Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Rom Raptor

Rom Raptor

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-02-01
  • Senast aktiv 2021-09-24
  • Antal inlägg 391

Foruminlägg

De senaste inläggen Rom Raptor har skrivit i forumet.

Blir så himla trött. Jag kan alltså inte ladda ner Big Sur gratis eller mot betalning på hela ***** internet. Måste radera 16 GB program om jag vill kunna ladda ner på min primära hårddisk. Är inte så sugen på att göra det förrän jag vet att jag lyckats göra en bootbar usb som fungerar.

Ja, installationsfiler för macos hamnar alltid i programmappen.

Jag vill formatera och installera Big Sur. Problemet är att jag inte har tillräckligt med plats på min primära hårddisk och det är där AppStore vill lägga installationsfilen. Jag vill ladda ner till min externa hårddisk för att sedan göra ett bootbart usb-minne. Hur ska jag lösa detta?

Öppnar man i Keynote står det "Narration removed".

Fick en PPTX-fil (PowerPoint) av jobbet som består av ett antal slides med prat till, men får inte ljudet att fungera i Impress. Är detta en känd bugg?

Lyckades inte googla mig till någon aktuell info. Använder Catalina och har givetvis uppdaterat till senaste versionen av LibreOffice.

Hade varit skönt att slippa köpa Microsoft Office. Ljudet fungerar i FreeOffice, men LibreOffice verkar ha bättre Microsoft-kompatibilitet generellt.

Lämnade in den hos dem imorse. Fick tillbaka under eftermiddagen. 2x16GB inkl montering gick på strax under 3000. Samma uppgradering direkt från Apple hade kostat 7500.

Finns det något ställe (helst Stockholm) där man kan lämna in sin Mac Mini för att uppgradera RAM-minnet? Gjorde det själv på någon äldre modell, men nu verkar det vara en 30 minuters procedur som kräver ett antal olika verktyg. Vill inte riskera att sabba något.

Hittade en betaversion där problemet är åtgärdat:
vlc-4.0.0-dev-26f2af83
Kan dock tänka mig att annat kommer att krångla.

Efter att ha bytt till en ny Mac med Catalina så hackar ljudet till varje gång jag startar en fil (oavsett filformat och oavsett om VLC är igång sedan innan). Detta sker helt utan undantag, men enbart under första sekunden. Någon annan som har samma problem? Det gör ingen skillnad om jag jag öppnar en fil från min externa eller interna hårddisk och ja, jag har nyast versionen av VLC.

Med nedladdningsmappen menade jag min egen nedladdningsmapp som ligger på en extern disk med mina övriga filer. Observera att jag aldrig haft något problem med att spara i något annat program varken på denna eller min förra Mac. Tack för hjälpen iaf.

Det sparar i min nedladdningsmapp som standard.

Sista gången TextEdit buggade var tyvärr efter dagens uppdatering.

Ibland när jag ska spara en rtf-fil i TextEdit får jag meddelandet "The document x could not be saved". Det enda som hjälper då är omstart av datorn. Har haft problemet enda sedan jag skaffade en ny Mac med Catalina. Observera att dessa inte är några gamla dokument skapade med andra program utan dokument som jag nyligen skapat i Catalina med TextEdit.

1. Finns det någon lösning utöver att starta om datorn?
2. Finns det något program som jag kan ersätta TextEdit med? Vet att jag kan redigera med LibreOffice och Pages också, men tänkte något mer light weight.

För att t.ex. koppla en skärm med displayport-kabel till en nyare Mac. Råkade köpa fel adapter men hade redan slängt kartongen så jag får inte lämna tillbaka. Denna är alltså köpt för 549 kr här om dagen och aldrig använd. Pris 400 kr. Frakt tillkommer.

---
Rubrik rättad. /moderator

Senast redigerat 2020-04-09 18:42