Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johan Asplund

Johan Asplund

Medlem
  • Registrerad 2002-01-23
  • Senast aktiv 2013-03-15
  • Antal inlägg 88

Foruminlägg

De senaste inläggen Johan Asplund har skrivit i forumet.

Behöver tips på bra väskor (ej fodral alltså) till Macbook Pro. Vad ska man välja som passar bredden på datorn utan att den kläms?

Ta en sväng förbi ditt lokala bibliotek. Många brukar har bra litteratur om detta.

Har du möjlighet att testa en annan kabel?

En variant på lösning är ju att låta macarna skriva direkt till skrivaren och hoppa över momentet att gå via skrivarserver. Med rendevous så brukar macen hitta skrivarna per automagik.

Busshastighet på diskbakplanet? Ja givetvis. Ju snabbare ju bättre.

Lösningen måste kalibreras efter hur mycket kräm användarna behöver. En billig lösning som användarna finner otillräcklig och gör att deras arbetsflöde laggar löser ju inget problem.

För filserverbruk med tunga filer rekommenderar jag verkligen att hitta en lösning med SCSI-diskar istället. Det går inte att komma ifrån att det i dagsläget är mycket bättre klipp i dem än IDE/SATA.
SCSI spelar liksom i en annan liga.

I filservrar är inte processorkapacitet avgörande, däremot diskkapacitet och bra fart i nätverket.

Nackdelen med att köra vanliga towermodeller som server är att racket snabbt fylls och nästa gång man ska stoppa in något nytt så är det fullt och då behöver man ett nytt serverrack som kostar i inköp + kostnad för golvyta mm.
Jag skulle välja rackmodell 9 gånger av 10. 1 gång av 10 är om servern ska stå i samma lokal som ett arbetsrum, eftersom "riktiga" servrar låter en del...

Är det fabriksnya burkar med NT?
Annars kan man få bättre begagnade burkar med t.ex. W2000 för mellan 1000-1500 kr.
http://www.inrego.se/

Håller med. Uppgradera till 2000 eller allra helst XP.
NT4 supportas inte längre.

Ursprungligen av Danne V:

Hehe...du lyckas undvika att svara på frågorna nästan helt och hållet:

1. Behöver du (eller "användaren") Palatino eller frågar du bara för att få veta läget?
2. Om du (eller "användaren") behöver snittet, har du (eller "avändaren") förutom OSX även Classic installerat med Palatino också, eller bara OSX utan Palatino?
3. Om du (eller "användaren") också har OS9 med Palatino, har du (eller "användaren") provat att kopiera över snittet till OSX?

1. Jag undrar om Palatino ingår i OSX eller om jag måste köpa in det särskilt, eller förmå användaren att byta mot någon annan motsvarighet som ingår i OSX.

2. Bara OSX utanb palatino.

3. Nej. (Funkar OS 9 typer rakt av i OSX...?)

Ursprungligen av Danne V:

OK, men har du snittet i OS9? Behöver du det till OSX? Har du kopierat över det från OS9 till OSX? Eller undrar du i största allmänhet bara? Vad är det egentliga syftet med frågan?

Användaren har använt Palatino i sina dokument i OS 9 och har bytt dator och kör numera 10.3. Inga andra typsnitt än de från 10.3 installationen är installerade på den nya datorn.
Nu har palatino ersatts med times (vill jag minnas) när användaren öppnar sina befintiga dokument. Det var syftet med frågan.