Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mattias B

Mattias B

Medlem
  • Registrerad 2005-01-12
  • Senast aktiv 2019-03-21
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen Mattias B har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Ideaman02:

Google Assistant finns nu. Det släpps till fler och fler enheter just nu. Jag har det. Har ni missat allt från Di, Dn, M3, tillochmed Aftonbladet? De sa att det skulle släppas nu.

Bara på telefon, inte i högtalare.

Ursprungligen av amandareventlid:

Åh, då kanske jag avvaktar lite med den. Såg att Youtube ska få en musiktjänst, om man haft Google Music får också Youtube Music. Hoppas att den appen och tjänsten är bättre. Blev rätt sugen på att prova! Det skulle vara skönt att slippa reklam på Youtube med.

Boomerino är inte uppdaterad - Google Play Music fungerar grymt både på Android och iPhone, och avsaknaden av datorklient är inget problem när webbklienten är så lysande (http://music.google.com). Jag har använt både Spotify och AM tidigare och vänder aldrig åter Kostar inget att testa i en månad.

Inte ofta, men ibland, känns Göteborg framsynta.

Du behöver inte visa din mobilbiljett någon stans, i gengäld är det fler kontrollanter.

Nu kanske någon säger "Men det är ju för att ni inte har tunnelbana!. Då säger jag Berlin. Alltså, ta bort alla spärrar så slipper ni bekymra er för NFC/QR etc. Lägg insparade pengar på fler kontrollanter i systemet istället.

I Göteborg/VG-regionen kan också skicka sin mobilbaserade periodbiljett till en vän när man inte använder den.

Jag får beklaga att livet är på väg att rinna ut och samtidigt beundra att du försöker styra upp dessa praktiska detaljer för dina efterlevande.

Jag har själv inte genomfört ett sådant byte, men försökte hjälpa en vän för ett per år sedan. Kontentan var att man, då i alla fall, inte kunde flytta sådant från ett ID till ett annat, men att man kunde byta den mailadress som är kopplad till ID:t så att effekten ändå blev densamma.

Han använde nedanstående guide:

"Du kan inte överföra dina inköp till ett annat id. Om du ska få med allt måste du istället byta inloggningsmailadressen till ditt nuvarande id och om du vill byta betalmedel.

Gör så här:

1. Ta en färsk backup på allt. Iphone, och eventuell iPad och Mac anslutna till samma Apple id.

2. Stäng av hitta min iphone på alla enheter.

3. Logga ut från iCloud på alla enheter. Lugn. Du har backup på allt och iCloud bevarar all kontakter.

4. Gå till appleid.apple.com och logga in med ditt id. Klicka Ändra vid din primära mailadress och ändra till vad du vill använda istället. Se till att det är en äkta mailadress du kommer åt. Bekräfta din mailadress.

5. Nu är ditt id ändrat till din nya mailadress och du kan logga in med den och ditt gamla lösenord på alla enheter.

6. Alla inköp är kvar. För att även fortsättningsvis kunna köpa appar etc. i appstore, byt kreditkort i iTunes kontoinställningar."

Vad jag förstår fungerade det så som han tänkt, men jag har alltså inte själv provat. Förhoppningsvis kan någon annan användare fylla på med mer information innan du testar.

1