Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

DivX Quicktime Encoder (Beta)

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

DivX.com har släppt en beta av en Quicktime Encoder (videokodare). Tillkännagivandet finns här: http://forums.divx.com/viewtopic.php?topic=47199&forum=14
och filerna kan laddas ner här: http://www.divx.com/divx/mac/beta/

De skriver dock: P.S. Please do not redistribute this beta release on Usenet/IRC/etc. This is beta software, and we don´t want the masses of people using it until we reach the final release.

Har inte gjort några ingående tester, men det beter sig lite annorlunda mot andra Quicktime codecs. När man vill exportera väljer man: "Movie to DivX" istället för vanliga "Movie to Quicktime Movie".

/henrik

Skall testas. Tack för tipset!

Ja Movie to DivX känns ju mer rätt då det ju är AVI som har varit basen för filformatet (är inte helt uppdaterad på hur det är i senaste versioner men iaf).
Därav alla problem med o få DivX uppspelning att fungera för det stora flertalet och varför det inte fungerat i QT. Men är det endast en encoder och ingen decoder med i paketet?

Isåfall kan man ju inte spela upp filen i QT när man väl exporterat

Var det inte med någon decoder ? Den lade ju in en massa junk i /Applications/DivX Gerschwin, bl.a en validator. Men om filerna sedan går att spela upp efter bearbetning i är en annan sak. Kanske måste decodern laddas ner separat.

Tycker det är konservativt tänkande att fortsätta med avi. Dom måste ju lagt ner en massa tid på att försöka lösa problemen med avi istället för att blicka framåt och lägga ner den tiden på mp4.

Tacka vet jag 3ivx. Dom började med .mov formatet istället, och gjorde det sedan möjligt att spela upp dom filmerna i WMP.

/henrik

1
Bevaka tråden