Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Niklasinorr

Niklasinorr

Medlem
  • Namn Niklas Lundin
  • Plats Luleå
  • Sysselsättning IT konsult, Macspecialist sedan 1986
  • Registrerad 2002-04-11
  • Senast aktiv 2021-10-21
  • Antal inlägg 129

Foruminlägg

De senaste inläggen Niklasinorr har skrivit i forumet.

Ursprungligen av andas:

Hej,
Jag har en väldigt instabil uppkoppling till min ISP. Har fått ett nytt ADSL-modem, Men det hjälper inte. Flera gånger på en dag så har jag noll kontakt. Dom jobbar på det, men jag tänkte skaffa lite översikt från mitt håll. Finns det ett program till Mac som loggar uppkopplingen mot nätet i förutbestämda intervaller?

Håll ned ALT-knappen och klicka på din Wifisymbol i menyraden, välj "Öppna trådlös diagnos"...

Återkommer med en gammal goding från Final Cut! Lysande idé för att få bort problem!

Kör du automatisk kanal eller har du valt en manuell på 5Ghz frekvensband? Kör du automatiskt så hamnar kanalerna på 100 och uppåt och det kan bli problem även vid korta avstånd. Ställ in en kanal manuellt om du inte gör det redan, (kanal 36-48) det brukar lösa många problem.

Ursprungligen av Cythera:

@hummel: .mov på det jag exporterar från FCPX, och .mov på det som jag importerar till FCPX från kameran. Om det var vad du frågade efter, hoppas jag
Senaste Mac OS X Yosemite och FCPX 10.2.

@Niklasinorr: Det var runt en minut kvar på klippet efter effekten.

Har provat att importera på nytt och börja om, men samma problem är kvar.

Edit: ser nu att jag varit inloggad på mitt nya konto när jag skrev denna tråd. Ursäkta!

För att förtydliga då; Du har alltså två klipp som du ska köra en transition mellan, typ crossfade eller liknande?
Och bägge klippen, det som du tonar ifrån och det du tonar till har några extra sekunder film efter respektive före själva klippet? Är detta rätt uppfattat?

Har du nog mycket överbliven video i slutet och början av klippen som övergången skall täcka?

Ursprungligen av KiXeR:

Pris/prestanda visst men pålitlighet, njaaa. Med tanke på att Apple använder Seagate i sina Macar, https://www.ifixit.com/Teardown/iMac+Intel+27... så litar jag mer på den oberoende undersökning som har gjorts än dina ord . Hårddiskras förekommer hos alla tillverkare bara mer frekvent hos Seagate.

Nu är det ju inte samma modeller av diskar som Apple använder som Blackblaze och dessutom skiljer det sig rejält mellan modellerna. Blackblaze fortsatte ju dessutom att använda Seagate vilket tyder på att de kanske inte är så "usla" som påstås. Det har ju kanske skett lite utveckling på ett år också, det står ju inte direkt still i den här branschen ...;-)

Kollade våran statistik lite noggrannare och vi har haft några Fusiondrives som rasat, eller rättare sagt den spinnande disken i Fusionarrangemanget, men det har varit olika märken på själva disken. Dock så är det procentuellt ganska precis lika mycket som rasat bland de övriga diskarna i Apples produkter inkl de bärbara, som inte kör Seagate.
Det som sitter i iMacen sedan ett bra tag tillbaka är oftast Hitachi, dvs utav de Macar som levererats till oss, kan ju skilja sig åt beroende på tillverkningsbatch. Detta gäller även bärbara som kört Hitachi i många år...

Ursprungligen av KiXeR:

Skippa FusionDrive, med tanke på att Apple använder Seagate diskar i sina macar så skulle jag undvika FusionDrive, https://www.backblaze.com/blog/what-hard-driv... . Failrate är för stor helt enkelt.

Med tanke på att Fusiondrive funnits ett tag på marknaden och att jag inte kan påminna mig en enda fusiondrive som rasat som vi har sett på våran APR-serviceavdelning så är det hyggligt funktionabelt att köra Fusiondrive...

Visst, har man råd med SSD så är det ju lite snabbare men det är väldigt svårt att slå Fusiondrive pris/prestandamässigt. Dessutom fungerar det riktigt bra! Jag tycker att det är en bra lösning...

Saxat från en annan tråd:

"För mig löstes problemet genom att bocka av rutan "Läs in bästa träff i bakgrunden".
Denn ruta hittar man under Safari -> inställningar -> sök."

Ursprungligen av mbyrod:

Segt. Problemet är att time machine kopian ligger i äldre system (mountain lion?) kan jag hämta den om jag får yosemite installerat?

