Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
fredrik.sthlm

fredrik.sthlm

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-09-03
  • Senast aktiv 2010-12-07
  • Antal inlägg 100

Foruminlägg

De senaste inläggen fredrik.sthlm har skrivit i forumet.

Ursprungligen av xsajt:

Då kan vi nästan bekräfta att det är så för dem som har beställt ipod

Jag pratade nyss med Apple Stores telefonsupport.
Hon i telefonen (N) förklarade att jag kommer få ett trackingnummer från antingen UPS eller TNT publicerat på min kontosida när mina produkter kommer till Sverge.
På min följdfråga om detta beror på att ipoden och macbooken inte skickas från samma ställe, svara N tydligt ja.
Det kändes skönt att höra, men min fråga nu är snarare varför pengarna inte har dragits från mitt konto än, om den nu har skickats (22 okt).

Ursprungligen av xsajt:

Har kollat upp lite andra trådar nu och hittat att de som beställt med en ipod har inte fått något trackingnummer ännu.
Då var den beställd! - MacWorld - allt om Mac & iPhone

Troligen så paketeras de om i holland eftersom ipoden och macbooken inte komemr från samma ställe. Därefter får jag mitt trackingnummer.
Bara så ni vet!

Vi är i alla fall två i precis samma situation. Min har varit "Leverans utskickad" sedan i onsdags vid lunch. Jag har lite ordernummer från Apple, men inget som ger något resultat vid sökning på UPS hemsida.

Ja, efter lanseringen av den nya macbook pro'n är det väl på plats med en tråd för oss som beställt den nya macbook pro'n.
Själv beställde jag så fort jag inte fick timeout på apple store online. Det blev en 15¨ av den bättre varianten med 7200 rpm 320gb-disk. Beräknad leveransdag är än så länge 3-4 november för min del.

Moderators/Admins: Lägg gärna till bokstaven som saknas (T) i trådens namn.

Ursprungligen av zAjben:

Är det bara en person som har beställt? Jag har haft lite beslutsångest mellan en MB av modell dyrare och en MBP av modell billigare. Jag tänkte beställa MBPn imorgon, men vill ha ett skin till - hur lång tid kan det tänkas ta innan de uppdateras så att de passar nya modellen? Verkligen ingen som vet??

Jag la en order på en 15¨ mbp med 7200rpm på 320gb-disken. Beräknad leverans 3-4 november.

Vad menar sweclockers med det här:

Citat:

De nya datorerna använder Nvidias styrkretsar MCP79, även kända som Geforce 9300 och 9400. Dessa lanseras dock officiellt först under onsdagen.

Källa: SweClockers.com - Nyhet: Apple kan byta Intel mot Nvidia
Jag förstår det som att de menar att de nya produkterna kommer finnas till hands imorgon. Men på Apple Store online så kommer de ju finnas någon timme efter eventet.

Vad är era argument för att glossy är sämre än matte, bortsett från reflektionerna?

Ursprungligen av fredrik.sthlm:

är matroxkorten de enda alternativen?
tar matroxkorten mycket resurser av annat än grafikkortet?

en som fortfarande undrar...

Simon, är det ok om jag använder dig som källa för mina argument i fortsättningen. Dock med förbehållningen att jag alltid negerar vad du sagt? Hoppas du kan ta skämtet

Ursprungligen av nllub:

Den som postades igår är väll en Macbook pro och dom där är Macbook? Ser verkligen ut så storleksmässigt.

Absolut! Skrev dumt nog pro av misstag. Det måste självklart vara en macbook.

Oavsett, så har nu kommit lite nya bilder (genom apple.pro) på vad som tros vara riktiga bilder på den nya macbook pron. Intressant är att denna saknar högtalargaller (till skillnad från den tidigare läckta bilden igår), vilket gör att denna borde ha betydligt mindre skärm.
More 'Brick' MacBook Case Images? - Mac Rumors

Ursprungligen av Mattias Hedman:

Spotify är knappast först om detta koncept.
Men gör Apple samma sak med iTunes ligger Spotify illa till.

Vilka fler har genomfört något som Spotify gjort, på lagliga vägar?

Senast redigerat 2008-09-28 11:59
Ursprungligen av Mattias Hedman:

Jodå det kommer ha en gratis variant med reklam i. Efter var tredje låt kommer det typ "radioreklam". Så var det i gratis betan i alla fall.

Utan mobila lösningar kommer detta bli en stor flopp tror jag.
För dels ska de slåss mot LastFM och även TPB. Varken av dem är lätta motståndare.

Var tredje låt är din nog din egen teori..? Men visst, reklam blir det för den som vill ha allt gratis. Ljud eller bild eller båda får vi se.
TPB och LastFM är bra källor för slutanvändaren idag (inte sagt att de är lagliga för det), men Spotify kommer, utan tvekan, ta vardagslyssningen med stor kraft.
De mobila lösningarna kommer komma, tro mig. I takt med att gemene man får fast kostnad på internet i sin telefon, kommer så även mjukvaror som använder sig av internet bredda sig till mobilen, så även Spotify. Men visst har ni alla som anser att det är ett "krav" att Spotify finns som mobil lösning en stor poäng. Jag antar att ni ser en koppling mellan ett utdraget releasedatum och väntan på tekniken som ska göra det mer möjligt för gemene man att använda denna typ av mobila lösning utan att betala 15-20kr/nedladdad mb. Ni som undrar mer kan väl (om ni inte göra det redan) läsa spotify's blog. Där står det även lite om deras mobila planer...

Ursprungligen av Martin Pettersson:

Du tror inte att de kommer ha olika betalningsmodeller då? Att man kan använda det gratis mot reklamavbrott men man slipper reklamen om man prenumererar? Hursomhelst så är jag starkt emot att prenumerera på musik. Spotify använder jag för att spela musik i entrén på en skola, för egen del så är iTunes Store min musikplats.

Klart det kommer flera betalningsalternativ. Sen är det ingen hemlighet att det kommer finnas mobila lösningar för Spotify om inte allt för länge. Mycket kommer hända den närmaste tiden...

Ursprungligen av Ajohansson:

Nu har jag fått en invite (eftersom jag vart på maillistan länge). Verkligen toppenprogram!

Men som sagt, det mesta är bara samlingsalbum. Fast det skiljer sig mycket mellan olika artister.

Men hur tjänar Spotify och skivbolagen på detta?

visuell och akustisk annonsering

Ursprungligen av Minto0:

Skulle ALDRIG ske. Är för stor del i företaget, o dessutom, så skulle dom mist tokigt mkt kunder. Deras datadel har ju stigit senaste åren massor, så varför sälja ngt så bra för?! Doesn't make sense!

Ja, det var ju nästan gulligt
Jag har lite svårt att se att de har någon gemensam nämnare bara. Men vem är jag att uttala mig. Jag har ju nästan svårt att se varför Bosse Ringholm och prinsessan Madeleine skulle gifta sig.