Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
gabbeman

gabbeman

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-05-04
  • Senast aktiv 2019-05-20
  • Antal inlägg 146

Foruminlägg

De senaste inläggen gabbeman har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Ida Blix:

Facetime Audio använder AAC-LD och fungerar över Wifi eller mobilnät som 3G eller LTE.

När det gäller Walkietalkie så ringer du egentligen upp den andra personen (det blir en viss fördröjning innan personen svarar), men ni hör inte varandra om inte "tala"-knappen är intryckt.

Men hur fungerar det om man faller och den sedan "ringer" 112?
Måste man ha den modellen med 3G i så fall, eller hur fungerar den biten om man inte har med sig sin telefon?

Postnord har ju gått ut med att det kommer går att komma undan avgift och liknande genom att be den som skickar skriva "Gift" på leveransen.
https://www.metro.se/artikel/postnord-avsl%C3...

Citat:

Om varan ser ut att vara skickad med stämpeln ”gåva” på etiketten samtidigt som värdet understiger 500 kronor tillkommer varken moms eller administrationsavgift,

Citat:

– Försändelserna som kommer till oss har en etikett med information, och vi har ingen laglig grund att ifrågasätta informationen på etiketten, utan måste utgå från att den är korrekt.

Älskade, ärliga byråkratsverige, man måste bara älska dig!

Själv köper jag massor med fotohörn, pärmar, gummipluppar för Apples in-earlurar gud-vet-vad från Kina via eBay. Kostar mig någon/några kronor utan frakt och på det här sättet kan jag fortsätta så får Maggan försöka driva in sina pengar någon annan stans.

Dela länken till era vänner som handlar från Kina.

Har beställt instegsmodellen. Mer power än vad jag nog kommer behöva i dagsläget. Tänker att stödet för eGPU blir officiellt från Apple och då kan jag "uppgradera" den vägen framigenom.

Än-tligen!! Kommer bli en med 8-kärnor 32GB RAM och PRO Vega 64-kortet.
(hur snabbt kan det bli torsdag?)

*KÖP*

Av de senaste fem "Nyheterna" på 99Mac så handlar tre om Samsung. Av de 19 artiklar som nu finns på förstasidan handlar sju om Apple...

Just saying...

Köpte min nuvarande Macbook ny 2007 för 10000:- och den fungerar fortfarande. Har Maxat RAM till 4GB och satt in en disk på 500GB. Surfar med Firefox, importerar och organiserar bilder i iPhoto och lyssnar på musik med den.
Så säg att den kostat mig 1000-ish kronor/år sedan inköp. Inte illa för en maskin som jag fortfarande kan använda.

Nu blir det ny maskin, och Apple får nog ta i mer vad gäller prisökning för att jag skall ens överväga alternativ, så nöjd är jag. Lite som att bensinpriset får nudda vid 50:-/Litern för att jag skall börja se på vad SL kan erbjuda.

Ursprungligen av Ancientdragon:

..//

Är du en av dem som kommer att köpa en?

Kommentera gärna och berätta varför du väljer att skaffa en?

För jag måste missat något på detta event...

Jag har beställt en 13-tummare, Space Gray 16/256 med Touch Bar. Passar mig perfekt och det verkar vara en makalös maskin!

Ursprungligen av Dalle:

De flesta låter positiva nu. Men kvällen den 27e efter 21 så kommer forumet svämma över med negativa kommentarer som frågar varför Apple inte använder de senaste processorerna, varför det är så dåliga grafikkort och varför man måste betala sjuka överpriser på lagring och minne.

Varför skulle just detta Mac-event vara så totalt annorlunda jämfört med alla tidigare event?

Tycker att folk redan på the Internets grinar över att det inte finns något 3.5mm uttag på de nya Macbook Pro, att Apple nya Application bar är en leksak med mera.

Just eftersom gnällare alltid skall gnälla så är det inget nytt.

En ny Mac Pro, det är det enda som jag hoppas på.

Ursprungligen av Redaktionen:

Försäljningen av Mac minskar, och Apples marknadsandel rasar med över tretton procent jämfört med föregående år. Åldrande modeller kan vara en förklaring.

Läs hela artikeln här

Det verkar onekligen som att Apple dessa dagar lägger sitt krut på iPhone/iPad/iWatch och att datorerna säljs till oss redan frälsta som klarar att ta mer stryk än de flesta konsumenter.

The Mac Observer skriver bra idag om hur Apple helt övergett det professionella segmentet, har själv väntat bra länge nu på en ny Mac Pro.
https://www.macobserver.com/columns-opinions/...

Artkeln kan sammanfattas bäst i denna sanning:

Citat:

These days, Apple makes computers for the masses:

Most of their users don’t care if the computer has an Ethernet port; most of them don’t care if there are more than two USB ports; most of them don’t care that the RAM is soldered on and the battery glued in; and most of them don’t care (or know) that their computer throttles when the CPU cores are pegged.

And that’s fine. Different users have different needs. What’s disappointing is that despite its vast financial resources, Apple no longer makes a professional computer for those of us who do care about these things.

...och en Mac Pro, med ny design och moderna diskar och grafikkort. Det vill jag också ha.

Ursprungligen av cubeis:

Okey kanske Apple blivit mer försiktiga efter alla överhettningar, screen issuset mm, extra restriktiva för att släppa ut nya hårdvara för snabbt i sina maskiner utan istället trippel testar allt under längre tidsperioder internt. Är det därför upptdateringstakten är så seg på den egna hårdvaran, kan det vara så enkelt

Förvisso kanske sant, men hur länge kan man testa den nya designen på Mac Pro som jag hoppas lanseras snart?

Och sen hoppas vi på en uppdaterad Mac Pro, kanske med helt ny design till och med.

" Ming-Chi Kuo på KGI Securities" Josåattvahettere. Den här har man ju hört talas om, och "hans" förutsägelser.

Men jag har aldrig sett dessa rapporter, eller ens vem han är, inte ens på KGI:s hemsida. Faktum är att denna legend är helt okänd för hela Internets... Inget Facebook, INget LinkedIn, ingen Twitter, nada. Och alla rapporterar det "Han" säger.

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Inte så vanligt med hårdvara på det här eventet dock, det kommer vara fokus på Mac OS/OS X, IOS och deras övriga operativ.

Nuvarande Mac Pro presenterades ju på WWDC 2013 så varför inte