Time Machine installerar backupen i det system som finns i datorn så det går utmärkt:)

Ursprungligen av mbyrod:

Försökte installera om från extern hd med time-machine kopia. Men det gick inte heller. Kan man starta från den HDn och formatera datorn på något sätt?

Nope, det kan du inte. Du måste "tillverka" en bootbar disk eller USB-sticka, men det kan du inte om du inte har en fungerande dator...
Spring in till någon lämplig Apple åf och be dem hjälpa dig att blåsa om datorn med nytt system. Sen kan du hämta in din backup.
Vi har den tjänsten här uppe i Luleå men det är kanske lite långt att åka?

Ursprungligen av marcushedenstrom:

Nej inte direkt men däremot är det fruktansvärt långsamt på min iMac late 2009 där Mavericks var snabbt och kvickt.

De tester jag sett med geekbench visar att Yosemite är några procent snabbare än Mavericks på nyare hårdvara. De tester jag kört själv på framförallt nätverktjänster och filkopiering från nätverk och diskar så är Yosemite väldigt mycket snabbare. Det har snabbat upp previewhanteringen rejält och att titta på stora filträd går bra mycket fortare. Att jobba i Indesign, Photoshop, Final Cut och andra liknade, relativt krävande program går åtminstone inte långsammare än i Mavericks. Jag kör en gammal 2011 MBP med SSD och 16GB minne. De flesta testerna kördes tidigare med 8GB minne.
Det enda som tar längre tid är kallstart av datorn, det skiljer ungefär en sekund till Mavericks fördel.

Vill man snabba upp systemet ytterligare så kan man slå av en massa finesser:

http://osxdaily.com/2014/10/24/speed-up-os-x-...

Nej, Yosemite är inte instabilt. Din dator är instabil ja och det beror på att du har någon skit i den, förmodligen på grund av att du installerat Yosemite ovanpå Mavericks som installerats ovanpå Lion osv

Om du har installerat Yosemite rent och det ändå kraschar så har du förmodligen ett hårdvaruproblem, minne, grafikkkort, moderkort eller disk...

Senast redigerat 2014-12-03 21:07
Ursprungligen av Gratian:

Kan nog vara som du säger. Nej, problemen har funnits tidigare men har blivit fler och värre. Mycket troligt att det är ssd:n som orsakar problemet till att börja med. Har en Intel-ssd. Kernel task tar 440 MB av minnet som är på 4 GB. Ska testa en SMC-reset nu.

Det du ska titta efter är CPU-belastning. Jag hade ett problem med rusande fläktar i 10.8 och när jag kollade i Aktivitetsmonitorn så var det Safaris Webbinnehåll som skapade problemet.

Googlade lite och hittade folk med samma problem som du har, verkar vara samma lösning också...

http://forum.macworld.se/topic/169734-hoegt-l...

Ursprungligen av Gratian:

Nej, ingen skillnad efter PRAM-reset. Klockade avstängningstiden mera seriöst. Det tar 2 minuter och 35 sekunder för datorn att stänga ner sig. Jag kommer nog att återgå till 10.9 om det inte snart kommer någon uppdatering som åtgärdar problemen.

Det är naturligtvis inte Yosemites fel att din dators fläktar går på högvarv. Hade det varit så så hade ju alla haft det felet...
I ditt fall beror det ju på att du har ett problem i din dator som du förmodligen hade innan du uppgraderade för jag misstänker att du inte installerade Yosemite på en formaterad disk?

När jag gör uppgraderingar från ex 10.8 till 10.9 eller 10.9 till 10.10 så gör jag det alltid på en ren disk. Har man ett fel i någon drivis eller system/programfil och man får ett fel så är det sååå många parametrar att felsöka.

1. Kolla om du har någon process som tar mycket CPU, kolla i Aktivitetsmonitorn
2 Gör en SMC-reset. SMC styr sensorerna för bland annat temperatur och därigenom fläkten.

http://support.apple.com/en-us/HT3964

3. Eftersom du har en SSD i datorn så finns det ett problem med "ickeAppleSSD" och trimfunktionen. Vissa SSD startar inte ens med Yosemite. Testa att installera Yosemite på din andra interna disk och se om det blir någon skillnad.

http://www.cindori.org/trim-enabler-and-yosem...

4. Om inget hjälper. Gör en backup, formatera disken och installera 10.10 rent...

Mina 2 ören...

Upplever precis samma sak och orsaken är att Mail har blivit så förtvivlat långsamt. I 10.9 reagerade programmet omedelbart när jag slängde ett mail, samma procedur tar flera sekunder i 10.10.
Ta fram "Aktivitet" (Alt+Cmd+0) så ser du var programmet gör. Du får helt enkelt vänta med att tömma papperskorgen innan allting är färdigt...