Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
PowerAxl

PowerAxl

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-05-05
  • Senast aktiv 2010-10-20
  • Antal inlägg 184

Foruminlägg

De senaste inläggen PowerAxl har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Fredde/pandemonium:

Underbar idé! Något sätt att göra det på?

Nej.

Men man kan ju alltid drömma

Jag fick en (om jag får säga det själv) lysande idé. iTunes + Spotify.
Klickar man på Local så ser man musiken på sin dator, klickar man på spotify så ser man streamad musik. Klickar man på all så ser man både och.
Lite svårt att förklara, men titta på bilden så fattar ni vad jag menar.

Störe bild
http://www.flickr.com/photos/28940695@N06/3214711707/sizes/l/

kolla vad jag hittade på spotify, skitcoolt. Har letat länge efter den.
http://open.spotify.com/track/02y74Jg42qGph5eP1flxwf

Tack för inviten!
Får man vara fräck nog at be om en till? För en avundsjuk kompis.

bruschan_abo@hotmail.com

Hej, en invite skulle uppskattas mycket :).

what.is.the.1404(at)gmail.com

Senast redigerat 2009-01-20 16:25
Ursprungligen av zthee:

Oh, det var precis så jag tänkte att det skulle bli.

Jag vet inte - men någonstans känns det som att om man inför en indisk grej så hänger det med ett kastsystem?

Väl talat. Plus-karma till dig;).

Ursprungligen av Skilling:

Oj oj oj... var det två eller tre veckor sedan den där tråden om mobbing på 99 var het?

Minnet är kort och mobben går bäsärk.

Välkommen Mike! När du bekantat dig ordentligt med forumet ter det sig inte lika märkligt som vid första anblicken.

Detta är lika lite mobbing som följande exempel: En ny lånetagare kommer in i biblioteket och säger med stora bokstäver och massor av utropstecken. "Jag fattar ingenting av den här boken jag låna, den är ju full av bokstäver och massor av jobbiga kapitel som gör mig helt förvirrad, vad håller ni på med egentligen? Jag vill ha en bilderbok, jag tycker faktiskt att hela biblioteket borde ha ENDAST bilderböcker, det blir så krångligt o gyttrigt annars förstår ni väl!!!!!!!! Eller är det har bara en klubb för er nördar kanske!!??. Dessutom har jag tappat bort mitt lånekort, varför är de inte omöjliga att tappa bort? Måste man hålla reda på sin lånekod själv, eller? Jag orkar inte lära mig läsa, eftersom jag är i en åldersgrupp där de flesta inte kan det så tänker jag använda det som ursäkt för att slippa försöka lära mig"

Det är klart att expediten kommer att undra om personen skämtar. Man kan inte alltid vika sig för den som skriker högst, speciellt inte när den personen vill införa enbart bilderböcker. Däremot ska man absolut erbjuda sig att hjälpa personen att lära sig läsa, samt se till att personen trivs och känner sig välkommen. Även om personen nog får stå ut med några gliringar för att den skrek och levde om så, samt var oförskämd och nedsättande när den själv inte visste något om böcker. Medan personen lär sig läsa så är den självklart välkommen att komma med konstruktiva idéer på hur språket kan bli enklare (utan att förlora sin rikedom), samt komma med förslag på hur bibliotekets böcker enklare kan sorteras. När personen sedan lärt sig läsa med de andra medlemmarnas hjälp så kommer den förstå hur mycket man missar när man bara bläddrar i bilderböcker samt hur dumt det var att försöka tvinga alla andra att bara läsa bilderböcker. Slutet gott allting gott

PS. Välkommen till forumet MikeWax, jag hjälper dig gärna att lära dig "läsa", det är bara att skicka ett PM om du behöver hjälp men något :).

PPS. Att säga att sådant som inte är mobbing är mobbing går i slutändan ut över de som blir mobbade på riktigt. Så sluta göra det.

DS

Peace

Senast redigerat 2008-05-08 02:12
Ursprungligen av Laleh:

Hälften av tråden är borta samt alla mina inlägg. Tydligen får man inte diskutera om man ska säga ignoration eller ignorans...

-Vad är skillnaden mellan ignorans och arrogans?
-Jag vet inte och jag bryr mig inte

Så här gör man:

Citerar Kehdron från tråden om varför man inte skulle diskutera Leopard

Ursprungligen av Khedron:

Som andra säger: modererandet av ett diskussionforum har egentligen ingenting med lag och yttrandefrihet att göra, annat än indirekt om forumreglerna och/eller moderatorer hänvisar till detta.

