Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MetallMupp

MetallMupp

Medlem
  • Plats Karlshamn
  • Registrerad 2005-01-18
  • Senast aktiv 2011-09-19
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen MetallMupp har skrivit i forumet.

Tyvärr funkar länkar sällan efter sex år...

Edit: länken jag skrev först hade inga bra mallar....
Här är en av en mängd sidor på nätet:
www.dsgi.com/templates/case_box_insert.html

Förresten: Hur tillförlitlig ska man egentligen vara - Hur ofta stämmer en sån här DVD-mall om man skickar till tryckerier? Självfallet ska man ju se till att de har en 3 mm bleed, men ibland skiljer sig de rackarns askarna i storlek (om de skiljer märkbart just med DVD-askar vet jag inte). Jag vet att ibland måste man använda tryckeriets egna mallar för att det inte ska bli fel, detta gäller iallafall CD-omslag och andra mallar enligt erfarenhet.

Senast redigerat 2009-05-23 17:48

Jag brukar kunna tanka in analog video, som VHS, utan större problem. Men har nu har jag 5 minuter mitt i en VHS-kassett som blankt vägrar att tas in i FCP.

För er som var med på VHS-tiden.. När filmaren startar ny filmning så kommer det en "myrornas krig"-bild med lite störningar i början, o detta brukar inte påverka intankningen i FCP, men på ett visst band så fryser capture fönstret med en stillbild (myrkrig) VHS-bandaren rullar på som vanligt - o det är en vanlig videobild där på originalbandet, som går som vanligt. Jag stannar bandaren o kör igång den på nytt, men då syns bara färgbalkarna i capturefönstret. Spolar fram 5 minuter och då kommer bilden fram o det går att starta intankningen igen.

De fem minutrarna vägrar alltså att ens spelas upp i FCP trots att dessa minuter ser likadana ut som en massa annat som funkat o undrar varför det blir så här. Kör non-controllable device, med abort capture-om-det-är-nåt-fel-nånstans avstängt. Med breakoutboxen Canopus ADVC-55.

Tacksam för hjälp. Kan säkert lösa det genom att först spela över sekvensen på mini-DV, men ändå....

Japp, har nu funnit att FAT 16 (som mitt minne tydligen är i) har en begränsning av 512 objekt i roten och 65,517 på hela sticket.
Men så många som 512 var jag dock aldrig uppe i, fortfarande en gåta där. Kanske är det så att U3 utnyttjar roten...?

Senast redigerat 2009-05-20 17:58

Hehe javisst - lite slarvig på att sortera... Samlas lätt en massa skräp i min lilla "slabbetunna". Men nu vet jag ju varför det inte funkade, o det är det viktigaste.

Okej - problemet är löst. Det går tydligen bara ha ett visst antal objekt i roten - hade 150+ filer där, raderade till 120 o då går det att lägga till nya filer. Så det kan bli.

Hehe, anade att nån skulle nämna den papperskorgen... då jag hittade liknande trådar på forumet. Men har inte hittat nån annan med just mitt problem.

Papperskorg javisst, men det går ju att lägga in filer på minnet i befintliga mappar, dock inte i själva roten som sagt.

Sandisk är det. Tack för länkarna, ska kolla in dem sen. Jo det är verkligen "mögigt" med den "extradisken", den syns dock inte i Leopard.

(Problemet löst - se nedan)

Jag har ett Cruzer Micro 1 GB USB-minne.

Helt plötsligt har detta hänt: när man ska flytta filer direkt till roten på USB:n via Mac så blir det "kan inte kopieras eftersom utrymmet inte räcker till", spelar ingen roll hur pytteliten filen är. Det går inte ens att göra ny mapp. Men det går alldeles utmärkt att flytta in filer i mappar som redan finns på minnet.

Via Windows går det utan problem att spara i roten, det har tidigare funkat på både MacBook Pro (Leopard) och den stationära G5:an PPC (Tiger). Men inte nu för tiden.

Kanske funkar att formatera om minnet, men undrar varför detta händer??

Senast redigerat 2009-05-20 15:53

Har nu läst att Sony kassetter bara bör användas i Sony kameror.... just på grund av att de är mjuka och att deras kameror är anpassade efter detta. Panasonic får det bli hädanefter för mig, efter rekommendationer från ett prod.bolag jag jobbar med.

Första tanken var att testa annan kamera / bandare men har ingen tillgänglig just nu.

