Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
kfhakan

kfhakan

Medlem
  • Plats Tanum
  • Sysselsättning Hav & Sjö ,Bor ensam med min familj på ö i västsveriges mest tomma men vackara skärgård
  • Registrerad 2005-01-02
  • Senast aktiv 2014-11-24
  • Antal inlägg 18

Foruminlägg

De senaste inläggen kfhakan har skrivit i forumet.

Nu skall jag själv avsluta alla mina frågor angående installation på Mac Book Air. (Gäller både vanlig disc och SSD.
Tog till slut kontakt med support både i staterna och i Sverige. Jag fick rådet att ändra storleken på partitonen som var befintlig....och om inte det gick -ge upp!
Jag tog två kopior (börjar se spöken mitt å dan) , raderade hårddisken och formaterade om den. Sedan kilade installationen på hur bra som helst. Lade tillbaka allt manuellt på SSD och använde assistenten till den vanliga.
Hämtade tillbaka allt från en timeCapsule. Ingen kunde någonstans säga varför Airbooken vägrade acceptera mina inviter till 10.6
Allt r nu frid och fröjd ....... nästan.
Solfjädern förblir grå i menyraden , och om man trycker på den kommer det upp att nätverkskortet inte är installerat. Vilket det naturligtvis är.
I nätverksinställningar går det utmärkt att både byta nätverk och skriva in lösenord. Mao -kortet finns och fungerar.Detta måste vara en bugg.
Det varlika dant på en Mac Book pro för mig, men försvann vid uppgraderingen till 10.6.2........så dock inte på Airen.

Massa arbete & en del hjälp.Känns synd att man inte fixade det och ännu mer konstigt att Apple kände till problemet men ändå inte kunde ange en lösning. Det har ändå gått 8 veckor sedan jag först frågade Apple

Tack för svar erhållna!

kfhakan

Nu har jag slitet i 5 dagar med alla tricks jag kan komma på. Har partionerat dels ett 32 Gb usbminne samt en ny 250 Gb Samsung disk med två partitioner den första på 20 Gb /GUID
Jag har sedan installerat ett komplett system på den partition som är GUID och dessutom en skiva på varje partition. Jag startar sedan min Air /SSD/med 10.5.8 som grundinstallation på denna nya partition10.6.0 -det fungerar bra och Airen ramlar igång.När jag sedan skall installera 10.6 från partitionen på USB minnet eller disken blir reaktionen densamma-Jag begär att få se vilka enheter som jag kan installera på och det blir nobben på den hårddisk som nu har 10.5.8(i Airen alltså) och meddelandet att det inte går att starta på denna skiva (och således inte heller går att installera systemet på.
Jag har lag massor av tid på detta och gör väl någon tankegroda i denna Mac utan skiva. Jag har också försökt att fjärrinstallera-nobben, jag har stoppat i cd n i läsaren som är avsedd för just Airen (så vi kan glömma det där med spänningar och annat).
Jah måste göra något annat fel. Jag har installerat från lösa hårdddisken till Imacen,17" Mac book pro och likaså 13 " . Där rullar det och går. Finns det ingen som kan tänka lite mer logiskt än jag uppenbarligen gör??? Det måste ju finnas en lösning

kfhakan igen igen och igen

Jag har köpt orginalcd läsaren som Apple har tillverkat speciellt till Airbooks
Jag har använt den tillsammans med orginalsivan. Det hjälper inte. När jag kommer till sista steget innaninstallationen startar så kommer meddelandet att det inte går att installera då det inte går att starta från enheten.
Fick tipset att ta en extern hårddisk och skapa två partitioner installera hela CD n på den ena ....sen vet jag inte riktigt hur jag skall fortsätta......

kfhakan

....med felsökning. Tyvärr går det inte att använda vare sig direktansluten Cd/dvd läsare till Usb anslutningen. Det går inte heller att använda fjärrcd funktionen. Det ger samma "det går inte att starta osv...

