Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
FredrikHolmqvist
  • Registrerad 2002-05-01
  • Senast aktiv 2012-06-11
  • Antal inlägg 344

Foruminlägg

De senaste inläggen FredrikHolmqvist har skrivit i forumet.

Hej
Jag försöker förstå hur det är tänkt att funka med GPU-drivisar i Bootcamp. Jag har en Win 7 partition för spel, särskilt Skyrim nu, och försöker pressa ut så mycket av datorn som möjligt. Nu har ATI släppt en version av sin drivrutin som skall snabba upp Skyrim.

Men Macbook Pro har ju både integrerat och dedikerat GPU. Hur skall man göra?

Hej

Vi arbetar med en mindre park utanför Stockholm och funderar över vad som krävs för att skapa ett öppet trådlöst nätverk. Vi kommer att anlita nätverkstekniker framöver men det skadar inte att ha lite på fötterna först. Detta är förutsättningarna:

1) Längsta sträckan en antenn behöver klara är ca 100 meter.
2) Jag tror inte det någonsin kommer att finnas fler än 10-20 klienter.
3) Vi har kontor i ett anslutande byggnad med ca 10 klienter. Vilken fart behöver vi på linan för att utomhussurfandet skall vara "okej" och nätverket på kontoret skall flyta på utan problem.

Tacksam för alla råd.

Hej
Vi bytte lokaler lite hastigt och lustigt och få bredband inkopplat på nya adressen tar 3-4 veckor. Därför skaffade vi varsitt mobilt USB modem från TRE, ett Huawei E220. Det funkar ju hyffsat bra.

Men vår stora Canonskrivare brukade vi ha kopplad till en Airport, så alla kunde nå den på nätverket. Men nu kör vi ju på det mobila nätverket, ett helt annat nät än skrivaren. Kan man överhuvudtaget lägga in ett Airportnät för bara skrivaren och ett annat för webb? Och köra dem samtidigt, utan att behöva koppla ner när man skall skriva ut och vice versa.

Tacksam för svar

Hejsan

Mitt Itunes hänger sig efter att ha spelat exakt 20 sekunder av en låt och datorn blir seg som sirap. Tvångsavsluta brukar funka om man är målmedveten. Jag har ett stort bibliotek och en hel del köpt musik från Apple Musicstore.

Är det någon som vet hur jag skall fixa problemet utan att förlora min musik?

Nåt underligt är det. Mail.app och Thunderbird spelar snällt med mig. Har testat med en phpmynewsletter, samma problem.

Hejsan,

Jag skall sätta ihop ett HTML stylat nyhetsmail åt en kund och det ser ut att gå bra, tills jag ser resultatet i Microsoft Entourage. Programmet verkar vilja radbryta efter ett å, ä och ö vilket innebär att ord som "ögonblick" blir radbrutet efter "ö" om det är nära ett radslut. I större grader är svenska tecken även lite dåligt kernade. Jag använder MaxBulk Mailer, ISO8859-1, en enkel CSS och Verdana.

Är det nån som har koll på vad som händer, och hur man kan åtgärda det?

Hejsan

Min chef har givit mig i uppdrag att formge ett nyhetsmail, i HTML, åt henne. Tyvärr ser föutsättningarna ut så här:

Det skall funka i hennes Entourage
Enkelt, dvs chefen skall inte behöva skriva några HTMLtaggar
Det skall funka i mailklienter utan HTMLstöd också

Tyvärr så har Entourage inte mycket till HTML-editor inbyggd. Kan man på nåt sätt göra en mall och lägga i "Projektgalleriet"? Tacksam för alla tips.

(http://www.99mac.se/microsoft/ funkar inte för mig, Safari och Firefox, därför postar jag här)

Hmm... ok, vad vet jag. Säkert inte standardiserat då, och jag jag är ingen IRC-hangaround iallafall. Låt mig formulera om för att undvika fler såna här "svar".

Hur ställer jag in ISO-8859-1 i Colloquy?
Har ni fått det att funka bra, både att skicka och ta emot? (mot andra ISO-8859-1:are)
Vad är skillnaden på Western (ISO Latin 1)och Western (Windows Latin 1).

Tacksam för hjälp.

Colloquy defaultar till UTF-8 vilket inte är standard i IRC. Allt väl så länge man inte använder ÄÅÖ. När jag chattar på svenska med någon däremot så blir tecknen skumma på mottagarsidan. Kan någon reda ut i Colloquys teckenkodnings-djungel?

Standard är väl ISO8859-1, vilket motsvaras det av? Western (ISO Latin 1) eller Western (Windows Latin 1), nåt annat. Hur gör ni andra?

Om du insinuerar vad jag tror, så gäller det inte min situation. Om jag inte köpt den på dyr-Åhléns hade jag faktiskt inte klagat.

Hej

Min iBook har en ganska kass CD-läsare. Jag har har plockat upp "Baldur's Gate II - Tales of the Swordcoast" igen, och tänkte spela det. Spelet är installerat (Full install) sedan tidigare, men jag har problem att få igång spelet då den kollar CD. Hälften av gångerna vill det sig inte alls, lite trist att försöka hänge sig åt spelet då det är ca 400 timmar långt och man gärna vill vara säker på att det funkar på slutet...

Göra en image av spel-CD:n verkar inte funka. Copy protection? Är det nån som lyckats ändra ini-filen så CD inte behövs? Andra lösningar eller förslag?

Finns det någon butik i detta land som fortfarande har World of Warcraft på hyllan? Jag har en kamrat som använde "testa 10 dagar"-kontot som fanns i samlarutgåvan. Butikerna i Stockholm är helt dammsugna. Nu måste han vänta en månad (minst) på att få spela igen.

(Är detta Blizzards marknadsföring -att skapa ett sug- eller bara dålig planering.)

Vi ses på Argent Dawn!

Hahaha! Jag hade hoppats slippa svara på det, för det är så dumt, men men...

Jag spelar på en Neverwinter Nights-server med konstant tid, en månad i den världen är 56 timmar, marknaden kommer var 14:e timme, ett dygn är 2 timmar. Skulle vara toppen om jag kunde hålla reda på sådant. För den intresserade, världen heter Nymri och fokuserar på realism och rollspel.

Borde det inte finnas andra saker som upprepas på tim-basis snarare än dag/vecka/månad, som till exempel medicinering? Jag var förvånad att inte något av programmen kunde klara av det.

Hej,

Jag har testat en bunt olika kalenderprogram* men ingen kan upprepa ett event på timsbasis, bara dag, vecka, månad, år. Finns det någon som har en idé hur man skall göra för att få ett event i en kalender att upprepas var 56:e timma? Nåt script till iCal eller - en annan kalender, etc?

Jag skulle bli jätteglad // Fredrik

*KOrganizer, iCal, Mozilla Calendar, Entourage