Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Krister/AKL

Krister/AKL

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2005-03-12
  • Senast aktiv 2014-11-20
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen Krister/AKL har skrivit i forumet.

Tack för supporten!

Nu är jag lycklig igen!

Varför inte ”Contacts” då?

Jo då, jag är smärtsamt medveten om att allt kan gå sönder!

Frågan är: var kan man läsa om att det finns en fil i Application Support/AddressBook som heter ”Migration....” om man har problem med att importera kontakter?

Tack för tipset mattiL, det gjorde att jag gick in i rätt mapp och rotade runt! Så nu har jag löst problemet med Kontakter - som heter AddressBook i Application Support - och Kontakter i Programmappen!???

I mappen ~/Library/Application Support/AddressBook finns följande fil: Migration 20111018163127-210.abbu.tbz som jag packade upp och fick fram: Migration 20111018163127-210.abbu. När jag klickade upp den öppnades Kontakter och jag fick följande fråga: Är du säker på att du vill ersätta innehållet i Kontakter med kontakterna i ”Migration 20111018163127-210.abbu”? Då var det bara att svara ”Ersätt” så var det klart!

Voffor gör di på dette viset?

Ska man verkligen behöva stå ut med sådana här problem när man uppgraderar sitt system?
Varför kan inte saker fungera smärtfritt från första början? Exempelvis när man uppgraderar sitt system.

Har tyvärr en känsla av att Mac-världen mer och mer börjar likna Microsoft-världen med mer och mer automatiserade funktioner som man inte vill ha men som ändå pådyvlas dig. Jag vill inte ha en massa ”automatiska” funktioner installerade i min dator: jag vill själv bestämma vad som finns där!!!
Dessutom kräver jag att saker och ting fungerar som dom alltid har gjort.

YES, YES! Kollade på länken och gjorde som rekommenderat och det löste mitt ursprungliga problem med Mail! TACKAR, TACKAR! Änglar finns!

Nästa problem är hur jag får in mina tidigare kontakter från Adressboken till Kontakter i ML. Har en mapp med Metadata från Adressboken på skrivbordet men Kontakter accepterar inte att jag importerar dem.

Hjälp en gång till!

Mitt i prick IngoX, exakt mitt problem! Vi får se om jag lyckas lösa det hos mig under kvällen.
Tack iallafall!

Har varit lite seg med att kolla svar men...
Kan vara som du skriver islutet IngoX, för jag har problem med Adressboken (numera Kontakter) också - går inte att lägga till kontakter. Ska kolla på länken som du gav i svaret.

Har startat om, hände inget.
10.8.3, Mail 6.3.
Har alltid fungerat tidigare, men plötsligt igår slutade det att fungera.

Vad händer med mitt Mail? Tidigare kunde jag skriva in ex.vis ”and” i adressfältet och få upp alla kompletta adresser som innehöll "and", men plötsligt fungerar detta inte längre! Hjälp mig, jag tror jag blir tokig!

PS. Jag har kollat i inställningar och där är rutan "komplettera adresser automatiskt" ikryssad.

Ursprungligen av Krister/AKL:

Jag har i min iMac ett systemtillägg/programvara som gör att fönster öppnas utan skalningseffekt. Installerat för flera år sedan på min Mac Pro i OSX:s barndom, och hängt med genom alla flyttar och uppdateringar sedan dess - kör nu 10.8.3 på en iMac 27" i7.

Kan verka som en ”skitsak” men skulle gärna vilja ha detta tillägg på min MBA i7, men har glömt vad det heter och kan alltså inte hitta det i iMacen - någon som kan hjälpa mig?

Inga problem att komma ihåg det nu. Har ju min favoritförfattares John le Carré roman Tinker Tailor Soldier Spy (Mullvaden på svenska) att luta mig mot. Läs den!

Det är ju toppen. Tack för förtydligandet.

Nu är det löst! Hittade efter lite rotande på Google - Tinker Tool, ett gratisprogram - som klarar av att öppna ex.vis mappar utan skalningseffekt. Finns även en massa andra inställningar men har inte testat.

Finns här: http://www.bresink.de/osx/0TinkerTool/downloa...

Jag har i min iMac ett systemtillägg/programvara som gör att fönster öppnas utan skalningseffekt. Installerat för flera år sedan på min Mac Pro i OSX:s barndom, och hängt med genom alla flyttar och uppdateringar sedan dess - kör nu 10.8.3 på en iMac 27" i7.

Kan verka som en ”skitsak” men skulle gärna vilja ha detta tillägg på min MBA i7, men har glömt vad det heter och kan alltså inte hitta det i iMacen - någon som kan hjälpa mig?

Ursprungligen av Mutant:

Jag fick bara 5500 för min mid-2011, och då var det en öppen auktion på Tradera.

Ett tips är f.ö. att söka på avslutade auktioner på Tradera, så får du se vad saker faktiskt sålts för.

Om det var en i7 med 128 SSD tycker jag att det var för lite. Kanske borde ha annonserat istället.