Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple lanserar Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Apple visar upp årets nya telefonmodeller i form av Iphone 7 och Iphone 7 Plus. Bland nyheterna märks avsevärt bättre prestanda, längre batteritid, vattentålighet och ny kamerateknik.

Förbättrad kamera

Kameramodulen är ett stort steg framåt enligt Apple. Huvudkameran är liksom hos föregångarna på 12 megapixel, men nu har både Iphone 7 och 7 Plus optisk bildstabilisering. Den nya kameran fångar bilder med tre gånger bättre exponering och har en större bländaröppning på f/1,8.

Kameran har också sex olika lager av linser och sensorn uppges vara 60 procent snabbare och 30 procent mer effektiv jämfört med kamerasensorn i Iphone 6S-modellerna. Kamerasensorn ska släppa in 50 procent mer ljus än tidigare och stöd för True Tone-blixt ska ge mer naturlig belysning än tidigare. Blixten ska dessutom vara 50 procent ljusstarkare än hos Iphone 6S. Det är möjligt att zooma in i bilder med hjälp av en digital zoom som kan förstora i fem steg (5x).

Iphone 7 och 7 Plus använder en ny signalsensor som förbättrar bildkvaliteten. Den fångar olika lager av bilden där olika delar utvärderas med hjälp av artificiell intelligens, bland annat för att välja vitbalans och fokus. Denna process utförs på blott 25 millisekunder. Kameran har också stöd för fotografering i RAW-formatet, som telefonen sedan är snabb nog för att kunna bearbeta utan att blanda in en dator.

Även den främre Facetime-kameran har en fått en högre upplösning på 7 megapixel och ett bredare färgomfång än tidigare. Den stöder också automatisk bildstabilisering.

Dubbel-kamera i Iphone 7 Plus
Iphone 7 Plus har till skillnad från sitt mindre syskon utrustats med två kameramoduler på baksidan, båda på 12 megapixel. En kamera är av typen vidvinkel och den andra av typen telefoto för zoom. I normala fall används vidvinkel-kameran som är utrustad med en bländaröppning på f/1.8. Telefoto-kameran har en bländaröppning på f/2.8 och låter användaren zooma till dubbel förstoring (2x). Du kan zooma antingen genom att trycka på en knapp som tar dig till 2x förstoring, eller så kan du zooma in ytterligare genom fingergester.

Om du zoomar mer än 2x kommer en digital zoom att användas och här klarar Iphone 7 Plus upp till tio gångers bildförstoring (10x). Bildkvaliteten ska då bli bättre än med traditionella mobilkamerors digitala zoom. Kameran ska också vara betydligt bättre på att hantera fotografering i dålig belysning.

Apple demonstrerade även en ny teknik som ska kunna erbjuda kort skärpedjup. Detta är en något som stora systemkameror traditionellt sett hanterar mycket bättre än vad mobilkameror mäktar med. När en bild fångas med Iphone 7 Plus analyserar telefonens bildsensor miljöerna och genererar djupinformation. Detta används sedan till att göra personerna i förgrunden skarpa medan bakgrunden blir suddig. Detta kan förhandsgranskas i realtid, vilket de flesta systemkameror inte kan. Apple visade en imponerande bra bild tagen med Iphone 7 Plus.

Kommentarer
225 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.