Som inbiten IM-nörd (ständigt inloggad på facebook och MSN via Beejive) blev jag väldigt glad när dev-team jailbreakade och låste upp iPhone 3.0 mjukvaran. Lyckan höll i sig. Allt fungerade, MMS, tethering, landscape-mode. Allt var perfekt, ända tills jag skulle prova Push notifications. Det fungerade helt enkelt inte (läs mer: http://brambourgonjon.wordpress.com/2009/06/18/push-2g/). Efter att ha googlat problemet så kom jag till insikt att bara telefoner aktiverade via Apples servrar fungerade med Push notifications.

För att komma runt denna begränsning så köpte jag ett kontantkort från den brittiska operatören O2 (detta då min iPhone är inhandlad i england).

Här nedan följer en steg-för-steg guide skriven helt sonika av mig på hur jag gick tillväga för att få igång push notifications på min jailbreakade och ultrasn0w-upplåsta iPhone 3G

1. Följ guiden på http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4254 OBSERVERA: Det är viktigt att ni kryssar ur "Activate the phone" (detta ska göras genom iTunes).

2. Innan du sätter din telefon i DFU-läge ska du stoppa i ett SIM-kort från den operatör i det land din telefon är låst i. Tex har du köpt den från England (som jag gjort) då är det ett simkort från operatören O2 du ska ha. Har du köpt från USA ska du ha ett SIM-kort från AT&T. Dessa SIM-kort finns för en billig slant att köpa på eBay. Jag betalade ca 50kr inkl frakt för mitt.

3. Återställ din iPhone med mjukvaran du nyss skapade i Pwnagetool och ställ in den som NY (detta är viktigt).

4. Efter att telefonen har blivit aktiverad av iTunes är det bara att gå in i Cydia, och lägga till:

repo666.ultrasn0w.com bland "Sources" för att därefter kunna installera ultrasn0w och kunna använda valfri operatör.

5. Din telefon är nu upplåst, jailbreakad och ska nu fungera med Push notifications tillsammans med program som tex. Beejive, IM+ mm

Har du några frågor så posta dem gärna i tråden så besvarar jag de så fort som möjligt.