Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Zooigor

Zooigor

Medlem
  • Registrerad 2002-05-21
  • Senast aktiv 2017-08-02
  • Antal inlägg 72

Foruminlägg

De senaste inläggen Zooigor har skrivit i forumet.

Hej,

Jag har Telia ADSL 24Mbit/s i sommarstugan (till för något år sedan hade jag 8 Mbit/s). Sedan några år är "modemet" Zyxel 660H (Triple play). Under en period använde jag också Telias digital-TV genom modemet, men nu kör jag Boxer via antenn.
Till modemet har jag kopplat en Airport basstation. Jag har också en Sonos Bridge kopplad till en av Ethernetportarna på basstationen.

Mitt problem som jag inte lyckas lösa:

När jag är uppkopplad via trådlöst går det extremt segt. Kan ta ca en minut att ladda en enkel hemsida. Sonos hackar också ofta.
Jag får lika seg uppkoppling om jag kopplar datorn via kabel till Airporten.
Däremot får jag snabb och effektiv uppkoppling om jag kopplar datorn direkt till modemet.
Jag får också snabb och effektiv uppkoppling om jag kopplar datorn med kabel via en enkel Ethernethub (tio år gammal) som i sin tur är kopplad till modemet.

Följande har jag testat:
1. Omstarter av alla berörda komponenter i alla möjliga ordningar.
2. Prövat olika ethernetkablar (korskopplade och raka) mellan modem och basstation (alla funkar bra med datorn kopplad direkt).
3. Kopplat bort Sonos (och stängt ner Sonos-nätverket).
4. Prövat tre olika Airport (två nya Airport extreme och en lite äldre Time Capsule)
5. Prövat överföringen via Airport (och ethernet) mellan två datorer kopplade till Airporten. I bägge fallen går det snabbt, så det är inget fel på det trådlösa nätverket eller Airportarnas ethernetportar i sig.
6. Ställt fråga på Telias forum (https://forum.tewss.telia.se/topic/6121-lag-hastighet-med-airport-kopplat-till-zyxel-660h-triple-play/#entry29624). Inget svar som hjälpt, tyvärr.

Inget har hjälpt.

Min slutsats är att det på något vis är fel på modemet, men hur övertyga Telia om detta när det funkar OK med dator kopplad direkt? Det tycks ju bara vara när Airport kommer emellan som det uppstår problem, men jag har ju prövat tre olika!

Risken är också att Telia vill sälja på mig sin nya "Smart"-lösning (med trådlöst nätverk) och den vill jag inte ha (har fått mycket kritik i Telias forum). Jag vill av flera olika skäl behålla Airport.

Hjälp!

Jo, anteckningarna som jag gjort på min iPhone är tomma (texten saknas) när de synkas över till Mail. Dessutom, när jag öppnat en anteckning (och funnit att all text saknas) och vill stänga den genom att klicka på den röda knappen försvinner anteckningen. Vid nästa synkning tas den (riktiga anteckningen, MED text) bort från iPhone. Jag kan heller inte skapa en ny anteckning i Mail: när jag väljer "Ny anteckning" under "Arkiv" händer absolut ingenting. Samma resultat om jag klickar på "Anteckning"-knappen.
Får inga dubletter, har inget Gmailkonto.
Förstår inte var jag kan klicka ur "Visa anteckningar i inkorgen". Sew i och för sig inga anteckningar där, så...

Förvirrad!

Jo, det funkade inte heller.

Hjälp, jag förstår inte hur anteckningar i Mail fungerar. När jag öppnar någon av anteckningarna som synkats över från iPhone öppnas ett nytt tomt fönster i Mail (med anteckningens namn). Om jag stänger fönstret försvinner anteckningen och vid nästa synk med iPhone tas den bort därifrån. Om jag försöker skapa en ny anteckning i mail händer ingenting. Hjälp!

Försöker installera Apples systemuppdateringar på min dotters MacBook. Allting går bra fram till det sista steget då man får felmeddelandet: "Ingen av uppdateringarna gick att installera". Vad göra?