Hejsan,

Jag har filmat flera jazzkonserter på åtta DV-band. Ett av banden har ett ljud som hackar och försvinner hela tiden, inte en enda sekund hörs något vettigt. Bilden är perfekt, och på en konsert använde jag tre band direkt efter varandra: Band 1 & 3 var 100% perfekt men band 2 är bara ljudet kasst. Misstänker att det kan vara fel på bandet på nåt sätt, men det hände ju inget med bilden. När jag sätter i bandet i kameran för inloggning till Final Cut Pro står det typ Head cleaning needed, detta händer bara med detta bandet och inte med nåt annat.

Den stora och viktigaste frågan är om ljudet går att rädda på nåt sätt? Ingen katastrof, men just detta var typiskt nog tänkt att vara huvudbandet för redigeringen.

Är också lite nervös till att detta kan hända igen nån gång o då kan katastrofen vara ett faktum om man har riktigt otur. Har använt kameran med samma typ av Sony kassetter i 1,5 år utan tidigare problem.

Kameran är JVC GY-HD111E, ingen extern mic.

Hoppas nån vet nånting... ...så DVDproduktionen eventuellt kan bli 100% perfekt.

Mvh/ Stefan

Återuppväcker denna urgamla tråd.

Detta har börjat hända mig den senaste tiden också att upplösningen ändras efter vila. Händer dock bara ibland och vet inte förstås om det beror på vilken ordning grejerna slås på. Återställs om man startar om datorn eller trycker på "sök bildskärm" under systeminställningarna för bildskärm.

Frågan är om detta beror på fel i systemet, nån drivrutin eller hårdvara / skärm?

Mac Quad
OS X 10.4.8
GeForce 6600
Skärm: Hyundai ImageQuest Q910

EDIT: visst är det så hos mig att detta händer när jag slår på skärmen efter att ha väckt Macen ur vila. Intressant fenomen... och när upplösningen har ändrat sig till "felaktiga" och jag sätter daton i vila igen, slår på skärmen först och sen väcker den... så är upplösningen ändrad tillbaka till det som jag vill ha det.... "skumt" sa Skumberg...

Senast redigerat 2007-02-11 00:26

Jag har ett litet småirriterande problem.

När jag exporterar en 'quicktime conversion' film från Final Cut Pro & går ut i findern så saknas filändelsen .mov och jag får gå in på 'info' och klicka ur 'göm tillägg'. I inställningarna när man ska exportera går det att välja 'göm tillägg' om man så vill, men det spelar ingen roll om denna är ikryssad eller inte, filändelsen göms ändå.
Undrar om det är Final Cut eller Mac OS som ställer till det, och om det är fler som har problemet. Kör Tiger.

Citat: "Till sommaren kommer vi alltså att sitta heltid framför skärmarna och lansera spelet till hösten"
Lansering till hösten??? Vad är det för typ av spel som görs så fort? Arbetet med vår speldemo var som intensivast från januari till maj med runt 20 personer i slutändan, men förberedelserna började flera månader tidigare. O detta var bara en demo som inte var helt perfekt, så ett par år för projektet verkar mer troligt.

Men jag är glad att det är ett Mac-baserat projekt - sånt har jag letat efter

Jag är 3D-grafiker, Maya & Cinema4D. Är egentligen inte jätteintresserad av spel men har ironiskt nog arbetat lite med en speldemo som visades upp på spelmässan E3 i Los Angeles 2004. Fast jag jobbade mest med introfilmen samt en stor texturkarta över ett landskap i själva spelet. Tyvärr blev det inget mer med det spelet. Fast det var kul ändå, men väldigt jobbigt.
Jag själv befinner mig nere i Blekinge, o har förvisso många år tänkt flytta till Göteborg eller nåt, men för närvarande tänkte jag starta upp en enskild firma här nere. Så om ni är intresserade av frilansarbetare på distans får ni gärna höra av er, främst filmrelaterade saker typ introfilm, cutscenes etc... men kan även göra lågpoly-modeller om så önskas. Eller varför inte concept art? Jag sysslar med animation, visual effects, trycksaker, web etc... Gå till http://hem.fyristorg.com/harrysson för portfolio.

/ Stefan

Oj! nu ser jag att tråden skrevs 2003... hehe. Då får vi hoppas på att Spooky löst problemet
Om det är fler som har samma problem så skriv nåt. Detta är iallafall enda exakta beskrivningen av "kan ej mata ut CD" som jag har hittat på nätet som passar mitt problem.