Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fröjdan

Fröjdan

Medlem
  • Plats Håbo
  • Registrerad 2002-03-20
  • Senast aktiv 2010-10-12
  • Antal inlägg 563

Foruminlägg

De senaste inläggen Fröjdan har skrivit i forumet.

Daterade upp med Combo, detta löste problemet, vad nu problemet var:))????

Tack för hjälpen

Gjorde den vanliga uppdateringan via programuppdatering men mail kopplar inte upp sig mot servrarna ändå. Provar och tankar hem Combo och testar igen.

Det hände bara helt plötsligt, jag provade att uppgradera men felet kvarstod så jag körde in min bootbara backup och den var på 10.6.3.
Jag kan ju prova att göra en ny uppdatering. När jag gjorde det föra gången så installerades det ju en ny Mail och jag hade stora förhoppningar, men icke:((

Jag gör en ny uppdatering och kollar en gång till

Hej

Jag har fått ett helmysko problem. jag kör 10.6.3 och kan inte koppla upp mot server i mail, vid försök står hjulen bara och snurrar i oändlighet och kontonen förblir gråmarkerade.
Det går bra att skicka mail och det är inget fel på nätverksuppkopplingen då det går att surfa. (har telia adsl)

Jag har tre olika POP-konton från tre olika leverantörer och webmail fungerar så felet borde ligga någon annanstans, i mitt operativsystem??, har kollat alla lösenord och inställningar typ SSL, anslutningsform etc.

Någon som har en bra idé??

Löste det, det gick inte om man gick i i nätverksdiagnos" och skrev i lösenordet på nytt, jag var tvungen att gå in i systeminställningar och välja närverk också:))

Bygga om fungerade finfint, tack för hjälpen.

Nu återstår bara ett fel, jag har ADSL Telia, trådlös router.
Efter strömavbrottet måsta jag logga in med lösenordet varje gång jag satt datan i vila eller startat om den. Jag har kryssat i rutan om att komma ihåg lösenordet i min nyckelring??

Hej

Efter ett strömavbrott är Mail helkonstigt, det tar lång tid att byta brevlåda eller att byta till nytt brev. Badbollen dyker upp och i "brevfältet" står det "Läser in", tar ca 30 sekunder att skifta till annan brevlåda!!!

Vad göra??

Owe

laddade ner och installerade safari 3, den behöver tydligen os 10.4

Gjorde nog en dumhet, skulle uppdatera programmet Mail och tog en version som inte fungerade med mitt system 10.3.9. slängde även en mapp som dök upp på skrivbordet efter uppdateringen.

nu fungerar inte programuppdatering, mail eller safari, klickar jag på dom så hoppar dom till en gång men inget händer.

Har provat med diskwarrier, skivverktyg, och reparerat behörigheter.

Provade även med att stoppa in ett nytt system 10.3 X men fick till svar att det som fanns på disken var nyare så det gick inte.

någon som har ett bra tips?

F

Någon födelsedagkalender har jag inte hittat/använt någon gång?

Finns hur mycket utrymme på HD som helst??

Ingen som har någon aning???

Fröjdan

Detta har hänt mig två gånger, har en G5 och kör på 10.3.9.

Jag köpte en extern HD för att ta backup, installerade Silver keeper, två gånger när jag tagit en backup så har alla datum och inlagda möten sedan senaste backupen i iCal försvunnit. Även ett mailkonto försvinner vid samma körning.

Någon som har en idé om vad som är fel, kanske jag måste formatera om HD och börja om från början?

Fröjdan

Har hittat ett företag som kan återskapa filerna, men dom vill veta vilka dom skall återskapa, jag vill ha tillbaks, foton, dokument, det som låg på skrivbordet, adressbok, bokmärken och kalender. Dom vill veta vad filerna heter, kan man bara be dom att återskapa biblotek, skrivbordet och dokumentmappen, får man med allt då?

F

Köpte idag en ny HD, Disk W och ett kabinett med USB2 att stoppa in den trasiga HD i.

Satte in nya HD, lade in systemet, placerade den gamla HD i kabinettet, startade med Disk W.
Vid undersökningen fungerade det bra under en tid, sedan stannade allt upp, fick ett felmeddelande om ungefär att det var ett maskinfel, HD snurrade och det knäppte då och då i den, tyckte att den blev ganska varm också. Verkar vara ett maskinfel.
Någon som har ett tips hur jag skall gå vidare? Kan man fyltta över själva skivan till en felfri HD, och måste det vara exakt samma HD?

tacksam för ett bra tips

F

Senast redigerat 2006-07-24 22:39

Hej

Får väl köpa disk warrior, har en gammalversion 2.1 som tydligen går att uppgradera, får kolla på nätet om man kan ta hem den via nätet så jag slipper att vänta, det gick inte att boota från den gamla versionen, är väl för os9

Tack för hjälpen

F