Hej, tack det kan ju vara värt att pröva. Vad riskerar man om man gör som du föreslår? Försvinner inställningar etc?

Hej, försöker uppdatera systemet på min dotters MacBook (ca 2,5 år gammal). Den har f n 10.5.7, försöker uppdatera till 10.5.8 och en del andra uppdateringar (via Programuppdateringar).
Laddar ned uppdateringarna och uppdateringarna startar utan problem, men efter ett tag får jag följande meddelande:

"Ingen av de valda uppdateringarna kunde installeras.
Installeraren kunde inte installera vissa filer i ”/”. Kontakta programtillverkaren och be om assistans."

Därefter blir det omstart.

När jag försöker reparera skivbehörigheter får jag följande felmeddelande:

"Fel: den underliggande åtgärden avslutades med ett fel"

Jag har nollställt PRAM.

När jag startar från OSX-skivan (Leopard) och kör Skivkontroll visar den bara att skivan är felfri.

Vad göra?!? Kontakta Apple kan man väl inte göra utan stora kostnader (trots vad det står om att "kontakta programtillverkaren" i felmeddelandet)?

Hej,
är det någon som vet vad "AppleMobileDeviceHelper" är? Sedan jag köpte en iPod touch och börjat synka den händer det titt som tätt att jag får beskedet att "AppleMobileDeviceHelper" oväntat avslutats och vill jag starta om den? Även om jag väljer ignorera får jag snart samma meddelande.
När jag går in i aktivitetskontroll ser jag att detta program tar ca 50% av en av processorrna och fläktarna går för fullt. Det går inte att avsluta processen på normalt sätt men jag kan tvångsavsluta den i Aktivitetskontroll. Kör MacBook Pro, drygt ett år gammal.
Tack på förhand för all hjälp!

Ursprungligen av SkrotNisse:

Jag bidrar gärna med lite länkar som Litmuspapper...

"Litmus"? Är inte det väldigt angliserat? "Lackmus" heter det väl på svenska?

Hoppas nu ingen lägger genusperspektiv på "xxxxmus"!

Ursprungligen av LCR:

Hur är det om den redan är lagad ?

Jag lödde om kontakten då den först gick sönder, gjorde en
förstärkt kontakt av epoxy, men nu är det själva metallbiten,
magneten längst fram som lossnat från plasten...

LCR

Det vet jag inte. Jag läste bara om inbytesprogrammet och tog med den. Inga problem.

Ursprungligen av LCR:

Är det någon som fått en ny adapter från Apple genom detta ???

Min dotters MagSafe är helt slut...

Ja, min dotters gick också sönder. inga problem att få den utbytt via Kullander&Kullander i Malmö (Apple-återförsäljare) om man hade med sig serienummer på datorn.

Har också testat. Har tagit allt jag slängt åt den. Inte särskilt mycket inställningsmöjligheter, men det kanske bara är bra? Verkar uppdateras hyfsat regelbundet.

Jag har nu formaterat om min externa hårddisk och använt GUID partitionstabell i stället för Apple partitionskarta som den tidigare var inställd på. Detta är tydligen rekommenderat när man kör Time Machine från en Intel-mac. Se länken nedan som jag fick tips om av pesc.

Mac OS X 10.5: Time Machine stops backing up to external disk

Har funkat hittills... Men det gjorde den ju i den tidigare inställningen också i några dagar. Vi får se...
Om detta är lösningen förklarar det dock inte varför min Time Capsule hemma började bete sig. Den bör ju rimligen ha haft rätt partitionskarta från början...

Ursprungligen av pesc:

Ja, den har ju en jätte-stor fil som representerar en hel disk i en PC. Denna fil uppdateras ju hela tiden då du kör, och du vill därför inte ha nya backup-kopior av denna varje timme. Standardlösningen är att exkludera virtuella diskar från TM-backupen och sköta PC-backupen på PC-vis.

Time Machine gör undantag (by default?, minns inte att jag ställt in det) för min Windowsfil på ca 8GB. Jag antar att det är den du menar.