Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mikamar

Mikamar

Medlem
  • Registrerad 2001-12-18
  • Senast aktiv 2019-04-30
  • Antal inlägg 215

Foruminlägg

De senaste inläggen Mikamar har skrivit i forumet.

Trist att höra...

Lycka till allihop!

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Ja, Flash kan konsumera mycket processorkraft, MEN, det finns såvitt jag vet inget (efter Adobes uppdaterade info) som tyder på att det problemet skulle vara värre i Lion än i tidigare versioner, dvs. Därför blir ditt påstående vilseledande, eftersom det förespeglar en försämring, vilket alltså inte är sant.

Tvärtom är det högst sannolikt att Flash, eller egentligen Safaris hantering av Flash, har blivit bättre, pga av en separat hantering av renderingen av innehållet på webbsidan, vilket torde resultera i färre Flash-relaterade krascher.

För en mer saklig, och väl belagd, syn på Flash, fullt av praktiska tips om hur användaren ska få en mer angenäm Flash-upplevelse kan du läsa mitt inlägg här:

http://www.99.se/adobe/286804-ganger-snabbare-flash.html

Anger du mig som källa och kan referera korrekt får du gärna skriva en tips-artikel –.det kommer dina läsare att bli glada över.

Tack för ett sakligt inlägg som får mig att förstå din synpunkt!

Ursprungligen av Baron:

Men inga ändringar?

Jo, jag plockade bort det första stycket om att uppgraderingen tycks ha kommit som en överraskning för Adobes utvecklare. Det var en personlig reflektion som jag borde ha avstått ifrån och jag ber om ursäkt om någon känner sig trampad på tårna för formuleringen.

Vad gäller stycket om Flash ser jag ingen anledning till att ändra någonting. Det finns massor av rapporter om att Flash Player kräver onödigt mycket processorkraft, något som kan få fläktarna att gå på högvarv.

Angående rubriksättningen skulle en mer rättvisande sådan kunna vara "Några av Adobes program funkar dåligt med Lion". Men ett sådant rubrikförslag skulle antagligen inte falla redaktörerna i smaken. (Apropå rubriker var det en artikel jag skrev häromåret som redaktörerna bytte rubrik på fem gånger innan de var nöjda. Huruvida jag var nöjd är en annan femma).

Jag försöker vara så "saklig och balanserad" som det överhuvudtaget är möjligt. 100 procent objektiv kan man dock aldrig vara...

Ursprungligen av Baron:

Mikamar har en, eh... "annan" syn på journalistik.
http://www.99.se/notiser/247487-tidningen-mobils-faktakoll-2.html#post1577439

Precis när man trodde att pajkastningen var över för denna gång.

Det jag skrev i den tråden var kort och gott att många sajter är beroende av att att få många klick på artiklarna. Detta för att locka annonsörer. Det är knappast någon hemlighet.

Vanliga metoder är att någon på redaktionen spetsar till en rubrik eller ingress. Andra sätt är att strypa rss-flödet eller att införa en bildspelsfunktion som laddar om hela sidan för varje ny bild. (Ett bra exempel på det sistnämnda känner ni alla till).

Vad gäller rubriksättning (som ju ofta är en öm punkt) är det till exempel välkänt att vissa ord drar fler läsare. Exempel på sådana är Apple, iPhone, Google och Microsoft. Om då företaget X stämmer sju företag, varav ett av dessa råkar vara Apple, blir rubriken oftast av typen "X stämmer A". Detta helt enkelt för att Apple drar fler klick än de andra sex stämda företagen. Hänger ni med?

Om ni ifrågasätter detta räcker det ju att ni tittar på Sveriges största (och samtidigt mest bespottade) sajt: Aftonbladet. I stort sett varje dag pumpas det ut artiklar om Apple och iPhone som rena klickbeten. Hur många artiklar har det till exempel inte varit om att iPhone 5 släpps i höst??

Många konspirationsteoretiker tror att media nämner Apple så ofta för att Apple betalar journalisterna under bordet. Inget kunde vara mer felaktigt. Att Apple nämns så ofta beror snarare på att artiklar om företaget genererar många klick. (Sen är det ju naturligtvis så att många skriver om iPrylarna helt enkelt för att de gillar dem).

Varför skriver då jag om Apple, kanske vän av ordning undrar? Jo, i mitt fall är det helt enkelt för att jag gillar de flesta av företagets produkter. Därmed inte sagt att jag ställer mig bakom allt vad företaget kan hitta på. Det är ofta jag undrar vad i h-e som Steve och kompani håller på med och långtifrån alla artiklar jag skrivit hyllar företagets agerande. (Ni skulle bara veta hur många arga mejl jag får när jag skrivit något kritiskt om Apple).

Ni kan tro vad ni vill, men jag försöker faktiskt skriva så korrekta artiklar det bara är möjligt. Visst fasiken har jag fel emellanåt, men det brukar inte dröja många minuter innan någon påpekar felen. Har personen rätt i sak ändrar jag i texten så snabbt som möjligt.

Sen finns det fall som den ovan kritiserade artikeln där det inte är glasklart vad som egentligen är "rätt i sak". Jag försöker i möjligaste mån tolka Adobes egna uttalanden, men naturligtvis kan jag ha fått detaljer om bakfoten. Det känns dock lite fånigt att ändra rubrik på en flera dagar gammal artikel, dessutom kan det ställa till det för alla som länkat till den.

Avslutningsvis kan jag rekommendera er som har synpunkter på någon artikel jag skrivit att skicka era kommentarer direkt till mig, så kan vi ha en något mer sansad diskussion på tu man hand.

