Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Shattapp

Shattapp

Medlem
  • Plats Partille
  • Registrerad 2002-02-02
  • Senast aktiv 2019-05-17
  • Antal inlägg 305

Foruminlägg

De senaste inläggen Shattapp har skrivit i forumet.

Det var ett tag sedan man var här, men ett stort GRATTIS från mig också.

Kör alla mina site + mail på egen linux-server stående i mitt lilla förråd här i lägenheten. Körde med webkonsulterna innan, vilket funkade väldigt bra. Men det blev lite dyrt till slut.

Undrar mest varför inte MacWorld tagit upp det här. De brukar ju vara snabba med att skriva positiva saker om macen, borde väl vara lika snabba när det är något negativt.
Håller med om att det mest luktar lite Aftonblads-"journalistik" över det hela. Men de behöver väl få lite sidvisningar idag kan man tänka.

Såg igår att mina pengar kommit tillbaka på kontot. Vet inte om de dök upp under onsdagen eller torsdagen, men nu har jag fått tillbaka mina 1163:- i alla fall...

Sa precis upp mitt "fria" testkonto. Får se om pengarna dyker upp på kontot igen under veckan...

Haft samma problem. "Löste" det genom att stänga locket och sedan öppna det igen.

Kanske SuperDuper (http://www.shirt-pocket.com/SuperDuper/SuperDuperDescription.html) kan hjälpa till, eller något annat backup-program?
Är förövrigt übernöjd med min 2 månaders MacBook 2,2Ghz.

Måste helt droppa in där nästa vecka. Såg riktigt trevligt ut.

Någon som varit där? Fotat? Videoat?

Ursprungligen av Trisen:

den Vita # 2,2 GHz Intel Core 2 Duo # 1 GB minne # Hårddisk på 120 GB1

Sitter med precis samma maskin. Ska införskaffa mer minne, men är efter dryga 3 veckors användande väldigt nöjd. Väldigt bra batteritid. Har haft med mig den på en jobbresa ner till Bukarest, spelade lite DVD-film på flyget, lyssnade på musik. Känns inte så tung så näst intill perfekt reskamrat.

Ända smolken i bägaren är att den har en viss tendens att inte förstå om jag kör på nätspänning eller batteri då jag just kör på batteri. Skärmen "flashar" i ljusstyrka (ljusstyrkan är ju högre när jag kör på nätspänning), men det brukar ge sig efter ett par minuter. Uppdateringen till 10.5.2 hjälpte inte. Någon som har samma "problem"?

Jag fick ett svar på detta från glemme, hittade i Server Admin var man kan stänga ner tjänsterna, men det hjälper inte. Hur jag än gör så är ftp'n igång. Jag har exempelvis tagit bort under Sharepoints allt som har med ftp att göra.
Kan man ändra i något startup-skript så att servern inte dras igång (server admin funkar ju tydligen inte riktigt på den här maskinen)? Eller var ligger startfilerna så man kan ta bort dem?

Använder 10.5-server och har installerat crushftp. Men den klagar på att jag måste stänga ner den inbyggda ftp-servern när jag försöker dra igång tjänsten.

Under System Preferences/sharing så kan jag inte se någon file-sharing-flik (vilket hänvisas till i Hjälpen) och i Server Administrator så är ftp nerstängd.

Kan man i terminalen stänga ner ftp-tjänsten på något sätt?

Tackar. Kommer att kolla upp detta i kväll. Återkommer med en liten rapport.

Att använda OS X-server 10.4 som domänkontrollant för windows-maskiner skall funka som jag förstått det som. Hittade det som skulle ställas in med hjälp av Server Admin.

Felet är bara att ingen Windows-klient kan ansluta till den här domänen. Felaktigt användarnamn eller lösenord kommer upp då jag försöker lägga till datorn till domänen.

Jag har så vitt jag förstått ställt in allt i Open Directory (som OD Master), men kerberos startar inte. Spelar ingen roll vad jag skriver på Kerberos Realm, det går inte igång. Jag har säkert skrivit fel, så någon får gärna tipsa om vad man skall skriva där.

När jag försöker ansluta datorn till domänen så använder jag mig av det konto som jag skapat på servern och även skrivit in som Directory Admin under skapandet av OD Master. Behöver man sätta några rättigheter på den här användaren då man skapar kontot på servern? Satte det som server-admin men det verkar inte hjälpa.

Gôrtack. Skall kolla upp detta...