Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

wav filer till reason

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Någon som vet hur man gör detta
Jag ska nämligen göra en remix låt i reason och har ingen aning om hur man får in wav filen i reason
Måste ha in sången som jag spelade in i pro tools
Någon som vet?

Peace out

Enda sättet att få in wavfiler i Reason är att spela upp dem med en samplerserna eller via Rewire. Det kan vara en idé att klippa upp i mindre bitar också, annars måste du retrigga från start varje gång du vill höra sången.

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2009-04-28 13:39

Jupp, eller gör virtuella kopior på samplingen med NNXT och sätt olika startpunkter (och olika placering på klaviaturet) på kopiorna.

NN19, NNXT och ReDrum läser Wav-filer. Gör du om samplingen med klippverktyget ReCycle så kan du öppna rexfilen med Dr Rex (eller NN19, NNXT och ReDrum även i det fallet). Rexfilen kan innehålla upp till 90 (del-)samplingar eller något sådant.

Använd förslagsvis även Song Self Contain settings och se till att samplingarna bakas med i låtfilen så slipper du hålla reda på dem separat. Plus att de då tar mindre hårddiskutrymme.

ReWire är dock att föredra om du redan har arret i ProTools. Då är det bara att ha PT öppet, sedan starta Reason. Då körs programmen synkat med varandra och Reason-ljudet kommer in på valfritt antal mixerkanaler i PT.

Senast redigerat 2009-04-28 14:08
  • Medlem
  • Uppsala
  • 2009-04-28 14:03

Visual guidance

Tillägg: Även om kopiorna är kopior så är Reason genomtänkt programmerat: Tar du bort "originalet" så kommer någon av kopiorna att bli "originalet" i stället. Något en gammal Ensoniq-sampler inte klarade, den hade dock också möjligheten till virtuella kopior. Varje kopia kan ha egen startpunkt, egna looppunkter, egna envelopes, egna filterinställningar etc etc. Samplingarna kan även matas ut på valfri utgång, varje NNXT har 16 separata utgångar.

Tack så mycket fungerar sjukt bra med ReWire
Äntligen kan remixen bli klar !

Peace Out

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2009-05-04 16:44

Najs, vi får väl höra sen!?

1
Bevaka tråden