Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
:stefan:

:stefan:

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-05-17
  • Senast aktiv 2008-04-20
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen :stefan: har skrivit i forumet.

Hittade The Plug billigt och tog en rövare - och den gick hem!

Jävlar i havet vad de stänger ute omgivningens ljud bra och att de lyckats klämma in så mycket ljud i de små lurarna är häpnadsväckande... Visst tar det ett litet tag extra att klämma ihop och pilla in dom, men det är det ju lätt värt.

Visst är det bättre bas osv i närmsta par kåpor, men då tappar man allt med smidigheten, inte lätt att köra ner ett par såna i innerfickan direkt.

Nä, det här var ett kap!

Eftersom jag kört med snäckor i åratal irriterar jag mig på att omgivningens ljud läcker in så förbålt med mindre lurar, gör det inte det med exempelvis Porta Pro också?
(sen är de ju verkligen skitfula...)

Jag var nere på Hifiklubben och lyssnade på en del - men dessvärre har jag ju inte dragit hem den där Trissvinsten än...
Men visst var det maffigt ljud i dom - där ser (hör) man var lite kvalitet kan göra...

Haken är ju att de inte direkt går att peta ner i innerfickan när man inte poppar musik.

Hm.

Dags för hörlurstråd igen!

Har läst igenom en massa gamla trådar, men ingen får mig riktigt nöjd med vad jag får reda på.

Det är ju inte världens bästa tryck i basen på en spojlans ny Nano, så det behövs ett par lurar som klarar av att leverera det som trots allt kommer.

Testade Sonys EX71SL, men de var en grym besvikelse. Iofs är jag väl inte helt van vid inear-modellen, men efter ett par timmars lyssnande ska man väl ha vant sig - men det har jag inte. Efter ett tag känns det obekvämt och basen lämnar mycket att önska... Impulsköp på Netonnet i Borås som inte riktigt gick hem. :-]

De som hängde med i original var ju bara att glömma direkt.

Faktum är att nu kör jag med de snäckor som hängde med cd-walkmannen när den inköptes på andra sidan millennieskiftet - inget har matchat dom hittills.

Har kikat lite på The Plug, men som vanligt hör man både bu och bä och man står som åsnan mellan hötapparna...

Det jävliga är att här i stan finns det inget ställe där man kan lyssna på lurarna med egen musik och få sig en uppfattning om dom. Undantaget hoppas jag är Hifi-klubben dit jag tänkte gå innan dom stänger idag.
Tala om att köpa grisen i säcken. :/

Runt en femhundring kan man väl klämma iväg för ett dugligt par, men då behöver jag lite tips...

Bitte..?

Ser man på, jag har en dubbelgångare!

Den importerade varianten av mig kan med fördel raderas, reggades bara för nån månad sen på 99ipod och har noll inlägg, men då en annan mailadress...

Fixat. /Christofer

I deras "uppgraderade" X2000 finns det eluttag överallt, oavsett var man sitter.

Men såvitt jag förstår har de inte hunnit fixa hela vagnparken än.

När vi tryckte våra sångböcker vände vi oss till de lokala tryckerierna (kolla med studenttidningen och vem-det-nu-är på kåren som gör broschyrer och liknande vad de vet om de lokala företagen) då de ofta pressar priset lite extra när ortens studenter kommer och behöver få något tryckt.

Överlag är det bra att hänvisa till att man kommer från studentkåren i vilka sammanhang det än är när det ska till och handlas grejor. Vi var ute efter en skapligt dyr stång med vissa specifikationer till kårpuben, så när vi erkände att den skulle vara på dansgolvet i puben eftersom tjejerna tjatat om en dansstång fick vi den gratis med en uppmaning om att sätta upp en skylt: "Sponsrad av firmanamnet". =D

Den lilla korta kabeln som följde med iBooken är precis vad du behöver. Alla normala tillverkare av projektorer skickar med diverse kablar och där finns det en VGA-kabel som du använder sen för att koppla ihop din lilla kabel med projektorn.

Jag var lite smånervös strax innan jul då jag blev ombedd att ta med datorn för att köra lite film innan en fest där det fanns en projektor - skulle det funka? Men det var bara att koppla ihop kablarna, igång med iBooken, slå igång projektorn och trycka in lillkabeln i datorn - vips dök min fina bakgrundsbild upp på projektorduken!

Min iBook är alldeles ljuvligt tyst! Det knattrar lite från hårddisken under uppstart och med många program igång (men det borde bli mindre av den varan när jag petar i mer minne inbillar jag mig) och cdn viner rätt bra när den är igång, men förutom detta - noll.

Den enda gång fläkten gått igång var när jag kollade på film med datorn i knät i en hotellsäng (hotelldöden är verkligen hemsk) och det vart lite varmt på undersidan. Däremot undrade jag först om det verkligen var fläkten som var igång - den var ju så tyst?

Ursprungligen av Sherpan:

Går själv Mkv på HLK, nån annan från Högskolan i Jpkg?

Jajemen, pluggade också Mkv, dock innan både iBook-ägande och utbyggt wlan...

Högtalarna i iBooken är ju inget att skriva hem om direkt, så jag har börjat leta efter schyssta externa högtalare så man kan poppa utan att själv behöva fantisera fram basen.

Två stycken duger utmärkt eftersom jag vill kunna ta med dom i samma väska som jag har den fina vita i, men många jag tittat på har varit väldigt stationära i sin utformning.

Batteri eller nätdrift har jag inte riktigt tagit ställning till än, ofta finns ju faktiskt ett uttag i närheten.

Några tips?

Mac: Opera, Safari
XP: Opera, Firefox

IE går fetbort och har så gjort sen skräpet lanserades.

När jag fuskar som DJ är det inga problem att köra med iBooken - det gäller bara att ha rätt kabel!

I mitt fall är det 3.5mm stereoplugg i ena änden och två rca-kontakter i andra änden som gäller. Funkar kalas.

..alternativt bocka för dom du vill skicka över precis som i dag och när du är färdig kommando-klicka på nån av bockarna, så markeras allt igen. Eller om det är tvärtom, att allt avmarkeras, men det är bara att fortsätta kommando-klicka.

Learning by doing kallas det på den här kanten.

Klart man kör Mac, fast inte så mycket som man skulle vilja - måste ha råd med mer minne i iBooken först...

mAx har hotspots (funkar i nyöppnade restaurangen i Borås), men är det gratis? I Borås funkade det rakt av, men enligt ett gammalt pressmeddelande på max.se ska de ta betalt för det från årsskiftet 04/05?

Ursprungligen av memark:

Får du detta problem även om du öppnar den med "sudo open -e /etc/httpd/httpd.conf" som jag beskriver ovan?

Jag satt och gjorde enligt instruktionerna häromdan och den säger mycket riktigt ifrån när man försöker spara ifrån Texthanteraren rakt ner i httpd.
Men Rajjes tips om att spara den på skrivbordet, öppna mappen från Terminalen och dra filen dit funkade utmärkt.

Först kom rutan "Objektet httpd.conf" kunde inte flyttas eftersom "httpd" inte kan ändras." Klickade på Autentisera (vilken svenska...), valde Ersätt i nästa ruta och fick skriva in mitt lösenord - klart!