Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
koss_boss

koss_boss

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2007-01-11
  • Senast aktiv 2013-02-24
  • Antal inlägg 196

Foruminlägg

De senaste inläggen koss_boss har skrivit i forumet.

Ursprungligen av xms67:

Jag är i ett desperat behov av en bra Reminder app. Körde med Things men den kunde ju aldrig uppdatera mellan iPad och iPhone, annars var den bra. Har nu kört med Apples egen Reminder. Den fungerar ju bra mellan olika apparater. Men jag kommer inte överens med gränssnittet. Den känns inte logisk. Frågan är om man förlikar sig med appen efter ett tag eller om den helt enkelt inte fungerar för mig?

Är det några här som använder Påminnelser(Apples) lite mer frekvent? Vad tycker ni om den?

Vet inte om du känner till det men Things har nu en Cloud beta som jag kört i flera månader och den har aldrig strulat. Den synkar felfritt mellan Mac, iPad och iPhone. Hur du aktiverar den?

Gå in i inställningar i things (iPad/iPhone) och skaka enheten så kommer det upp ett tidigare dolt alternativ att börja använda Cloud sync.

Har aldrig blivit fäst vid reminders

Köpte mig en ipad 2 för 3 veckor sedan och jag blev förvånad hur mycket jag använt den med tanke på hur skeptisk jag var till köpet först. Dessvärre har den iPad 2 jag köpt två problem kopplat till tillverkningen och jag vill nu höra med er vad ni tycker jag bör göra.

Det första problemet är vad som beskrivs i den här tråden.som "backlight bleeding" ->.Backlight bleeding - MacRumors Forums

Med backlight bleed innebär att bakrundsljuset "läcker ut" vid sidorna av skärmen, vilket syns tydligt när man tex ser på film. Här är ett bildexempel på hur det kan se ut:.

Det andra problemet är att glaset som ligger över skärmen inte är helt fastlimmat så om man trycker med tummen ca 2 cm till höger om "hemknappen" så hör man ett knäppande ljud då glaset får kontakt med resten av ipaden. Detta är ett problem man kan läsa om mer här:.http://forums.whirlpool.net.au/archive/1680317

Utöver dessa i mina ögon "ej acceptabla" fel på en produkt i den prisklassen så fungerar den bra. Jag undrar därför vad ni skulle ha gjort och om detta är problem ni själva har haft med era ipads?

Tacksam för tips

Ursprungligen av SHANTARAM:

Tack för svaren. Skall in till den lömske säljaren i morgon
Men även om det visar sig att han har blåst mig så borde väl min lovade hastighet vara tillbaka efter månadsskiftet och inte dras ner till en lägre hastighet?

Som många före mig redan har skrivit så sänks hastigheten efter en viss förbrukad datavolym beroende på vilket abonnemang du har. Tele2s dyraste abonnemang ger "Fri surf" men inte "obegränsad", detta är en viktig skillnad.

Fri surf = surfa hur mycket du vill, men efter en viss dataförbrukning så sänks din hastighet men du kan fortsätta surfa.

Har säljaren lovat dig "fri surf" så har han teoretiskt sätt inte lurat dig men han borde ha berättat för dig att hastigheten efter en viss gräns/eller vid extremt hög användning kommer att sänkas. Om säljaren däremot har lovat dig "obegränsad surf" då har han vilselett dig, men hans avsikt behöver inte ha varit att lura dig utan han kan själv ha missuppfattat informationen. Du kan själv läsa på här om vad som gäller för Tele2s mobila bredband

http://www.tele2.se/files/T2P_031_01-09.pdf

Hoppas det blev lite klarare

Ursprungligen av Helmot:

Hur gjorde du för att nedgradera?

Jag skapade en "custom ipsw" med Pwnagetool för att kunna nedgradera till 4.2.1

Det är iOS 4.3.3 som är problemet. Jag har nämligen själv för att testa återställt min iphone 4 till 4.3.3 och ställde in den som ny. Mobilen blev varm och batteririden blev drastiskt mycket sämre. Jag provade då att nedgradera till 4.2.1 och då blev allt som vanligt igen.

