Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bert Nilsson

Bert Nilsson

Medlem
  • Plats Sollentuna
  • Registrerad 2005-03-04
  • Senast aktiv 2014-06-09
  • Antal inlägg 61

Foruminlägg

De senaste inläggen Bert Nilsson har skrivit i forumet.

Kalendern har sina brister, håller med - men lägger jag ner iPhone i landscape ändras vyn till veckovy.
/bert

Uppfattat om redigering av inlägg, tack.
Löste det holländska språkproblemet genom att öppna prorampaketet och ta bort holländska språkresursen (dutch.lproj) och standardspråket engelska var tillbaks. /bert

Edit: Något vassare än 10.7 serverapp.. ska det stå.
/b

Hej,
det är alltid kul att testa nytt, så även ML serverappen, något vassare än motsvarande i 10.6, fast 10.6 är den vi använder i produktion.

Problemet: uppstod direkt, min ML serverapp bytte direkt språk från engelska till holländska - och jag har tyvärr slarvat och legat av mig med min holländska.
Vet någon duktig terminal-pilot hur man byter språk i serverappen, helst till engelska..?
/bert

Så problemet med släden/simkortet är inte löst?
Varför inte prova med ett akrylatlim, typ cyanoakrylat, en metallbit vars kortsida är mindre än slädbredden - limma med liten (passande) droppe,låt härda och prova sen att dra ut.

(Så fixas småbucklor på bilar, både på plåt, aluminium,plast och fiber. Fast inte alla.)

Försiktighet och tålamod är nyckelord, limmet kan man ta bort efteråt, också det med försiktighet.
Lycka till,
/bert

Tackar,
det är nog så att man ska undvika att vara för krävande/kräsen i jämförelse mellan funktionalitet i program för Mac och iPad/iPod/iPhone. Det är inte det med pengar, iPad-apps är ju vanligen oförskämt billiga - men jag tycker det är tråkigt att (det jag kallar) grundläggande info - om bilder och annat, inte kan åtkommas med mindre än att haka på en ytterligare app - tummen och pekfingret gnuggas någonstans i AppStore - men det kanske är kärnan av de nya affärsidéerna, vad vet jag.

Men nu kan jag hantera mitt rubricerade önskemål/problem, så tack alla.

/bert

Hej,
i iPad/Bilder kan man ha en drös bilder, filmer och liknande, funkar hyfsat - men hur hittar man info om bild/video - när är bilden tagen, vad är bilden tagen (förutsatt att geotaggning är "på lufta") och annan bildinfo, tex IPTCH-info, copyright, bildtexter, fotobylines och annat som finns med bilden/filmen i andra miljöer typ iPhoto, Photoshop, LightRoom, iMovie med flera?

(Jag har sökt efter info om detta i forumen, men inte hittat något. Om moderatores (läs closers) hittar befintliga tips om detta, please inform on how.)

/bert

Visst, absolut, gigantgrattis 99mac, tack alla som roddar och hjälper oss besökare på olika sätt.
Ska vi klämma tio år till när vi ändå är igång?
/bert

Tack för svar.
Jag var otydlig - jag borde skrivit typsnitt istället..
Om jag gör ett dokument i Pages på Mac som ska kunna användas i iPad, tex en produktpresentation, en offertmall, företagspresentation eller liknande - då hade jag tyckt att det vore fint att kunna använda samma stilar på båda plattformarna.
Som det är nu, åtminstone som jag uppfattar det, måste jag hålla mig till de relativt få typsnitt som finns i iPad-Pages ( ett sextiotal) för att kunna använda dokumentet på båda plattformarna. En klar inskränkning som jag gärna såg ett verktyg för att övervinna, dvs ett sätt att portera typsnitt (helst OpenType) från "vanlig" Mac till iPad.
Men det kanske kommer. Eller så får man fortsätta att kånka med sig en bärbar Mac i alla fall.
/b

Hej, Pages har ju en "standard" stiluppsättning i iPad. Så och i Pages för Mac, fast där kan man t.ex. utöka stilrepertoaren via t.ex. Typsnittsboken.

Kan man på något sätt lägga till stilar i iPad att användas i t.ex. Pages, någon?

/bert

Inte alls självklart. Bara för dem som lider av villfarelsen att epostsystem är säkra.
Ett företag med nykter syn på säkerhet tillåter inte att företagskritiska uppgifter hanteras över epost alls.

MIn synpunkt var faktiskt en annan - hur kan företagets konkreta säkerhet äventyras av en iPad utan lösenkod?
Ser man på andra epostplattformar, säg MacBooks och liknande - där ställs inga krav på / tvingas man inte till att ha lösen på själva login till klientmaskinen.

Men, låt oss släppa det här nu, jag har uppfattat att det i detta fallet är serversidan som bestämmer hur iPaden får köras - och där gillar jag läget, även om jag hade någon konkret synpunkt på det s.k. säkerhetstänkandet, som för mig mer framstod som klåfingrigt än omtänksamt.
Så, vi släpper det här, va? Åtminstone jag.
/bert

Visst kan man acceptera att ett företag (som äger en Exchangeburk) har rätt att ställa krav på de som använder dess service. Klart man behöver ett säkerhetstänkande.
Men hur skulle en iPad som inte har lösenkod kunna äventyra företagets konkreta säkerhet via Mail/Exchange postsystem?

Om något hot alls då, skulle det vara farligare än om lösenkoden på iPad var känd/avslöjad? Det verkar ju inte gå att sätta krav på lösenkoden i form av komplexitet/längd/komposition, så den verkar kunna vara hur enkel som helst, som en formalitet,ingen riktig säkerhet.

Som sagt, jag kan förstå tvånget till lösenkod - men ibland kan systemägare inte göra skillnad på säkerhet och paranoia. Lite amerikanskt, lite Pyttemjuk, lite McCarthy. Osäkerhet föder rädsla, rädsla föder ..
/bert

Tack Cokey, jag inser att jag måste jailbreaka för att för bort den den av Exchange påtvingade säkerhetsmodellen med hjälp av någon form av unlock.
Men, why bother, det är inte hela världen med ett lösenord till - men vems säkerhet står i fokus egentligen? Inte min, den kan jag hantera själv - och olika storebrorsbeteenden betackar åtminstone jag mig för, så storebror jag själv är.
Åter, tack, jag känner att frågan är i mål.
/bert

Tack för svar, uttömmande och trots det enkelt. Fast inte kan det höja säkerheten att en enskild app kan/får överstyra den säkerhet som iosenhetens "ägare" önskar. I vilket fall, tack.
/bert

alldeles korrekt, jag har bl.a. Ett Exchangekonto med lösen. hur hundan påverkar det lösenkoden för iPaden.
väntar med spänning på svaret - och jag kanske skulle leta lite bätre åxå..
/bert