Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
steflund

steflund

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Musik/Gitarr/Film/Mat/Spanien/Frankrike/Argentina/Strängar/Noter/Skivor/Layout/Mac/Motion/Brasilien/Behringer/Schweiz/Människor
  • Registrerad 2005-02-06
  • Senast aktiv 2014-03-12
  • Antal inlägg 81

Foruminlägg

De senaste inläggen steflund har skrivit i forumet.

En av de grejer som jag börjat uppskatta som jag verkligen saknar i QuickTime 10 är "Ljud/bildreglage" där man kan ändra pitch och tempo, var riktigt bra funktion som nu är borta, dessutom massa exporteringsfunktioner som tagits bort... blir nästan lite arg till och med. Vet någon ett bra alternativ till dessa funktioner?

Ursprungligen av Fv02:

steflund, det kortet gör ej så mycket nytta på en macbook som ej har pc express slot, dessutom va det inte så vackert

Ajajaj, det var inte bra, att jag missade det, då har jag själv inga val, måste köpa MBP.

Nu är det bara gissning, men läste någonstans att de använder samma bus, och därmed inte kan hantera så värst stor belastning parallellt, om detta stämmer så bör du kunna köpa till ett Expresskort med firewire 400, inte särdeles dyrt äre.

Ursprungligen av depulse:

Blir ingen Macbook för mig, när de inte har firewire. Jag skall leta en gammal beggad MBP med Ti firewire chippet.

Det går ju att köpa till ett enkelt litet expresskort hos macoteket för endast SEK744 Macline Combo USB2-FW400 Expresscard Var själv lite smågrumsen, men blev genast gladare då jag insåg den möjligheten, så då blir det 15000 för mellanmodellenb macbook med 4gb ram och lite större hårddisk och firewirekortet.

Ursprungligen av thedelta:

Förstår vad du menar, men jag menade inte antal in & utgångar , utan antal kanaler jag kan köra och det är upp till 40 kanaler som motu klarar av.
Du har rätt, datorn måste också vara kraftigt, men du kan inte köra hur många kanaler som helst.

Har inte läst igenom precis hela tråden, men vill bara klara ut en sak, Fireface 800 påverkar inte antalet din dator klarar av, utan endast hur många kanaler in och ut du kan hantera, det är alltså inte ett dsp-kort. Jag sitter för tillfället och försöker få bukt med ett projekt med upp till 60 spår på sina ställen, och jag har absolut inte 60 utgångar.

Jag kanske missuppfattade vad du önskar jobba med... isåfall Bad Me.

Hejsan, jag sitter på en MacPro 2x3Ghz och 4 gig ram. Nu har jag börjat använda ett ljudbibliotek som har väldigt många och högupplösta samplingar. I Native Instruments Kontakt 2.2.2:s "DFD Demystified" informationsmanual står det som följer:

"4 Gigabyte is actually the limit for any 32 bit application. To this
date nooperating system even allows a single application this total
amount. "

Då det går under Logic-Pro är den sequenser jag använder, så borde detta innebära att om jag vill kunna få ut maximalt antal kanaler/körer så är det bästa om jag skulle använda Kontakt som Standalone? För som det är nu så är det en stor del inaktivt minne som är outnyttjat då jag kollar i "Aktivitetskontroll", så det slår i taket trots att det verkar finnas ledigt.

Kanske man kan tilldela Logic/Kontakt mer minne ngn-stans?

Om det har ngt med DFD (Direct from Disk) att göra kanske jag måste köpa fler hårddiskar, alternativt externa hårdiskar (vad blir bäst)? Eller kanske ngn gig ram till? Detljudbibliotek jag har är EWQLSO-Platinum (EastWest/QuantumLeapSymphonyOrchestra står det för). Eller är det kanske bara ngn inställlning jag kan göra?

Detta kanske är en frågor som bäst lämpar sig på Native Instruments forum, men det är skönt att skriva på svenska!

Sitter och kollar manualer, men det är svårt att få reda på vart man skall söka, kan ju vara vad som helst.

Måste säga att jag inte tordes köra detta, jag skummade igenom och förstod inte riktigt vad som skulle hända... dessutom hoppas jag ju att apple gör en firmware uppdatering för att det behövs!?

Blir gärna rättad.

Jag har vart med om det. Men det hände också med PowerBooken. Har inte reflekterat på det så mycket ännu, bara tolkat det som att alla program inte är så bekväma med systemet ännu, men vad vet jag?

Och de gånger det händer så är det ofta program som kör under Rosetta.. bla Kontakt 2 från NI stänger ibland tvärt ned sig.

Ja, det kanske är det då, jag bara vet att jag börjat tänka på datorns ljud nyligen, och inte kopplat det till ngt jag gjort... så mao är det så subtilt att det är möjligt att uthärda, men man blir ju lite fundersam. Vart såg du denna info?

Min MacPro låter mer. Antingen är jag knasig, eller så har den börjat låta konstant mer, det är ju inga ljud att bråka om, men jag tycker nog att jag märkt en skillnad. Att jag gjort ngn installation som påverkat datorn, eller om det var i anslutning till de två firmware-uppdateringarna är jag tveksam till.

Finns det ngn som upplevt samma sak, och kanske har ngn aning om hur man kan påverka det?

Ursprungligen av bengtnitram:

eastwest kör jag också ganska mycket i Logic och ska investera i en mac pro relativt snart, skriv gärna när och om du når taket....

Eftersom Kontakt 2 inte kommit i Universal Binary har jag bara fått möjlighet att leka med ljuden i standalone, inte gjort några projekt med dem ännu (måste medge att jag inte vet hur jag skall ändra så att jag kan skicka informationen till olika ljud i kompakt-spelaren via midi-spåren, får bara första ljudet att klinga), dock kan jag nog med lite enkel matematik komma fram till att jag skulle behöva kanske två eller fyra gig ram till (utöver mina nuvarande 4) för att det skall rinna på friktionsfritt. Återkommer då jag kunnat köra det i Logic med en skärmdump eller så, så ser du hur det ser ut!

Ursprungligen av steflund:

Söker exakt detsamma, ha en hel del elever som använder detta. Så det skulle vara bra att kunna skicka övningar jag gjort i powertab till dem.

Till dig kan jag svara att det finns ett av Sibelius som är bra, men det kostar en del.

EDIT: Precis efter sökta jag lite mer och hittade detta: http://www.tabledit.com/ det finns för OSX

EDIT 2: Sökte vidare lite till och fann detta: http://www.guitar-pro.com/

Söker exakt detsamma, ha en hel del elever som använder detta. Så det skulle vara bra att kunna skicka övningar jag gjort i powertab till dem.

Till dig kan jag svara att det finns ett av Sibelius som är bra, men det kostar en del.

EDIT: Precis efter sökta jag lite mer och hittade detta: http://www.tabledit.com/ det finns för OSX

Jag skall köra ewqlso, så jag misstänker att jag kommer att möta på stopp... men förhoppningsvis rätt så sent!

Ursprungligen av ESA:

men om det är en skola i göteborg, så lär de ju vara försäkrade! så de får väl nya eller?

Skolor och större företag har sjuuukt hög självrisk, så det är väldigt förödande för dem då det händer liknande saker.