Du måste ändra din "hosts"-fil. Följ denna guide och hör av dig om du får några problem:

Restore iPhone 3GS to 3.1.2 Using SHSHs on File with Cydia | OS X

Ursprungligen av Cokey:

Har ALDRIG återställt som ny efter uppgradering inför jailbreak och aldrig stött på problem. Så varför du rekommenderar detta förstår jag ju inte.

I ts fall så hade jag prövat återställa och jailbreak och se om det hjälper. Fungerar det så hade jag återställt till säkerhetskopia igen och prövat jailbreaka. Bör inte vara något problem.

Därför att man då blir av med "gamla" rester från cydia som kan ställa till det när man lägger in en ny mjukvara. Kul att det fungerat för dig, men det gör det inte till någon universell optimal lösning för andra. Det är inget unikt för iPhone utan rekommenderas även vid en ny OS X-installation.

OT: Bra att det löste sig. Får hoppas att Cydia snart kommer igång igen ordentligt.

Jag rekommenderar ALLTID att "återställa" telefonen vid jailbreak samt ALLTID "ställa in den som ny". Då minimerar du risken för buggar och komplikationer. Databasen med dina SMS brukar jag spara via iFile eller något annat program så att du lätt och smidigt kan överföra den senare.

Jag hårdkör IM-program och varit en daglig användare av dessa på iPhone sedan App Store introducerades. Jag måste därför slå ett slag för Beejive. Det är inte billigt (75kr) men det är mycket stabilt och fungerar verkligen mycket tillfredställande. Beejive håller mig inloggad på Facebook och MSN samtidigt upp till 7 dagar (utan att man behöver logga in), på detta vis kan jag alltid nås av mina nära och kära. Skulle jag loggas ut från någon tjänst (sällan) så informeras jag av detta av Beejive. Så jag kan verkligen varmt rekommendera att man betalar och köper Beejive.

Jag älskar min iPhone och jag älskar min Macbook men jag kan ärligt säga att jag inte heller förstår nyttan med iPad. Detta trots att jag har fått sitta med den i lugn och ro. För mig fyller den absolut ingen funktion, men det gör den givetvis för andra.

Finns ingen anledning att inte installera 4.3, om du nu inte måste jailbreaka?

Du kan fortfarande mig spara dina SHSH för 4.2.1, så tanka ner TinyUmbrella och spara din SHSH innan Apple slutar signerna 4.2.1.

När du gjort det hör av dig till mig via PM så hjälper jag dig.

Svårt att svara på vad som är fel i ditt fall. Min första iPhone 4 som kom med 4.1 flöt som ett rinnande vatten. Senare fick jag en ny iPhone, den förra hade vissa mindre problem och denna iPhone kom med 4.2.1 och jag kan tycka att den inte är lika snabb men jag kan inte verifiera detta.

Nu kör jag min iPhone jailbreakad, men det gjorde jag inte under flera veckor varken med 4.1 och 4.2.1 och tyckte även på min icke-jailbreakade iPhone att 4.1 flöt på bättre.

Som sagt har själv kört Busycal i över 2 år och det är det givna alternativet. Det är helt enkelt snyggare och bättre än iCal och medför ingen inlärningskurva alls.

Starta iTunes och välj:

Inställningar > Allmänt > Importinställningar = Här kan du själv välja

Jag hade också hela mitt bibliotek i FLAC, och jag gjorde så att jag konverterade hela biblioteket till ALAC (Apple Lossless) då förlorar du ingen kvalitet och kan spela upp det i både iTunes och på din iDevice utan några tillbehör.

Rent spontant så tycker jag inte att det låter bra. Jag har lyssnat på din inspelning och tycker att ljudet förekommer ofta och högt. Den datorn du har köpt är just känd för att den går så underbart tyst så du borde kanske kolla upp det.