Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Några frågor

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej.
Hur får man bilden att följa "pinnen" den bara försvinner iväg ju.
Hur får man den att låsa till grid när man tex har 1bar valt så att den hoppar till närmsta 1a ?
Mycket tacksam för svar

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2009-06-23 20:46

taktjokset funkar om du sätter på GRID läget å väljer rätt grid-delning...

scroll---- option>editwindowscrolling>välj afterplayback eller page...

Tack.
Page var det alltså då byter den bild när den kommer till slutet.
Hittade grid grejen också.

  • Medlem
  • Eskilstuna
  • 2009-06-23 22:30

Sen är ju insertionfollowsplayback undet prefs/operation (har en knapp i 8an eller j tror jag med abc) nått som är bra å toggla, om man vill den ska börja från samma playställe, tex när man spelar in , eller stoppa där man stannar när man editerar å hör nått weird...

När man markerar en region och kör loop play på den så försvinner ju loop punkterna när man trycker stop. Finns det nåt sätt att sätta en left och right ruler som är kvar hela tiden?
Sen är det jävligt märkligt att man inte hör vad som är inspelat på ett spår när man sätter det i rec ready. och hur gör man punch in ?? Många frågor här,tacksam för svar.

  • Medlem
  • Umeå
  • 2009-07-23 15:57

Hej!
Kolla Timeline insertion follows playback. Den gör att looppunkterna försvinner när man trycker stopp.
Du kan också använda Dynamic Transport för att själv ställa uppspelningspunkter med en större blå triangeln som kommer fram när man aktiverar dynamic transport (ctrl+cmd+p på mac).
Kollar lite på record enabled-problemet, det känns bekant men minns inte ur huvudet vad det är för inställning. Kolla i sessionsinställningarna (cmd+2) och i preferences/operation om det finns något som relaterar till monitor och rec enable.
Punch in görs bäst med den utmärkta QuickPunchfunktionen som finns under optionmenyn. Aktivera den, börja spela och tryck in recordknappen när du vill banda. Den spelar dock in hela tiden som man spelar upp så du kan redigera start och stopp i efterhand.
Annars kan du bara markera ett område, och med pre-roll bestämma hur mycket tidigare den ska börja spela. När du har ett recenablat spår kommer den att börja spela in på det över precis ditt markerade område och sen ta stopp i slutet om du inte använder postroll. De finns båda i transportfönstret (cmd-1)

1
Bevaka tråden