Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MacNewBee

MacNewBee

Medlem
  • Plats Sollentuna
  • Registrerad 2005-04-20
  • Senast aktiv 2009-06-09
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen MacNewBee har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Goflorp:

Det här är rätt kul.

Det du ser är fildelning över AFP, alltså Apple Filesharing Protocol.
Det beror på att de andra inte slagit på sina brandväggar och har fildelning på.
Om du kryssar ur "fildelning" under vilka tjänster du vill använda så kan de andra inte komma åt dina saker. Du skall inte få se andras heller då.

Simon Grabiec skrev en hemskans artikel typ "Fula bredbandsbolagen som stödjer att alla kan se dina filer..." Vilket ledde till att ComHem spärrade av hela port 548 (Som är AFP's portnr i brandväggen). Detta leder till att iDisk och Back-to-my-Mac inte fungerar alls i ComHemnät. De håller på att öppna nu igen - det tog bara 15 år eller så...

M a o de ger mig rätten o snoka i deras datorer Ok tack för svaren, man blir ju lite undrande när dessa dyker upp

Jag har fått ett litet men irriterande problem, som dök upp när jag bytte ifrån Bredbandsbolaget till Bredband2. I Finder ser jag 10 olika personers datorer under Delat, wtf? 1. Hur får jag väck dem? (Jag kan in på deras datorer och snoka runt) 2. Kan de komma in på min dator? (Har brandvägg påslagen men ser inga försök från BB2 IP range att ansluta till min dator) 3. Kan det vara något program som e i farten (jag gissar hejvilt här...) Lite smått irriterande som sagt och har någon en vettig ide eller vad man ska göra pls svara asap

Hepp:cool: Vet inte om jag har kortslutning på kontoret men i Tiger så kunde man bläddra i Itunes biblioteket men inte i Leopard...:confused: Jag ser bara en ikon, och jag hittar ingen tråd om detta heller, så har någon en ide om hur man gör? Via terminalen funkar det att lista filerna men inte i finder.

Nu e det kanske dags att uppdatera denna efter att ha legat nere, det ser ut som om jag har nätverkskontakt men det vill inte lira ändå, öpnnar jag IE och en valfri sida och kör samtidigt netstat -an så ser jag established på den ip adressen men IE timar ut efter ett tag, varken ping eller tracert funkar (samma sak med timeout) och jag har stängt av alla tänkabara brandväggar kopplat snöret direkt in i väggen osv men inte. Det vill bara inte, så det blir väl o skaffa en PC oxå för att lösa detta

Det här kommer bli en följetong på vad som funkar och inte funkar i min PPC:mad: Jag får inte stuffit att funka hur jag än gör, tankar ner senaste versionen (free version) och testar packa upp en fil vilken som helst och programmet kraschar, sen kommer rutan upp med att programmet har kraschat vill du skicka en rapport? Suck, kan inte för mitt liv få detta att fungera, några tips? Just nu löser jag tillfälligt med diskvertyget men det funkar bara på dmg filer...

Ursprungligen av hawa:

Jag kör Mac OS 10.4.9 och Safari+Netscape.
Jag använder Nordeas internettjänst för privatpersoner och loggar vanligtvis in med kod.
Nu fungerar det inte som det ska. När jag går in på inloggnings-sidan
kommer ett popup-fönster som talar om att certifikatet är ogiltigt. Längre än så kommer jag inte.

Någon som har stött på detta problem? Det är likadant med båda webläsarna.
Jag har inte installerat något nytt på datorn. Har tömt cache och cookies utan resultat.

Hjäääälp!

Jag har samma skit med Skandiabanken, exakt samma fel dessutom. Det funkar bara inte. Testat installerat om certifikaten men icke det blir samma fel. Och dessutom har de ingen support på Skandiabanken för oss Mac användare.

