Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
agronomkleptomanen
  • Plats Lessebo
  • Registrerad 2007-02-28
  • Senast aktiv 2021-01-11
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen agronomkleptomanen har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av barbapappa_86:

Funkar det för en annan användare (skapa en ny om du endast har en)?

Hittade ditt inlägg, hade glömt att svara. Till slut hittade jag felet: en säkerhetsprogramvara som heter ESET hade spärrat extern anslutning till USB. Är huvudet dumt får hela kroppen lida......

Tack så mycket för hjälpen!

Kan inte ansluta någon extern USB HD till min MacMini late 2018. Har prövat ett antal olika, gamla och nya men ingen går. Däremot går det bra i min MBook Pro 15 tum 2016 så det är nog inte hårdvarufel.
Felmeddelandet i skivverktyget är att användaren inte är godkänd.
Håkan

Något har hänt med IDG. När jag försöker öppna något på deras sida, säger browsern "kontaktar adserver.adtech.de" och sedan står den bara och maler tills man stänger av den.

Är det något lurt, eller behöver man inte bry sig?

Funktioner att kontakta IDG ligger ju på en sida som aldrig kommer upp, så där kan man ju inte få svar...

Håkan

Tack för svar! Jo, jag har tänkt på detta. Det finns en "IP-change" programvara till styrenheten på Mertens hemsida, men den vill inte prata med min styrenhet. Ska ta kontakt med en professionell KNX-programmerare på måndag, de har lite kraftfullare verktyg....(tror jag)

Annars hamnar Merten i den lilla svarta anteckningsboken. (där hamnar alla företag som jag ska köpa in och lägga ner, när jag blir rik)

mvh
Håkan

Jag misslyckas med att ansluta en styrenhet för ljusreglering till mitt hemmanätverk.
Den heter Merten IC1 ver2 (KNX) och har ip-nr 192.168.0.222.

Det går att pinga den i VMware med direktansluten kabel till Macmini och MBPro. Så fort jag försöker att ansluta den via Airport Extreme så misslyckas pingningen, och det blira bara en massa time-out meddelanden. Enligt manualen skall portarna 80, 81 och 5000 öppnas för trafik. Hur gör man det?
Är ip-numret i rätt nummerserie? Det går bara att ändra de tre sista siffrorna i 10.0.1.200...

Någon som vet?
Håkan Larsson

Har just fått min nya Nikon D300. Det finns ca 5300 NEF-filer från min D80 i Aperture sedan förut. När jag försöker importera nya filer från D300 får jag följande felmeddelande: "filformat stödjs ej" Vad göra? Har försökt med olika varianter av komprimering av NEF filerna i kameran, men inget verkar fungera.

Håkan

Använde du någon skrivare? Min skärm flimrar lite när HP color laserjet 2500L skriver ut

Håkan

Min första tanke var att ha Aperture på två maskiner, en macmini och en macbook.
Macminin används för att arbeta med bilderna, medan macbooken ska vara för att kunna se och lagra bilderna när jag är hemifrån.

Hårddiskarna på dessa är ganska små så därför har jag även en 250G och en 500G extern disk för lagring/arkivering.

Nu har jag bara plockat lite med detta för att testa, men börjar tveka till att det är en bra lösning.

Frågor:
Ska jag hålla mig till macbooken och komplettera med löst tgb och mus och ansluta till min 24" skärm för ergonomins skull?

Är det någon stor prestandaskillnad i aperture mellan MB(1,83 Core2Duo 2Gb intern) och en ny MBP? Gör grafikkortet i MBP mycket nytta här? Det skiljer ju rätt mycket i pris.

Kan man enkelt synka och flytta bilder/filer mellan olika maskiner och diskar och ändå behålla gjorda ändringar och raderingar?

//Håkan

Det brukar sällan vara praktiskt att vänta på nya program/burkar/....

Det förekommer alltid rykten osv om hur fantastisk nästa version ska bli. Köp det du behöver, när du behöver det. Ofta får man en förmånlig/gratis uppdatering när det nya kommer. Väntan kan bli lång, och så slipper du ju barnsjukdomarna.

//Håkan

Ska skaffa ett bildbehandlingsprogram till min Nikon SLR. Fotar mest i RAW.

Kraven är:
1. Enkel och snabb import och katalogisering av nya och gamla bilder, både i RAW och JPEG.

2. Lättanvänd enklare bildbehandling, med möjlighet att senare komplettera med PS.

Jag har laddat hem demoversioner av båda programmen, men det blir för rörigt i min lilla hjärna när jag försöker jämföra dem själv. Finns det någon som har erfarenhet av båda?

Eller finns kanske något bättre och billigare alternativ? Nikons Capture NX? Smålänning, you know

Mvh
Håkan

Kanske det är dags för en liten anmälan för plagiat?
http://h41131.www4.hp.com/se/sv/pr/SEsv15022007143207.html

Håkan

Har en sedan 2 veckor en 1,83GHz med 2GB ram, köpt hos MacSupport i Växjö.

Köpte den efter att jag fått hjärnsläpp på all skit som händer i Windows, orkade bara inte med detta längre. Det finns ingen möjlighet för en ensamföretagare att handha ett Windowsbaserat system, det kostar för mycket tid och pengar....

Är tvungen att fortfarande använda en del PC-program i jobbet, VISMA-SPCS Administration 500 + några dokumentationsprogram. De fungerar jättesmidigt i Parallels, banköverföring via LB-rutin från Adm500, samt allt annat.

Har ännu inte hittat något program eller funktion som är långsammare i OSX + Parallels än i PC med Windows. Sedan kommer ju Vista, det blir väl Macs bästa reklam;)

Tack vare god hjälp från MacSupport så har jag kommit igång väldigt snabbt. Jag vill verkligen rekommendera en övergång till Mac. Så här i efterhand kan man utan överdrift säga att PC+Windows har förkortat mitt liv med ett antal årtidonden

Nu kan man lägga mindre tid på meningslösa felmeddelanden och omstarter. Då blir det ju tid över för livsnjuteri och återtagande av de förlorade åren...

1