Rent krasst har du som medlem på en sådant forum INGA rättigheter!

Att vara medlem på t.ex. 99.se är som jag ser det att vara inbjuden hem till någon annans vardagsrum och delta i den personen fest. Du har fått tillstånd att vara där och delta konversationer men det innebär inte att du har "rätt" att prata om vad som helst. Om värden/värdinnan eller deras medhjälpare (festarrangörer) anser att du skall lugna ner dig eller prata om något annat så hör det till god ton att faktiskt göra det - annars så åker man ut (eller blir åtminstone väldigt impopulär).

Jag kan inte säga att jag "hänger" på allt för många forum men enligt min erfarenhet så finns det ett gemensamt kännetecken för de forum fungerar allra bäst: stenhård moderering (vilket det INTE är här). Medlemmar som inte sköter sig blir officiellt varnade och blir tom med märkta med ordet "*varnad*", fullt synligt för var och en. Upprepas snedstegen så blir man bannad. Därmed inte sagt att det är så det skall vara på 99.se men angett som ett jämförande exempel.

Alla sådana här forum har ett regelverk som man måste godkänna innan man blir medlem. Som medlem så spelar det väldigt liten roll vad du anser om reglerna, du har förbundit att följa dem - det finns inget att diskutera där. Sedan kan man givetvis komma med förslag på förbättringar eller ha åsikter om tolkningen MEN det är något man företrädesvis tar direkt med moderator i så fall, gärna via PM.

Det kommer alltid att finnas gränsdragningar som är svåra att göra, saker som kan tolkas som dubbelmoral. Att vara moderator är ett svårt och otacksamt ideelt arbete och ibland är det faktiskt så att ens egenintresse slipper igenom. Då anser jag att det faller tillbaka på en en moderator har alltid företräde framför den egna medlemmen.

Även jag kan tycka att den finns en viss brist på logik att iPhones och hack för dessa diskuterass såpass öppet MEN att ifrågasätta forumledningen och av ledningen utsedda moderatorer gång på gång på gång som jag upplevs att det görs på 99.se tycker jag dåligt och visar på brist på respekt hos enskilda medlemmar. Jag säger inte att det är samma medlemmar som gör det hela tiden men det har nu hänt tillräckligt många gånger för att det borde räcka. Och ja, det är faktiskt så: gillar du inte hur ett forum sköts har du två vägar att gå: moderator eller starta eget.

Detta inlägg är inte riktat mot någon enskild medlem utan är bara mina "två ören".

Jag håller inte med om allt han säger, men det är en fin sammanfattning av vad som gäller här; Bete dig på 99 som du skulle bete dig som gäst på en privat eller offentlig fest. Låt eget ansvar samt socialkompetens vara ledstjärnor.

Senast redigerat 2008-04-15 22:04
Ursprungligen av olofdahlbom:

Det är de jag menar.
Skall ni ta bort all diskusion om olagligheter skall ni ju ta bort allt om Jailbrakning också från forummet...

Idag finns det datorer som säljs med osx86 förinstallerat.
Målet osx86 har ej provats Juridiskt

Skall ni då gå in och göra en JURIDISK bedömning om vad som är fel eller inte?
Den dagen osx86 får en dom är det en sak, men fram till det är väl inget bevisat om osx86 bryter mot användaravtalet eller ej?

Eller kan ni avgöra det??
Skulle inte tro det va??

Och för att diskutera mobbning så KASTADE ni ut mig från forumet då jag ansåg att osx86 var ett viktigt ämne att diskutera här... det är väl mobbning om något.

Mängden versaler i inlägget talar ett tydligt språk.

Ursprungligen av micke_nkpg:

Om någon känner sig mobbad är detta allvarligt. Det är alltid den som blir utsatt som har tolkningsföreträde för ingen annan kan veta. Ingen kan heller veta, inte ens em admin eller moderator, för det finns inga mallar för hur mobbning/kränkningar går till och hur det tas av den som blir utsatt.

Om medlemmar här medvetet inte hjälper människor som ibland har andra åskiter än en själv kan det ses som utfrysning. Det är en typ av mobbning.

Jo precis, jag håller med. Idag så serverade de köttbullar i skolmatsalen Vet de inte att jag mår illa av det? Jag kände mig så otroligt kränkt.

Senare på dagen bad jag Kalle gå hem till mig och hämta min lärobok som jag hade råkat glömma, men han vägrade. Det var faktiskt ingen i klassen som ville gå och hämta min bok, snacka om utfrysning. Var kan man anmäla dem?