Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Paul Fisher

Paul Fisher

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2002-02-14
  • Senast aktiv 2015-02-20
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen Paul Fisher har skrivit i forumet.

1

Vet inte om du vill veta om Jimz Dator eller om min Airport Extreme kort...

för min del så gick det dåligt - ser Jims säljer saker fortfarande här.. hoppas ingen förskotts betalar

fick värken vara eller pengar -

btw det finns många intressanta fall på http://www.cint.se/sweden/asp20/cintnews/shownews.aspx?groupId=1 under bedrägerier.

fortfarande inte en knyst af Jimz.. lovat reklamera på posten, inget bevis på att detta är ens gjort..

och inte ens hyfs nog för att skriva och höra hur det går.. men varför ska han.. han sitter fint med pengarna.. hoppas han blev lyckligare av att spendera de än att jag blev för att kasta bort dem.. våre jag honom hade jag erbjudit en kompromis lösning... han blev av (förmodligen) med kortet, jag blev av med pengar.. låter vettigt att dela på förlusten...

en som fortfarande känner sig lurad

Ursprungligen av Jimz:

Ja men hej jag heter Jimmy och jag blåser folk på mac-forumet 99Mac som jag varit medlem på i sen hösten 2004, jag lämnar ut mina personuppgifter och håller tummarna på att jag ska lyckas komma undan med den här scamen på HELA 400 kronor. för det vore ju så VÄRT!

Vänta lite med lynchningen tack.

Kanske dags at muta lych mobben.

Forftarande ingen kort dykt up. inte heller hört från jimz mer än här i forum inför alla.
Lika bra forsätta här då eftersom tvätten hänger ute för alla redan. Och verkar interesserar många.

Avtalet var:

Jag bjöd 300 först, Jims säger 400, så för att mötes i mitten gör jag det som senare visar sig vara misstaget.
Jag erbjuder att köpa airport kortet för 400:- OM säljaren (jimz i detta fallet) står för portot till mig, det betyder för mig att ansvaret för kortet kommer fram är säljarens,
det kostar 45:- extra för REK och då kommer det fram! formodligen ett bra val för säljaren som har ansvaret att skicka saker av värde som folk lägt ut pengar i förväg för??? (400-porto = ca mitt emellan 300-400) hade varit bättre att säga 350+jag betalar portot 45+11 kr. sak samma men då hade jag haft kortet idag formodligen?

För mig låter det rätt att den som står för frakt ansvar, som väljer att inte betala för någon annan att ta ansvaret så ska då betala tillbaka pengar till mig. Hade försändelsen försvunnit när den var försäkrad så hade sändaren fått ersättningen, inte mottagaren, likså är det bara sändaren som kan reklamera. (som jimz har sagt han skulle göra)

Maskinen som skulle ha kortet står här fortfarande för jag har inte råd att lägga ut till en kort till. Hade jag sagt, ok! jag betalar 400 plus portot då hade jag sagt till dig hur du skulle skicka och då skulle jag haft ansvar för det. (jag hade betalt 45:- för REK, men annars hade inte gnällt om det hade försvunnit)

Och hela att jag kännde mig lurad kan jag inte hjälpa för jag hörde inget ifrån dig på en lång tid efter jag betalde. Det finns ingen telefon, andress eller något annat sätt att få fatt i dig förutom här och gmail, som inte besvarades. (finns faktist INGA personuppgifter för Jimz, Jag skrev till 99mac och försökt se om jag kunde få iallafall få veta vilket stad eller något mer än namnet men fick inget svar, så verkar som man är rätt annonym här ändå)

Jag har betalt i förskott säkert mer än hundra ggr genom åren och inte haft otur. Mest tror jag för Mac (och innan det C-64) folk är annorlunda och ser ut för varandra. Tror fortfarande det är sant, men tydligen är det inte mac folk på Posten. Men hur forklarar man att de ville ha en airport extreme kort?

nu bablar jag, hoppas det löser sig på ett bra sätt. Ibland gör det det, ibland gör det det ändå. Men jag sitter här utan makt att påverka situation, Hör inget om mina pengar förutom här i denna numera off topic forum.

Paul

Har du testat med Karma? Gör rätt åt andra, och man kanske inte råkar ut för så mycket själv.

Jag betalade 400:- för en Airport Extreme kort som Jimz hade tillsalu här på 99Mac.

För en vecka sedan fick han pengar i förskott. Han lovat 2 ggr att skicka den till mig, det har han inte gjort. Och svarar nu inte på mail. Inte alls kul att betala pengar till en och sen få inget... speciellt när man blivit lovat och är i BEHOV av den. Svarar inte på min mail, men har tid att posta har med egna problem??? har alltid kunnat och tycker man borde kunna lita på varandra i mac världen lite mer än i andra sammanhang.

Räcker Johans Airport ner till Vinny? eller har Vinny en egen?

Kanske dagz att göra debut.. blyertspennar in den... vem är vinny? och var är hans place?

du blev inte nyfiken tillräckligt,

adressen jag nämde innan.. http://surfshield.net/

det är det hjärnlösa sättet

sånt tur man har.. bor 2 kv därifrån....
sez där:cool:

Oj då.... låter kul med lite lokala mac nörder att hänga med nån gång.. har ett bra kontakt internationellt.. men inte här..

men blir det nåt eller inte? bjuder ni en nykomling på en öl?

:rolleyes:

1