Japp plus all cache men icke den vill bara inte, testade http://www.siemens-hushall.com, imorse hade den efter 9 tim inte laddat klart all grafik, får stoppa reloada sidan ett apr ggr innan den laddar klart allt, skitlustigt fel om jag så får säga. Sen hittade jag ett fel på startskivan som jag blev tvungen att gräva fram installationsskivan för att fixa, det enda den gjorde var att min eMac gick lite fortare

Jag har ett underligt problem med min safari 2 och det är att den laddar sidor med grafik till 50% sen kan tugga hur länge som helst och fattar inte varför, och jag hittar inget här på forumet om någon som har haft samma problem, och detta började för 2 dagar sen och jag vänt ut och in på hela HD men kan inte hitta något, jag har testat sidorna i FF och Netscape inga som helst problem, men försöker jag med safari kan jag få vänta hur länge som helst...:mad: t ex denna sida (jag tog bara den som övningsexempel...) http://se.pricerunner.com/cl/27/Baerbara-datorer, den har nu laddat (den snurrande symbolen i tabben) i 1,5 tim, vad kan det vara för fel? Jag har tömnt cache och kört rep på skiv men inget hjälper.

Ok, jag har ställt in den nu på delat nätverk, uppgraderat den till 7.0.2 (hade 7.0.1) men likt förbaskat fungerar det inte, och nu har jag testat lite, jag kan pinga web adresser och jag ser i brandväggsloggen att jag går ut på internet men IE 6 vägrar resolut att visa webbsidor, web site found waiting for reply sen får jag upp kan inte visa sidan, vad kan det vara?

Är det någon som i enkla ordalag kan förklara hur (en massa svordomar..:mad: ) jag får VPC att kontakta nätverket? Jag har även provat andra emuleringar med samma resultat. Det går bara inte att komma ut på nätverket, saken är den att jag använder trådlöst nätverk. Och programmet jag tänker använda finns bara för Windows och den måste ha internetanslutning för att fungera korrekt. Jag har WIN2K installerat på emuleringen. Jag tror jag har provat samtliga inställningar som finns inklusive köra direkt in i bredbandet utan brandvägg eller dylikt. Några tips?

Hej, japp precis det jag letade efter.

Hej
Någon som vet om det finns en motsvarighet till SPSC Skatt för Mac?

Ursprungligen av MagnusB:

Det finns en inställning i Entourage som bestämmer om Entourage adresser ska synkas med address-book. Inställningen hittar du i "Preferences -> Synk Services". I "Precerences -> Security" hittar du andra inställningar som kan vara av intresse?

Tack, hittade den nu. Det var just det jag ville förhindra, min adressbok på OS X synkar jag med mobilen och då vill jag inte ha Entourage adressbok. Fixat. Det var ju nästan för enkelt för att vara sant Problemet löst med HTML mailen.

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Entourage spärrar bilder i HTML-mail från andra än de avsändare du lagt till i dess adressbok. Det är av säkerhetsskäl och för att förhindrar spam (spammare använder infogade bilder eftersom det bekräftar att du tagit emot mailet)

Att Entourage skulle lägga adress någon annansstans än i sin egen adressbok har jag aldrig varit med om. Menar du möjligtvis att bifogade vCard-filer öppnas i Adressbok?

Den första tesen är lite märkligt det måste vara något i html mailet som gör att vissa bilder laddas o vissa laddas inte.
Den andra delen, är att om jag väljer spara adress hamnar den i OS X's adressbok, vilket är frustrerande då jag använder min mobiltelefon och synkar med datorn och måste sitta o rensa bort adresser som finns där, jag vet det är märkligt. Jag hade inte dessa problem på Outlook.

Hej någon som kan förklara hur jag får bort storebror fasonerna ur Entourage? Om jag får ett mail (text/html spelar ingen roll) så tar Entourage bort bilderna med texten "To protect your privacy":mad: Vad!? Det bestämmer jag väl om jag vill ha dem eller inte? Och lägga in alla i adressboken, de vette sjutton om jag vill, vilket leder till nästa fråga, Entourage lägger adresserna i adressboken för OS X och inte i Entourages egen - har jag missat något nu? Eller använder Entourage OS X's egen adressbok för att spara e-post adresser?
Tredje sista frågan om en person skickar två mail till mig inom loppet av två minuter så så klassas avsändaren som spammare - hur sjutton ändrar man detta? Jag har letat igenom inställningarna och även det engelska forumet om Entourage men hittar nada. Någon som är lite mera guru på detta som kan hjälpa till?