Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Krånglande IDML-fil

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hejsan!

Vi har problem med några InDesignfiler. Vi har gjort om en hel flock till IDML-filer och det var inga som helst problem, det brukar ju inte vara det. Sedan har vi några få (alla filer är likadant uppbyggda och har gått igenom samma process) som bara inte funkar. CS5 kraschar när vi försöker öppna dem. Är det någon som stött på problemet och har något klokt tips?

/Eva

  • Medlem
  • 2012-10-07 12:13

Kolla om eventuella filer som är inlänkade i dokumentet är skadade, tex .eps:ar. Om du har inälnkade bilder som ska monteras vid skapadndet av det "nya" indd (ur idml) kan du testa att ta bort dem från sin ordinarie plats och försöka igen.

Om du eller annan är vana att läsa kod kan du öppna idml i en textredigerare (tex TextWrangler som är gratis ) och se om man direkt kan se avvikelser man kan anta är onormala. I så fall kan man rädda filen genom att redigera den xml imdl består av, men då ska man veta vad man håller på med.
Så länge ni sparar ett original kostar det inget (mer än tid) att försöka.

Kanske att en en bamsebild blivit inbäddad i en textruta? Den kan vara så stor att den inte syns om den hamnat efter texten. Kan vara svår att få bort och kan ställa till med mystiska problem i stil med vad du beskriver. Om du inte hittar i _vilken_ textruta, testa att alternerande kasta olika sidor i dokumentet för att triangulera dig fram till boven i dramat. Klipp och klistra den trilskande texten via ett rent textdokument för att få bort allt skräp och återskapa layouten för just detta textblock/sida.

1
Bevaka tråden