Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bootcamp kan spränga högtalarna i Macbook Pro

En föråldrad drivrutin i Bootcamp gör att högtalarna i nya Macbook Pro kan skadas när Windows körs på datorn.

2006 överraskade Apple världen genom att introducera verktyget #Bootcamp, som gör att operativsystemet Windows kan installeras på en Mac. Sedan dess har Apple uppdaterat Boot Camp för stöd för nyare versioner av Windows, och sedan version 6.1 som kom tillsammans med Mac OS Sierra finns bara stöd för Windows 10.

Vanligtvis fungerar det mer eller mindre problemfritt att köra Windows 10 på detta sätt, men användare av nya Macbook Pro bör se upp. En bugg som rapporteras av Apple Insider kan i värsta fall göra att Bootcamp förstör högtalarna på maskinen.

Flera användare av Windows på Apples nya datorer har märkt att högtalarna sprakar och brusar regelbundet, även när volymen är nedsatt. Efter en tid kan också högtalarna fysisk gå sönder, vilket en användare på Reddit fått bekräftat hos supporten i en Apple-butik. Problemet verkar bero på en föråldrad drivrutin i Bootcamp för ljudhanteringen i Windows.

Förhoppningsvis uppdaterar Apple snarast Bootcamp med nya drivrutiner. Tills vidare rapporterar vissa användare att de löst problemet genom att installera andra drivrutiner från Realtek.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.