• Medlem
  • Södertälje
  • 2005-01-25 17:53

Första gången jag kom i kontakt med Mac var runt 1990, då jag gick på KTH och vi av någon anledning skulle lära oss CAD på Mac. Det jag kommer ihåg av detta är att man fick upp bomber på skärmen hela tiden när något gick fel. Sedan dess har jag varit avigt inställd till allt vad Mac heter ända tills jag för något år sedan fick se en laptop med OS X i aktion.

Jag har kört Linux/FreeBSD/Solaris i 10 år men jag har alltid saknat ett snyggt enhetligt GUI. Det enda jag använt windows till är att hobbyklippa film från träffar med Svansk Land Rover Klubb (Enthusiasmen/fanatismen bland Mac ägare verkar för övrigt vara den samma som man stöter på hos Land Rover ägare... )

Nu är en Mac Mini på ingång (vågar man hoppas att den levereras på fredag som utlovat???). Den är mindre, snyggare och tystare än min Shuttle PC som jag använder idag. Dessutom har den snyggt GUI, FreeBSD och videoredigeringsmöjligheter så jag hoppas den ska passa mig... Det enda minus som jag kan se är snabbheten och diskutrymme men man får väl göra något annat medans den kodar film och diskutrymme har jag tillräckligt på min solaris filserver...

/Anders