Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Stefan Swales

Stefan Swales

Medlem
  • Plats Västerås
  • Sysselsättning Jobbar
  • Registrerad 2005-01-20
  • Senast aktiv 2021-05-13
  • Antal inlägg 1198

Foruminlägg

De senaste inläggen Stefan Swales har skrivit i forumet.

Förut när jag jobbade professionellt med grafik så testade jag också en massa olika ritbrädor, trackpads osv. , men det var bara en sak som funkade riktigt bra - mus! En riktigt bra lasermus ska det vara. Sen kan man använda wacom som komplement när man illustrerar så klart. Nu har jag bytt jobb och håller inte på så mycket med grafik längre, så nu har jag en magic trackpad, som är väldigt bra, men jag tror att även med denna så skulle det blir struligt vid just stora markeringar typ över hela skärmen.

Hmm, jag tror jag äntligen löste det. Jag rotade runt i menyerna i iBooks (i Maverciks) och såg nåt under Arkiv-menyn som heter "Flytta böcker från iTunes", vilket jag tyckte var mycket märkligt eftersom det ju inte ska finnas några böcker i iTunes längre! Men jag klickade på det och den började tugga lite, sen var alla spök-pdf:er i iTunes borta.
Helt ologiskt eftersom när jag uppgraderade till Mavericks så kom det upp ett meddelande i iTunes att mina böcker nu var i iBooks ...
nåja, så var det med det.

Sen jag uppgraderade till Mavericks på Macen så har jag problem med mina pdf:er och synkning till iPaden. Förut så drog man in de pdf:er som man ville ha i iTunes, men nu finns iBooks i Mavericks, så ska pdf:erna dit vad jag förstår, sen så ska man ändå i iTunes kryssa i de pdf:er som man vill ha på iPaden, sen synka. Ibland syns de i iTunes, ibland inte. Men ännu konstigare är att många gamla dokument som jag har tagit bort från iBooks fortfarande syns i iTunes, men när man försöker synka dem så blir det error - det är alltså "spökfiler" som inte går att ta bort.
Kort sagt: iBooks och iTunes i Mavericks är rejält buggigt. Är det någon som hittat någon lösning? (Eller är det bara jag som har detta problem? Jag har senaste av allting.)

Senast redigerat 2013-12-29 20:27

Med min Canon-skrivare så måste man skriva ut via ett visst program som följde med för att det ska bli utan marginal. Kan det vara samma med HP?

Ursprungligen av kenjon:

Jo, Acrobits SoftPhone (för SIP) spelar in och sparar det lokalt på telefonen. Detta kan sedan mailas.

Jo, VOIP-telefoni är ju en helt annan grej, men jag trodde vi pratade om att ringa från sin iPhone, med sitt vanliga abonnemang. Om man ringer via VOIP så ser mottagaren ett helt annat nummer och apparna är ofta sega och buggiga. Det är i varje fall min erfarenhet.

Om du gjort som någon sa i en tidigare kommentar och slagit på 48V phantommatningen på baksidan av ljudkortet också så kan jag inte komma på något annat än något är trasigt. Prova micken i ett annat ljudkort för att utesluta att det är den. Du har väl inte tappat något i golvet antar jag? Om micken funkar, testa om ljudkortet är paj, osv.

Även i spårets inställningar finns en inställning som heter inmatningskälla (på svenska). Det är precis ovanför inställningen för medhörningen. Där ska du så klart se ditt ljudkort. På micken så har du ju också ett par reglage, det ena är dämpning på -10 dB vilken du kan kolla också.

Ursprungligen av zappee:

Efter en liten googling så verkar det finns ganska många, utgående samtal verkar lättast men finns även en del för inkommande

Och ja, det är ju ännu lättare med något sipprogram.

De jag har sett är inte inspelning i själva telefonen, utan en telefontjänst som man oftast betalar för. Man ringer alltså via någon telefonserver där samtalet lagras. Det finns ingen app som spelar in samtal lokalt i telefonen.

Ursprungligen av claudinho:

Tack!
Efter 3-4 omstartningar så fick jag funktionen: "Monitor: On" att fungera. Grymt!
Dock så har jag fortfarande problem med att mikrofonljudet är väldigt lågt (Gain på ljudkortet nästan på max) och att det blir lite av ett "burkigt" ljud som spelas in. Något som ni stött på vid era installationer/inspelaningar?

mvh,
c

I så fall spelar du kanske inte in från rätt mick? Låter som du får ljudet från macens inbyggda mick. Borde bli kristallklart ljud med din mick.

Välj det spår det gäller, tryck på det lilla i:et längst ner till höger i GarageBand. Då får du fram inställningarna för det spåret. Där slår du på medhörning.

Jag vet att ni är ute efter en app, men det går ju inte pga. att Apple inte vill att det ska gå. Men jag testade nyss med min iRig, och det gick utmärkt. Man behöver (förutom iRig och en iPhone) en mick, hörlurar, en sladd som splittar hörlurssignalen i två, och en mp3-spelare med inspelning. Helst ska man kunna reglera mickens nivå. En sån här uppsättning behöver inte alls bli otymplig och går på nolltid att koppla ihop om man vill göra en telefonintervju.

Har du aktiverat medhörning på det aktuella spåret? Tror det heter monitoring på engelska.
Sen tror jag att du måste dra upp de fysiska Mic Gain och Output-rattarna på det externa ljudkortet.

Ursprungligen av Eleonor123:

Hej!
Försöker luska i om det går att koppla både en extern mikrofon och högtalare via 3,5mm-ljudet. Finns det någon slags förgreningskabel som tillåter att man kan använda både ljud in och ljud ut?
Alternativt någon annan lösning?

Jag kör med en iRig, men det beror på vad för slags mic du menar.

Det som händer om batteriet är slut är att klockan nollar sig när man stänger av datorn. Du har antagligen haft sönder kortet. Använde du ESD-armband hela tiden t.ex.?