita Earpods, så kallade Airpods. Men andra rykten har gjort gällande att Apple istället utvecklat Lightning-anslutna varianter av Earbuds, och påstådda bilder av dessa har också publicerats.

En annan het fråga är om Apple kommer att skicka med en adapter för äldre typer av hörlurar i kartongen eller inte. Oavsett verkar det sannolikt att Apple kommer att erbjuda en adapter till försäljning, och uppmärksammad video påstods föreställa en sådan.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.