Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Stakkesta

Stakkesta

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2005-08-04
  • Senast aktiv 2021-09-14
  • Antal inlägg 40

Foruminlägg

De senaste inläggen Stakkesta har skrivit i forumet.

Fantastiskt bra podavsnitt. Hatten av!

Tack för svar, håller med om att det är en dyr lösning.

Men produkten finns redan och jag tycker WiFi täckning och funtionen inte är tillräckligt bra.

// Conny

Hej,

Går det att köra en Time Capsule enbart som NAS och använda en annan router som accesspunkt mm?

// Conny

OK, min tanke var att ha något trådlöst tangentbord, vet att Logitech har ett mycket smidigt till PC men har inte sett något liknande till MAC.

Hej,

Hur styr jag en Mac Mini med Plex snyggast? Finns det något snyggt trådlöst Mac tagentbord med Touchpad? Eller ska jag styra Macen på annat sätt?

Installationen kommer även att ha en Philips TSU9600 som kommer styra Plex via IR, men om man ska surfa så behöver jag något annat att komplettera med.
// Conny

Hänger på den här tråden, hur har det gått för dig? Fått någon ordning på din Airport Express.

Har själv haft bekymmer med mina Airport Express, vet inte exakt när det börja men någon gång efter semestern. Just nu så kan jag inte skicka musik ifrån iTunes på min iMac. Dock kan jag skicka musik ifrån Spotify med Airfoil. Dock så brukar AE försvinna ibland (lyser grönt), jag hittar den varken med Airport Verktyget, iTunes eller Airfoil. Ibland kommer den igång efter att jag gör den strömlös men oftast får jag göra en reset och göra nya inställningar så fungerar det ett tag (med Airfoil). Grejen är att jag har samma bekymmer på jobbet där jag tyvärr har en PC som jag skickar Spotify till en AE, har fungerat tidigare men nu får jag det inte att fungera alls. Kan ställa in AE men den hittas inte efter att inställningarna är klara.

Några tips? Fler som fått problem med AE den senaste tiden?

// Conny

Har suttit på muggen och funderat lite nu. Har svaret på min fråga själv

Tack för hjälpen, nöjd med att ha det samma sätt som Gojlos.

TACK

Väljer du då bara lägg till i biblioteket när du lägger till musik?

Såg inte ditt senaste inlägg

Förstår inte riktigt hur du menar. Då itunes hoppar tillbaka till org settings hela tiden så hamnar ju köpt musik ifrån iTunes Store och rippade CD skivor lokalt på Macen. Eller??

// Conny

Jag har testat att bocka ur både "Ordna mappen iTunes media" samt "Kopiera filer till mappen iTunes Media när du.." Jag ändra placering av mappen iTunes Media till (/Volumes/media/media/itunes/itunesmedia) som blir pekningen till min NAS. Musik spelar och allt är frid och fröjd. Efter att jag startat om Macen så är jag tillbaka till gå (/Users/VåriMac/Music/itunes/itunesmedia).

// Conny

Hej,

Jag har en NAS med min iTunes musik på, har pekat om så att iTunes ska hämta och lägga ny musik på NASen. Detta fungerar helt OK. Dock så efter att jag startat om iMacen så lägger den musiken mm på den interna hårddisken. Jag har döpt om filer flytta filer mm för att försöka undkomma detta men jag löser det inte.

Några tips? Hade det inte varit för att jag har en airport och en appletv som jag strömmar musik till så hade jag nog valt en annan spelare.

// Conny

Hittar ingenstans att Xtreamer produkterna fungerar till Mac OSX.

// Conny

Allt blev segt, omslag (coverflow liknande) och tumnaglar laddas inte upp, och om de kommer upp så tar det väldigt lång tid. När jag valt artist/album och sedan en låt tar det ca 30-40s innan låten börjar och efter ett par sekunder blir det tyst för att sedan fortsätta uppspelning efter en stund.

Gjorde dock ett test att koppla in ATVn med nätverkskabel till routern och då fungera det mycket bättre, dock så låter det som om hårdisken jobbar mycket mer än tidigare, (Har ingen musik eller film på ATVn).

Så lösning kanske blir att dra kabel

// Conny

Hej,

Startar en ny tråd. Är det någon som använder Apple TV 3.0.1 och är nöjd?

Tycker att allt fungerar dåligt sedan jag uppgraderade programvaran.

Gott Nytt ÅR till alla.

// Conny