Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Robert Ekegren
  • Sysselsättning Foto- och ölberoende, snäll ensamvarg, dum på html
  • Registrerad 2002-02-08
  • Senast aktiv 2018-04-03
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen Robert Ekegren har skrivit i forumet.

Hjääälp!

Om det inte görs fler spel till Mac innan jul så blir jag nöd och tvungen att ge min son en PC! i julklapp Förstå min vånda!!

Så när kommer Zoo Tycon för Mac?
Finns det fortfarande inget vettigt fotbollsspel för dito?

Jag har en bildbyrå på nätet: www.ekegren.se som behöver ett "ljusbord", dvs kunder ska kunna spara valda bilder till en "egen" sida på sin dator med hjälp av cookies aktiverade. Kan du eller känner du någon som kan åta sig jobbet mot rimlig betalning. Bilderna ligger i en MySQL databas. Gränssnittet har jag exakt utformat och behöver nu funktionerna kodade. Fler förutsättningar efter ditt svar till Robert@EKegren.se eller detta forum.

Kan man inte rensa minnet ur ett program med ett kommando utan att behöva stänga av det? Undrar vilket bara...

Är det riskfritt att byta från OS 9.2 till X? Vilka problemas kan tänkas uppstå? Berörs andra program vad gäller inställlningar för t.ex. NN 6 med mappstruktur och mejl, photoshop mm? Måste inställningar i istallerade program göras om? Jag går gärna över till X om det går i ett slag men har inte tålamod att hantera dj*skap bara därför.
Något skeptisk är jag. Bota mig!

Den finns antagligen i min dator (PC) på jobbet om jag inte kastat den... (bilden alltså) om jag kommer ihåg att kolla på måndag... så kan jag kanske posta bilden här...[/QB][/QUOTE]

Bodo!Posta den INTE é du hygglig...om det nu kan vara virus.

Jag har fått en fil som heter Emu.pps(är det en Power Point?). Jag har inte office pktet eller annat program som macen vill öppna med. Kan jag använda Res Edit och "skriva om" filen och sedan öppna den i t.ex. Apple Works eller Skriv Text. Hur gör jag det? Är det under "Get file/Folder info"eller vádå?

FTP

Cumulus har jag sett manualen till. Tung sak! Det räckte för ett nej tack. Livet är förvisso Mac men också tid för annat. Tack iaf!

FTP

Som fotograf behöver jag ibland snabbt göra mina högupplösta bilder tillgängliga för mina tidningskunder. Fast ip-adress står www.bonet.se för och jag har mycket hårddiskutrymme. Men nu undrar jag...

Kunder måste logga in till egen mapp(t.ex."Slitz") och jag behöver veta vem, vad och när bild är hemladdad. Är detta möjligt?

Kan jag använda FotoStation för att skapa html-sidor i kundens mapp så att kunden kan välja bland tumnaglar och sedan få se tittbilder för att därefter välja högupplöst bild? Som en vanlig bildbyrå funkar?

Vilken ftp server programvara är att föredra?
Vad mer har jag att tänka på?

Robert...har lite brådis

Eller försök med http://www.bonet.se/page.php?xml=swe/pages/newspage.xml&newsid=36 med 2.5 Mb down stream-och fast ip-adress om du behöver-till låg kostnad...tycker jag.

Läs noga din bruksanvisning! Har du ingen så skaffar du en direkt. Leta upp kapitlet för typ "Kaliberering av skanner". Troligtvis ska du skanna in ett dia som följde med skannern, annars köper du ett. Kan heta IT 8 eller däråt. Följ anvisningarna exakt. Om inte detta görs vet ju inte skannern hur den ska "läsa" dina dia/neg.

Varje(?) skanner har en inställning för olika filmer(Kodak, Fuji...alla möjliga). Dessa bör synas som olika val när du får upp din preview bild. Dessa val påverkar utseendet på bilden multum! Själv använder jag en ArtixScan 4000t med Scan Wizard Pro som skannerprogram. Du ska nog få till det...

Mejla mig en inskannad bild + en från digitalkameran så ska jag kolla dem.

Robban

FTP

Tack Johan! Till rimlig kostnad hittade jag fast ip-adress och mkt snabbare uppkoppling hos bonet.se till lågt pris. Men då blir jag urkopplad från internet i 4 veckor vid omställningen från Telia!

Hårddiskutrymme har jag gott om men vilken ftp server mjukvara är att föredra?

/robert

FTP

Som fotograf behöver jag ibland snabbt värre göra mina högupplösta bilder tillgängliga för mina tidningskunder. Kunderna ska logga in i en egen bildmapp och där ifrån ladda hem bilderna. Jag behöver veta vem, när och vilken bild som är hämtad. Kunderna använder Mac och PC. Är det FTP som gäller? Vad krävs av mig? Hur gör jag?

Hör av dig snarast!

Robert Ekegren Robert@Ekegren.se

Vad är nu detta?
Jag startar macen, sedan Netscape, loggar in och sedan tvingas jag till comhem.se(Telia). Allt väl om det inte låg ett litet fönster med texten "java.lang.arrayIndexOutOfBoundsExeption/0>=0" framför sidan. Måste klicka bort den tre ggr och kan sedan inte fälla ned rullgardinsmenyn(HierMenu) på min bildbyrå www.ekegren.se. När jag försöker får jag "/#" efter adressen. Först när jag har gått in på en av länkarna på bildbyrån rullar gardin ned. Vad har hänt? Hur fixar jag problemet?

Jag vet absolut 0 om java!

Med ett program som heter ResEdit kan du skriva om filändelser till en annan.