Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ru4real?

ru4real?

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Foto, jobb och musik
  • Registrerad 2006-06-18
  • Senast aktiv 2017-01-26
  • Antal inlägg 701

Foruminlägg

De senaste inläggen ru4real? har skrivit i forumet.

Ursprungligen av reboot81:

Hade samma strul (sjukt irriterande) på förrförra versionen av iOS (10.1?).

Vad kör du för tangentbord? Jag tror mitt strul berodde på att Flexsy strulade.

Jag använder inget annat tangentbord än original

Hej
Har ett märkligt problem som jag undrar om någon har en lösning på.
När jag vill snabbt starta en ny app så har jag alltid Swipe'at neråt och skrivit första bokstäverna i appens namn.

Nu vägrar iOS att visa de appar utan erbjuder bara Maps/AppStore/suggested website etc.

Det sjuka är att det är samma problem på min iPad Pro vilket får mig att tro att det är kopplat till Apple ID't på något sätt.

Någon som har samma erfarenhet och lyckats lösa problematiken?

ru4real?

Ursprungligen av tiglezan:

Hej!

Innan jag åkte på semester var svärfars iPad som inte kunde koppla upp sig på min hemma-wifi.

Nu när jag kom hem upptäckte jag att min iPhone hittar wifin men bara tuggar och kopplar sig inte upp. Jobb iPhonen kan koppla upp sig samt min frus iPhone, hennes MacBook, min iMac, miniPC, Samsung TV etc. Dock hade fr o m igår min iMac på övervåningen som är kopplad till comhems router via wifi tappat hastigheten från ca 30 MBit (100 enl avtal...) till 0,09 MBit...jag hade återställt nätverksinställningarna och alla inställningarna på iPhonen flera gånger, startat om routern flera gånger men fortfarande utan resultat.

Vet ni vad man kan göra mer?

Tack för er hjälp och råd

Josef

Fick du löst problemet? Min iPhone vägrar hålla hemmanätverket över huvudtaget. "Cant join Network xxx" trots att det i gen förändring har skett med nätverket här hemma. Ibland är den uppkopplad i en minut eller två, men den verkar inte ha nått Internet med ngn framgång då hastigheten är löjligt låg.
Jävla skit iPhone. Det verkar vara fel på min iPhone eftersom andra enheter med lätthet kopplat upp sig. Jag har Telia ADSL med en Thompson router.

Ngn som kan ha en ide? Jag har provat:
Reset av både telefon och router
Välja nätverk manuellt
Skrikigt åt den

Flera gånger, men jag flög vidare till Singapore och här fungerar det helt plötsligt

Hej

Befinner mig i Hong Kong och gjorde uppdateringen till 6.0.1. Nu kan min telefon inte hitta ngn operatör. Testade med ett annat SIM kort (från en HK Operatör) och det fungerade utan problem. Jag har Tele2 men kan inte hitta ngn information på deras kundservice sida. Någon som vet?

Thank you very much. The reason that I dont beleive its the other devices soaking up all the bandwidh is that it works perfectly in another location whith a lot more devices and computers on the same wireless network.

I get ~10 mbit download and ~2 upload when I check my speed. I can easy download a movie from iTunes at the same speed as at the other location.

I look in to the DNS opportunity.

I've invested in the iNet.. The problem is that its to difficult to understand..

Skall testa detta. jag har bredbandet via coaxialkabel. Finns det "flood detection" i denna lösning?

Det fungerar inte i någon webläsare. Jag har version 11.3.300.268 installerad. Som jag fattar det så är Flash inbyggt i Chrome. Det blir ingen skillnad om jag tar tråd istället för via wifi. Jag har bra uppkoppling med snabb Internet från ComHem. Min MBP är en vass maskin från i våras med 8 gb RAM, I7 och en SSD disk.

Senast redigerat 2012-08-02 15:09

Tack.

Tog bort Flash men html5 versionen av Youtube fungerade inte bra. Har också testat med youtube5 tillägget för Safari. Återinstallerade Flash men problemen kvarstår. Kan inte ha att göra med att jag har kopplat en extern Appleskärm (via Thunderbolt) till min MBP, jag har testat att koppla bort Maskinvaruaccelaration men det blir ingen förbättring och youtube slutar även att buffra filmen när jag kör på MBP'n utan extern skärm

Jag måste få detta att fungera

EDIT: kompletterade med "extern" framför "skärm", då det såg lite konstigt ut

Senast redigerat 2012-08-02 11:59

Om man har Flash som tänkbar felkälla till TS problem.. Hur tar man bort Flash? Eller skall man bara se till att ha den senaste versionen till sin browser?

Installerat och klart på alla mac'ar. Allting flyter på smidigt.. Bra med uppdateringen av aperture då jag haft problem med "full screen" tidigare

Måste betala för Mountain Lion till alla sina Macar? Jag tänkte installera både på MBP och MBA

Ursprungligen av FreddeB:

Jag sitter ofta med en iPad och skriver då ibland lite rumphugget Vad jag menar är att den trådlösa täckningen i huset knappast kan ha påverkats av att du bytt modem, har du stängt av wireless i din Thomson låda så routar den bara trafiken vidare till din Airport Extreme. Däremot vet jag att Thomson haft problem med dålig/hög ping på sitt TG789VN, fw uppdatering ordnade, pröva att boota om allting och i värsta fall får du väl och resetta alla enheter och börja om med konfigureringen

Exakt så gjorde jag. Stängde av Wireless i min Thomson och plockade allt från Extremen. Men det funkar inte. Har nu slängt ut Extremen och kör bara från Thomson. Inte 100%-igt, men mycket mycket bättre än tidigare.

Ursprungligen av FreddeB:

Jag kanske missat något men hur skulle faktumet att du nu kör ett Thomson-modem påverka din trådlösa setup som styrs av AEX?

Hmmmm.. Förstår inte riktigt. Hela mitt trådlösa nätverk har påverkats av Thomson. Det är med införandet av Thomson (som var tvunget för uppgraderingen till 30 Mbit) som har förstört allting. Vi har rum på ovanvåning dör det inte går att använda internet. Vi bor i ett litet gammal trähus så jag kan inte fatta att räckvidden helt plötsligt blir så mycket mindre..

Jag har försökt få ordning på det trådlösa hemma. Lösningen vi har fn är den vidriga Thomson (med trådlöst avaktiverat) och en Airport Extreme (i bryggat läge). Problemet är att räckvidden har, sedan installationen av Thompson, blivit avsevärt försämrat. Nu har vi ingen täckning i rummen på övervåningen.
Det hade vi inga problem med under den "gamla setupen" med ADSL-modem och Airport Extreme... vi bor i ett gammalt trähus så det är inga tjocka väggar som stör. Någon rekommenderade mig att köpa en APE till och dra tråd från den första APE'n till den nya. Detta innebär trubbel, eftersom jag helst inte vill borra och stöka.
Finns det ngt jag kan göra?