Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
thurfjell

thurfjell

Medlem
  • Plats Örsundsbro
  • Registrerad 2005-02-20
  • Senast aktiv 2013-01-20
  • Antal inlägg 396

Foruminlägg

De senaste inläggen thurfjell har skrivit i forumet.

Kryptiskt ämne, jag vet. Men det är svårt att förklara.

Så här: jag har en Extreme (körs i 2.4GHz med 802.11n aktiverat) och en Express som utökar Extremens nätverk och agerar AirTunes-router. Vi har 8-10 Mbit/s med Comhem. När man har gjort en ändring på någon av routrarna så går det fort – bredbandskollen.se noterar uppåt 11 Mbit/s. Om jag mäter ett par timmar efter ändring på router gjorts så är det sällan jag kommer upp i 2 Mbit/s.

Varför? Det är sjukt enerverande.

PeerGuardian var det. Suck!

Jag får meddelandet "Tjänsten är inte tillgänglig eller du är inte ansluten till Internet".

Jag är ansluten till Internet och kan logga in på Web Messenger. Några idéer? Jag har lagt in Messenger som undantag i brandväggen...

Ursprungligen av henkebarn:

Jag försökte förklara lite för min svärmor, genom denna PDF.

Jag försöker summera abonnemangen och vad som gör dem bättre och sämre. Läs gärna. Kan dock vara lite rörigt och upprepande då det var ett hastjobb.

Bra PDF, Henke!

Ursprungligen av Patrik D:

Varför jämför du Telia med Tele2? Det är helt olika operatörer med helt olika prisklasser, Tele2 satsar på att vara billigast, Telia gör inte det.

Det är inte som om jag jämför äpplen med päron, eller hur? Båda är ju mobiloperatörer. Ergo: de kan och bör jämföras med varandra om det finns anledning.

Ursprungligen av Trineo:

Mattias: Vad är poängen med ditt email? Telia har aldrig sagt att de skall vara billigast som däremot är Tele2´s affärsstrategi sedan comviq startade. Sen är det ett hyffsat långt brev med massa siffror hit och dit som bara förbryllar.
Att jämföra Telia med Tele2 är också för mig helt ointressant då Tele2 inte har iPhone men det har Telia, alltså kan Telia ta de priser som de vill. Men är du inte nöjd med deras abonnemang så ta deras andra abonnemang som finns tillgängliga.

Poängen är att visa HUR dyra Telia är, att de är dyra är ju allmänt känt. Jag tycker att jämförelsen är relevant just med tanke på att Telia har iPhone. Jag vill ju nyttja den på det sätt den skapades för att nyttjas utan att behöva sälja mitt kvarvarande huvudhår till högstbjudande perukmakare och då är det sorgligt att det är just Telia som säljer den eftersom de vet att ta betalt.

Tillägg: dessutom jämför jag med "deras andra abonnemang som finns tillgängliga".

Ursprungligen av Leftrustle:

De tänkte att de skulle tjäna pengar. Jag vet, det är för jävligt när företag vill tjäna pengar, men så länge en marxistisk revolution inte kommer till stånd inom en snar framtid får ni nog lära er att leva med det.

Väldigt moget. Givetvis måste de tjäna pengar, det hela handlar ju om att de inte har fattat att iPhone handlar om ständig uppkoppling. Har de tänkt att det ska göras via wifi för de som inte har råd att betala 270:- extra i månaden är de banne mig geografiskt diskriminerande... Homerun är väl välutbyggt i typ Stockholm, Göteborg och Malmö..?

TeliaSoneras mobilchef har e-postadressen hakan.dahlstrom@teliasonera.com

Kan vi få honom att inse att surf över 3G borde vara fri i iPhoneabonnemangen? Minuter och SMS bryr jag mig inte om.

Till exempel kan man ju skicka ett mail till hakan.dahlstrom@teliasonera.com - det borde vara adressen till han som är chef för TeliaSoneras mobildivision.

Det har jag gjort, och bett honom förklara hur de tänkte när de valde att inte ha fri data över 3G. Minutrarna och SMS bryr jag mig inte om.

Ursprungligen av xtimmyx:

Nu har datorn anlänt och än så länge fungerar den alldeles underbart. Har inte prövat viloläget än dock så det blir en spännande överraskning sen när jag ska hem.

Ännu en gång tack alla för sällskapet under min väntan. Och särskilt tack till thurfjell som tipsade mig att maila Bjers. Det var förmodligen det som blev avgörande och utan tipset hade jag nog inte suttit här med en sprillans, förhoppningsvis fullt fungerande MBP.

Såg inte det här förrän nu. Du är välkommen - glad att allt löste sig!

Ursprungligen av JGalaxy:

Kan bara hålla med, Things är hur bra som helst! Snyggt också

Har precis börjat använda det. Här är en screencast som förklarar hur programmet fungerar och ger en lite tips:
Things - task management on the Mac

Kan även passa på att tipsa om ett annat todo program som är lite lättare och enklare i sin utforming, nämligen Anxiety.

Nu stöder ju Things synk av uppgifter mellan sig och iCal/Leopards globala uppgifter, så Anxiety kan använda som en front end till Things. w00t!

Ursprungligen av akerstrom:

Jämfört med Omnifocus, vad är Things fördelar? (jag kör OF, men väntar på att Things ska bli klar innan jag testar ordentligt)

Först och främst: när du sätter dig med Things fattar du direkt hur programmet fungerar - du behöver inte lära dig programmet och därför börjar du använda det. OmniFocus är kontraproduktivt i den meningen - det som skulle göra att ens liv blev lite lättare, gör i stället att du känner att du behöver sätta dig ner och gå igenom programmets alla funktioner så att du använder det på rätt sätt. Det är väldigt o-GTD:igt.

För det andra taggningsfunktionen - helt oslagbart!

För det tredje: Cultured Code arbetar stenhårt på integration med Mac OS X-program och de gör det riktigt bra. Överhuvudtaget gör de funktioner riktigt bra och pedagogiska.

För det fjärde: det kommer en iPhoneversion, alltså inte en webbversion för iPhone som OmniGroup gör. Things blir en riktig applikation.

För det femte: schemalagda uppgifter, vilket fungerar väldigt bra.

För det sjätte: du har både projekt och områden (inte att förvilla med kontexter). Projekt är saker som måste göras som kräver fler än en uppgift. Områden är ständigt pågående projekt, typ ("Städa garaget", "Fixa bilen", "Kundutvärderingar" osv.)

För det sjunde: det kommer kollaborationsfunktioner så småningom.

För det åttonde: Cultured Codes support är helt otrolig.

För det nionde: det är snyggare.

För det tionde: de som gör programmet har verkligen tänkt till. De följer inte slaviskt GTD (som Midnight Inbox - all produktivitets värsta fiende), utan gör sin grej av det och i slutändan blir det väldigt GTD:igt i praktiken.

Things - smäller alla andra GTD-program på fingrarna, trots (eller kanske på grund av) sin enkelhet.