Men tack i alla fall.Jag gräver vidare. Får väl försöka att lägga cd på en ext. hårddisk och se om det går att bota från den och sedan installera

kfhakan

Tidigare i detta forum ondgjorde jag mig över att det efter installationen av snövarianten inte kunde läsa in att nätverkskort var installerat-trots att nätverket fungerar. Vill bara trösta alla med detta problem.
Körde idag uppgraderingen till 10.6.2 och vips återfanns mitt nätverkskort igen. Däremot verkar rättigheterna vara utdelade på en höft för mail, Itunes samt något ytterligare program. Men det går ju enklare att fixa.
.........så nu efterlyser jag bara installationsanvisningen till Mac book air.
Kolla in på tidigare på denna tråd

kfhakan:)

Har förgäves letat på en massa forum om en installationsanvisning för Snöleoparden på mina Mac books. Jag har dragit en nit så här långt.
Anslut cd läsaren-in med cd n-går inte att installera då det inte går att starta från denna enhet.
In med skivan i servern-fjärransluter med Airen-drar igång-går inte att installera då det inte går att starta från denna enhet.

Hittar inte heller något på Apple.
Har letat dåligt?
Kan jag endera få ett tips om installationen eller en hänvisning om jag missat detta på något forum.

kfhakan

Skapade inte nya användare utan utan lät assistenten göra det första gången....andra försöket gjorde jag själv. Då hade jag sopat disken och skrivit över med 1/0 .Jag installerade ett helt rent system med manuellt inskriven användare. Jag har alla foton, alla musik och alla övriga lagringar på en NAS så de stör inte. Mailen ligger på en Xserve och imappas så inget där heller.
Men i och med att jag tog den nya maskinen som ju var helt jungfruelig så borde detta inte kunna ske.

Just nu funderar jag på varför felet är så systematiskt på alla olika maskiner från Airbook via Mac book pro i tre olika utförande till I mac . Det känns nästan som jag själv skulle kunna systematiserat fram ett fel.....om det inte hade varit för den helt nya maskinen.

Jag har reparerat behörigheter och har r/w på alla diskar och filer.
Det just detta som gör mig så konfunderad.
Kanske bör tillägga att man TROR att alla filhänvisningarna kommer med för de fladdrar förbi allihop men gaster inte Itunes.
Således ser jag alla filmer fladdra förbi-alla låtar likaså-men synligt är bara ett fåtal och innan sista Itunes fungerade alla och låg där snyggt och prydligt.

kfhakan - igen

Gjorde just nu ännu en iakttagelse-den musik som låter sig läggas upp i Itunes är enbart mina senaste 4 köp från Itunesstore- av många, många som skett under åren. Detta blir för mig underligare och underligare

Senast redigerat 2009-11-11 20:47

Japp . Körde den enkla (nya?) vägen och installerade rätt upp och ner. Det gick också enligt manualen. Rättigheterna var ändrade på bla mailmapparna och itunnes mot tidigare 10.5.8. Allt fungerar och rullar , men trots återställda rättigheter på mail och i tunes kan man ej byta icon. Det finns "inget nätverkskort installerat" men alla nätverken går bra i både banden och byta i systeminsällningarna för de olika är inget problem. För att inte bli blålila av irritation har jag släckt solfjädern i menyn.
Ja jag har 10.5.8 som back up. Jag återställde min Air /SSD/ till 10.5.8 när jag fick de konstiga småfelen. Nu har jag bara vågat återinstallera på en maskin. Lite feg kanske.....men det har blivit lite mycke nu!

