Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Converge

Converge

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Webbdesigner
  • Registrerad 2005-04-10
  • Senast aktiv 2019-06-27
  • Antal inlägg 171

Foruminlägg

De senaste inläggen Converge har skrivit i forumet.

Ursprungligen av suddgummi:

När du ställer in den i Airportverktyget kan du se det där (i den nya iOS-liknande historien vet jag inte, men i den "riktiga" syns det).

Hittade verkligen inte infon i mac-versionen av AirPort-verktyget, men i iOS-versionen vad det en smal sak som jag nämner ovan.

För den som letar efter samma svar:

Om man har en iOS-enhet kan man ladda ned iOS-versionen av Airport-verktyget; där har man nämligen möjlighet att välja enhet och sedan "Maskinvaruinfo", där MAC-adresserna för Ethernet, Wi-Fi 2.4Ghz och Wi-Fi 5Ghz listas. Går ej att hitta den infon (vad jag har hittat) via mac-appen (vilket naturligtvis är helt galet).

Slutet gott, allting gott

Köpte idag en ny Airport Express, och skulle ansluta den till mitt existerande nätverk när jag upptäckte att Apple har struntat att skriva ut Ethernet- & AirPort-ID't på den nya versionen. Eftersom jag använder mig av behörighetsstyrning på min Time Capsule behöver jag MAC-adressen för att tillåta routern att ansluta till närverket. Utan den så har jag i princip en tusen kronors brevpress, så min fråga är om jag kan ta reda på expressens AirPort ID (d.v.s. dess MAC-adress) på något annat sätt?

Kom hem inatt från Media Markt i Göteborg med en 32GB+3G. Lade den på laddning/tankning över natten och nu på morgonen så har wifi-kortet dött, likt den här och den här. Frågan är: Eftersom MacForum är en premium reseller och har service på Apple-grejer, så borde jag väl kunna lämna in den där? Har inte möjlighet att ta mig ut till MediaMarkt då jag vanligtvis inte har bil...

Så extremt tröttsamt med DOA-enheter....

Halloj!

Märkte precis att iTunes i tysthet flyttat större delen av mitt musikbibliotek från Musik/iTunes/iTunes Music till <user>/Bibliotek/Bokmärken. Jag har en känsla av att den skumma flytten ägde rum när jag installerade 10'an (vill minnas att jag då fick frågan om jag ville låta iTunes lägga musiken i den nya fräcka iTunes Media-mappen...), för i stort sett alla album jag lagt till efter det har hamnat där de skall, nämligen i den nya iTunes Media-mappen (Musik/iTunes/iTunes Media/Music/) men alla de gamla filerna (strax under 70GB) ligger nu helt orimligt i library/bookmarks av nån j....a anledning. Någon som varit med om detta? Vad händer om jag flyttar tillbaks filerna, kommer länkningen i programmet brytas då?

Även om Apple säkert tycker att jag som användare inte skall behöva tynga ned min vardag med att bry mig om vart iTunes sparar filerna så tycker jag det är oroväckande att saker och ting sprids ut i helt orimliga mappar, om inte annat så för backup och liknande.

Min beteer sig fortfarande liiite skumt efter en omstart, så jag skall reparera lite behörigheter och dyl och se om det artar sig. Men då vet jag att det inte är något generellt fel iaf.

Tack för att ni tog er tid att testa, och ha en fortsatt trevlig helg!

Hejsan,

Kör Snow Leopard 10.6.3 på min MB och stötte ikväll på en misstänkt bugg som jag lyckats återskapa ett antal gånger; vore intressant om någon mer än jag lyckas med samma bedrift?

Det är inte svårare än att i Finder välja Redigera -> Specialtecken. Pröva sedan att ta tag i fönstret som kommer upp och "skaka" om det d.v.s. dra det upp och ned snabbt över skärmen. Se bara till att ha sparat eventuellt arbete innan; varje gång jag gör detta verkar det som att att SL kraschar och jag loggas in igen med 0 öppna program.

Frågan är om detta verkligen är en bugg eller om jag bara borde starta om datorn... Någon som vill testa?

Ursprungligen av Cekari:

Är den nya looken bara under SL?

Se bilderna nedan; det som är nytt är mest detaljer som skiljer, men lägger man ihop dem så blir det en märkbar skillnad (till det bättre) tycker jag.

Ny, lite mer glansig statusbar med fetad aktuell låt som spelas + omgjord progressbar.

Albumomslagen och albumnamnet under dessa i listvyn är ändrade en aning också; artist/skiva-typsnitten är satta lite annorlunda för att man lättare skall se vad som är vad. Nytt är även en tjockare skugga under själva skivomslaget, som dock (enligt min mening) är lite halvkackigt implementerad; skuggningen får ingen jämn uttoning till bakgrunden utan huggs tvärt av vilket kan se lite tattigt ut på vissa skärmar.

utöver detta så är bakgrunden i rutnätsvyn ändrad till vit, och detsamma gäller för Program/Applications-delen.
Ny ljusare "Nu spelas"-bar, och lite putsade ikoner i vänstermenyn + säkert mycket annat som jag inte märkt än.

