Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Papperskatt

Papperskatt

Medlem
  • Namn Jonatan Staaf
  • Plats Näsåker
  • Sysselsättning Gatuartist, fotograf, webbutvecklare
  • Registrerad 2005-08-27
  • Senast aktiv 2016-10-27
  • Antal inlägg 3288

Foruminlägg

De senaste inläggen Papperskatt har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Chaosstar:

På skolan där jag jobbar ibland så kör vi .mkv-filer gjorda av DVD-filmer i full kvalitet. De strömmas från en Mac Book Pro via senaste AirPort Extreme till Apple TV men tyvärr laggar det nästan alltid så det blir oftast att man tar HDMI-kabeln istället för att köra via den fast monterade Apple-TVn som sitter inkopplad till projektorn. (Detta oavsett Mac, oavsett klassrum, oavsett Apple TV och även då nätet inte belastas hårt)
Skulle bli jätte glad om det blir förändring på just den biten med nyare nätstandard och rappare hårdvara som vi kan förvänta oss i en ny Apple TV. Vet många skolor som har just det här problemet.

Använd Beamer istället för skärmdubblering.

(det har blivit en del inlägg om Beamer från mig på sistone och jag vill därför bara klargöra att jag endast är en nöjd kund och inte har någon som helst anknytning till företaget bakom programmet)

Och om vanlig laddning mot förmodan inte skulle fungera, testa att ansluta den till en dator.

För mig och mina behov så är Beamer smidigast. Eftersom jag inte sparar filerna efter att jag har sett dem så ser jag ingen vits med att hålla på med konvertering.

Ursprungligen av Megolon:

Haha inser du inte det korkade i att montera en rotationsanordning när det är enklare att hålla telefonen rätt och utnyttja den fulla upplösningen på telefonen.

Jag är ganska säker på att filuren skojar...

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

"Eller om du hade stått här med en systemkamera, och skulle ta en bild av det här motivet... Hur hade du hållit systemkameran då?"
Jag lovar att i princip alla hade svarat att de skulle hålla den horisontellt.

Nå, nu håller jag visserligen med dig i sak, men vill bara påpeka att till skillnad från vid filmning så går det utmärkt att fotografera vertikalt.

Jag är väldigt nöjd med Beamer; det är antagligen det bästa programköp som jag har gjort.

Ursprungligen av Maths:

Kan man hålla nere medan datorn startar om, eller skall man vara flink i knappandet och släppa upp vid startljud?

Tangenterna ska hållas ner medan datorn startas. Släpper du dem vid uppstartsljudet så gör de ingen nytta.

Ursprungligen av Megolon:

Eftersom det finns tre sorter av iPad Mini och det är bara en som verkligen heter iPad Mini,dom andra heter iPad Mini 2 och 3 tycker jag att misstolkar man rubriken gör man det för att man vill.

Det förutsätter dock att man känner till det! Eftersom jag är ointresserad av iPad så hade jag ingen som helst aning om att Apple fortfarande sålde gamla modeller och drog därför slutsatsen att rubriken "Apple slutar sälja Ipad Mini" helt enkelt betydde att produkten iPad mini var nerlagd.

Jag misstolkade inte rubriken för att jag ville det, och jag uppfattar ditt påstående att så skulle vara fallet som väldigt arrogant.

Som sagt så bryr jag mig inte om iPad, men att Apple plötsligt skulle lägga ner en produktlinje kändes som en stor nyhet och jag klickade därför in mig på artikeln. Hade det varit tydligare att det bara gällde första generationen av iPad mini så hade jag med största sannolikhet inte klickat på länken.

Ursprungligen av zinned:

Är utgångspunkten att tacka nej till bud på din lägenhet? Varför säljer du den i så fall?

Nu är det väl inte så i det här fallet, men ditt inlägg fick mig att tänka på när jag köpte mitt hus. Det var inte till salu utan jag sökte upp ägaren och gav honom ett bud.

Kan tilläggas att han bara hade använt det som sommarstuga/fritidsboende de senaste årtiondena och dessutom inte varit där speciellt ofta på ett antal år.

Ursprungligen av zinned:

Frigöra USB-portar...

Men det trådade tangentbordet har ju en inbyggd USB-hubb så då får man en extra port.

Belysta tangenter känns för mig helt överflödigt - använder det aldrig på min MBP och det är ännu mindre sannolikhet att jag skulle använda det vid skrivbordet. Men visst, det skadar väl inte att ha möjligheten för de som behöver det. De vita tangenterna däremot... Blä! Bortsett från att det numera inte finns en enda dator/skärm från Apple som är vit, så fungerar inte färgkombinationen silver/vit speciellt bra.

Det skulle vara trevligt om Apple kunde släppa ett fullstort trådlöst tangentbord, även om jag själv inte skulle köpa det. Just tangentbord är en produkt som jag personligen tycker gärna kan få ha sladd.

Om de ändå kunde byta till svarta tangenter istället för vita... Så att de matchar datorerna!

Efter en väldigt lång tid av arbetslöshet så börjar jag imorgon praktik på något av ett drömjobb för mig. Det är stor chans att det leder till en fast tjänst.