När jag uppgraderade till senaste I tunes 9.0.2 försvann hela mitt mediabibliotek och kan inte läggas till igen. Kör en nas (Qnap) med 4 st1 Tb diskar (3 st linjära till 3Tb (ca 1700 filmer) och en singel(ca 65 dagars musik).
Efter uppdatering av såväl Itunes som Apple Tv accepetrades inte mediabiblioteket. Skam den som ger sig. Rensade I tunes på allt. och började om från början. 40 filmer av 1700 behagade visa sig under filmer. 20 artister under musik.
Har naturligtvis kryssat ur i vederbörlig ordning på Itunes setupen som jag gjort hundratals gånger förut. Har tre stycken identiska anläggningar med q nap och resten av prylarna -de andra två går så bra som de bara kan( men de är inte uppgraderade) Vad kan ha hänt......det kom en uppdatering på Apple tvn och ganska desperat 2 dygn senare ett önskemål att OMEDLBART köra in den nya som fanns att hämta. Det krävdes också miniminivå på Itunes 9 någonting.
Just nu känns det som det enda är att gå tillbaka till oktober på Timemachine och köra på den gamla itunes samt fabriksåterställa Appletv n
och sedan låta bli uppdateringarna. Om inte någon har ett tips.......
Sitter tydligen inte ensam i "intekunnaläggatillfiler" träsket, så kanske lite hjälp kan fås innan jag hämtar släggan.

kfhakan

Installationen är naturligtvis smidig och går snabbt. Mer ledig space.....men något har jag tappat...nätverkskortet. Det är inte instllerat .Efter iskylan som spred sig gick jag till nätverk i inställningar och naturligtvis(?) fanns alla tre nätverken där. Detta är besynnerligt. Jag gjorde detta för 4 veckor sedan -ringde supporten som efter ca 45 minuter och 4 olika gubbar förklarade att sannolikt var det fel på mjukvaran och ville sända en ny installationsskiva. (jag hade då fått samma påstående från en 1 mac. 1 17" mac book pro, en sprillans ny oanvänd 13" macbook och en air. Det tog tre veckor innan posten nådde mig från Irland..... Startade om installationerna-men samma resultat.
Jag kan inte heller längre byta iconer på ex.vis I tunes och mail. Sedan har hela mitt mediabibliotek på 4 Tb havererat ...men det blir visst ett annat forum.
Nu vågar jag inte installera på resten av maskinerna. Efter nästan 25 år med Apple har jag kört fast rejält med nätverk, rättigheter och AV/Apple tv.
Det blev mycket på en gång..........

kfhakan:'(

Efter ett par veckors felfri användning frös min iphone idag. Suck!!!
Går att ringa in på -går att sätta i vila .Går att sätta på /stänga av ringsignal.
Går att .
Vågar inte gå in och återställa då jag inte hittat någon riktigt bra läsning om åter nergradering.Kanske inte sökt ordentligt??
Nu fungerar den inte i alla fall.Knepigt att det går att ringa in och att samtalet går att besvara samt presenteras med nummer och allt.
Det är en upplåst -dock inte med en två på slutet

kfhakan

..........jag lät Iphonen tömmas till absolut o nivå avseende strömförsörjning och startade om genom att påbörja laddningen från scratch-och vips så rullade den igång. Har sedan dess (25/12) gått som tåget igen. In med pin code-alla inställningar kvar -tom nätverkskonfiguration och blåa tänder. Lyckan är åter fullständig

kfhakan

Senast redigerat 2007-12-31 00:23

Hamnade fel!!!!
Soo soory

Har kört en softphone på min MacBook Pro som komplement till min vanliga telefoni med ett av mina ip telefonnummer på en Xlite pro. Det sprack vid 10.5........Försökte ExpressTalk med samma negativa resultat.Det finns tydligen hur många som helst möjligheter att köra Skype och liknande för gratistelefoni ,men när det måste till "riktig ip telefoni" körd över Stunserverdär min info måste matas in och med officiella nummer verkar det inte finnas programvara.Eller gör det det????????
Vore tacksam för tips

Har kört en softphone på min MacBook Pro som komplement till min vanliga telefoni med ett av mina ip telefonnummer på en Xlite pro. Det sprack vid 10.5........Försökte ExpressTalk med samma negativa resultat.Det finns tydligen hur många som helst möjligheter att köra Skype och liknande för gratistelefoni ,men när det måste till "riktig ip telefoni" körd över Stunserverdär min info måste matas in och med officiella nummer verkar det inte finnas programvara.Eller gör det det????????
Vore tacksam för tips