Ursprungligen av Capeman:

Omskrivningen i WebKit var ju bara ett rykte än så länge. Det lär ju komma i något som blir iTunes X eller liknande. Tänk QuickTime Player X.

User-Agent: iTunes/9.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.5.8) AppleWebKit/531.9

Det verkar ju nästan som att Webkit finns med där i kulisserna redan...

(via Daring Fireball)

EDIT:
Dock antyder ju kommentarerna att butiken alltid har använt sig av WebObjects, och att det således inte är något nytt. Det ligger nog en hel del i det; det var mitt inläggs-finger som var lite FÖR trigger-happy...

Also, ingen last.fm-integrering som det ryktades om...

Någon som vet nåt mer ang. iTunes LP i den svenska butiken? Är väldigt nyfiken på formatet, men det verkar inte ligga något uppe i swe-butiken...

I övrigt gillar jag 9'an skarpt; de har filat på detaljerna i UI't på de rätta ställerna, och den omdesignade butiken är verkligen slick. Och hemmadelning är verkligen klockrent.

Hej!

En vän till mig som spelar i ett hyfsat framgångsrikt band har frågat mig om jag kan styra upp deras hemsida, som inte har fått sig en översyn på ett par år och fungerar rätt dåligt (graden av standardisering av xhtml/css skall vi inte tala om...). Eftersom jag har hyffsad koll på att knacka hemsidor och skall börja en tvåårig webbutvecklingsutbildning till hösten tyckte vi båda att det vore ett bra projekt för mig att pilla med (mot en smärre summa skall jag tillägga).

Jag har kikat runt för att se om det finns något bra CMS som lämpar sig för band-siter, d.v.s. där det är förberett för t.ex. diskografi-sidor, texter till låtar, foton, turnédatum, media etc... ja sådant som man förväntar sig på en uppstyrd band-site. Inget tokomfattande som forum, egen butik utan det mest vanliga; antingen som inbyggt från början eller som plugins att lägga till i efterhand. Det enda jag hittat som verkar vara specifikt byggt för ändamålet är Rockband CMS, men utvecklingen av det verkar ha stannat av för ett par år sedan och det saknas bra dokumentation om hur det fungerar, så det känns inte som ett seriöst alternativ. Stash är ett annat alternativ som verkar lovande, men även där är dokumentationen bristfällig och jag lyckades inte få till en fungerande installation av version 1.0.3 iaf.

Är det någon som har något bra tips ang. detta? Finns det plugins till ex. wordpress för att få det att fungera? Eller Joombla eller Textpattern eller något annat CMS som bevisligen fungerar bra och är bra dokumenterat.
Det viktiga är mest att det skall gå att logga in som admin och enkelt via formulär lägga till info i respektive sektion utan att behöva knacka nån kod.

Tar tacksamt emot tips och argument för/emot olika lösningar!

//

Ursprungligen av Taz_1999:

Med så långt?

Jajjemen! Är med på noterna; både från dig och Perka. Har förstått problematiken och de olika sätt på vilket man kan gå runt problemet. Skall fortsätta enligt uppläggningen i boken och utgår från att saker och ting kommer klarna än mer när jag kommit djupare ned i ämnet. Man måste ju börja i någon ände.

Tack för alla inlägg och synpunkter; de sparas i bakfickan min för framtida referenser.

Robo-X: Jag är enormt tacksam för den tid du har lagt ned på att svara på mina ibland köttiga frågor. Jag tror dock att Taz1999 slår huvudet på spiken här ovanför; jag är nog antagligen för grön inom flera områden (terminalen/unix-kommandon, server-konfigurering och what have you) för att jag skall kunna linda mitt huvud runt detta just nu.

För att jag skall kunna få något gjort med boken, och hinna komma in i matchen tills kursen startar i höst, så kör jag nog på med MAMP, för nu. Jag får nog anledning att återkomma till detta framöver, och skall då se till att vara lite inläst på ämnet så att jag kan få något konstruktivt gjort av alla hjälpsamma direktiv och tips som jag fått (från dig och från Taz_1999 & studiox). Ledsen att jag inte kunde wrappa huvudet runt det denna gång. att maila till användarnamn@localhost och sen kolla mailen via terminalen fungerar för att kontrollera att mailen går iväg, vilket var grundproblemet. Tack igen för din tid!

Taz_1999:
Jag skall, något förgrymmad över mina tillkortakommanden på området, återgå till MAMP och slicka mina sår lite. Jag får nog anledning till att återkomma till detta, och då j**lar skall jag vara med på noterna!

Ursprungligen av Robo-X:

OK jag tror inte att jag körde mysql_install_db när jag installerade mysql. Prova att konfigurera phpmyadmin och kolla om mysgl datan är redan installerat.

//Rob

Då kommer vi till nästa problem; jag kommer inte åt att tillägna lösenord till användarnamnen, och därmed kan jag inte använda dem för att logga in på phpmyadmin och konfigurera därifrån. Det är en riktig catch 22.

Vad jag har förstått så ligger användarnamn & lösenord (de senare efter att man själv lagt till dom) lagrade i databasen mysql och häri ligger mitt problem; när jag listar mina tillgängliga databaser i terminalen så finns mysql inte med (däremot finns den med som en låst fil i findern av någon anledning...).

Det känns som en riktig soppa kan jag lova.