Ursprungligen av ;:

Har uppdaterat min artikel med uppgiften att CS 5.0 och CS 5.5 ska fungera bra med Lion:

Adobes mjukvara funkar dligt i Lion - MacWorld

Ursprungligen av ;:

@Anders: som du säger finns det många program och drivrutiner med gammal ppc-kod i botten. Antagligen ville Apple få bukt med detta genom att slopa Rosetta en gång för alla.

Det lär ta en stund innan alla tredjepartsutvecklare fixat sina program, så det kan vara bra att ha kvar en partition med det gamla systemet vid uppgradering till Lion.

Även Apple har antagligen en hel del att fila på. Det tog ju ganska många uppdateringar innan Snow Leopard blev fullt användbart. Fast även i 10.6.8 finns det ju buggar...

Ursprungligen av ;:

Har varit medlem här på 99Mac längre än jag varit skribent på MW, så det handlar inte om att söka upp andra forum. Det här är mitt forum lika mycket som ditt. Vad gäller personangrepp kommer de helt och hållet från din sida, med ord som "pellejöns" och så vidare.

I första inlägget påstår du klart och tydligt att jag skrivit saker som jag inte har skrivit. Sen förnekar du detta och kallar mig för lögnare. Sedan fortsätter personangreppen i en rask takt.

Kan hålla med om att jag borde haft med en uppmaning till användare att uppgradera till CS 5.5 för att få bästa möjliga behållning av Lion. Det kan jag med glädje lägga till nästa gång jag loggar in på Polopoly.

Med det sagt är min personliga åsikt att det är dåligt av Adobe att de inte redan släppt uppdateringar som åtgärdar de problem som de själva medger existerar. De har trots allt haft fem månader på sig.

Förhoppningsvis släpper Adobe dessa uppdateringar inom kort och då står jag först i raden att gratulera företaget.

Kan vi gräva ner stridsyxan nu och gå vidare som vuxna människor?

Ursprungligen av ;:

Med CS 5.5 är det mycket riktigt få problem. Jag har dock fått massor av mejl från användare som kör äldre versioner son bett mig upplysa om problemen.

Undrar vad ni säger när Adobe väl släpper uppdateringar som åtgärdar de problem de själva medgett? Att Adobe tillhör "Apple-kyrkan"?

Observera att det dessutom är en artikel här på själva 99mac som dessa kommentarer hör ihop med. På vilket sätt är rubriken "Adobe + OS X Lion = inte sant" mer adekvat än "Adobes mjukvara funkar dåligt med Lion"?

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Uppenbarligen tillhör också du Apple-kyrkan.

Så kan man ju också bemöta kritik...

Ursprungligen av ;:

Uppenbarligen har Richard inte ens läst artikeln på MacWorld eftersom det inte nämns något om hårdvaruacceleration eller scrollning. Det han kritiserar är i själva verket Adobes egna supportsida...

Ursprungligen av hugolarsson:

Hur ska jag veta vad EA får ut av det?

Jag har dykt på 2 stycken som jag försökt köpa.

Rock Band
ROCK BAND for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store

Yahtzee Adventures
YAHTZEE? Adventures for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store

EA har 72 spel till iPhone i USA, och 60 i Sverige när jag kollar nu...

Jupp, just EA är lite speciella på den fronten. De har även olika versioner av vissa spel beroende på om man är amerikan eller "internationell". Under helgens rea var det också vissa spel (till exempel Boggle) som endast var billigare i USA.

I övrigt tycks det framför allt vara appar för video och nyheter som bara finns i den amerikanska App Store.

Kanske dags att lägga till ett frågetecken i trådens rubrik?

Ursprungligen av quasar:

1. Vad fan har den här händelsen på ett Macforum att göra? Jag betackar mig för den smygpolitiska vinkeln från redaktören under täckmantel av en iPhone.

2. Om det här nu ändå skall urarta till ett politiskt forum: Min sympati går helt och hållet till poliserna. Den där jävla idioten skall inte stå och smygfilma civilklädda poliser. Det är förenat med direkt livsfara för en del av dem, och lika oansvarigt som respektlöst gentemot dem som yrkesmän. Därför blir de förbannade. Med all rätt.

Även om de är otrevliga, är det inget incitament till att publicera filmer och bilder av dem. Det går snart inte längre att upprätthålla lagar och regler utan att själv ägna sig åt lagöverträdelser, om alla dessa vänsterpolitiska produkter som vandrar runt och leker tredje statsmakt inte slutar att racka ner på polisens arbete. Ni, jag repeterar, Ni, hade inte gjort jobbet bättre själva.

Jag känner civilare på knarkspan som sover med ett hölster monterat på sidan av sängen. Inte för att de är skjutglada. Utan för att deras fruar blivit rädda för att de plötsligt vaknat med Serber i sovrummet. Dessa människor offrar mycket för att du ska kunna sitta och pilla i lugn och ro med din jävla hårdvara. Inte för att du fanatiskt ska missbruka friheten att exponera dem på Internet. För att du är lättkränkt.

Jag vill inte se fler sådana här trådar på 99.se. De hör inte hemma här.

Så nu får journalister som Jesper Nilsson inte göra sitt jobb?

Poliser ska INTE bete sig på det här sättet, och det borde var och en inse oavsett om man har sina politiska preferenser till höger eller till vänster.

Det är oerhört viktigt att allmänheten kan känna förtroende för polisen, därför är det allvarligt varje gång någon representant för kåren beter sig illa. Eller hur?

Vissa personer är minst sagt olämpliga som poliser, det är helt klart!

Hoppas att rättsväsendet ställer sig på Jesper Nilssons sida, annars är det illa ställt med rättssäkerheten i det här landet.

Lite lustigt det där fenomenet att det nästan alltid är just priset på Mac Mini som tas upp när man ska klaga på Apples höga priser.

Trots allt är ju Mac Mini Apples billigaste modell någonsin.