Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ewigland

Ewigland

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2007-05-22
  • Senast aktiv 2013-11-13
  • Antal inlägg 61

Foruminlägg

De senaste inläggen Ewigland har skrivit i forumet.

Hej, jag har sökt runt men inte lyckats hitta ett exakt svar på min fråga. Ber om ursäkt på förhand om den redan är besvarad.

Jag har precis fått hem en ny MBP 15" retina utan DVD-läsare. Jag vill installera Windows 7 på den och har en skiva och en extern DVD-läsare. Går det? Svårt att förstå allt som står på nätet och vad som gäller för de senaste modellerna.

Ursprungligen av pme:

Man skriver dmesg och kollar. Dvs öppna upp en terminal. su:a till root för att få access. seden skriver du bara dmesg som är en buffert med console meddelanden från unix delen.

Hm, jag skriver su i terminalen och blir tillfrågad att skriva mitt lösenord, men det går inte att skriva något .Vad gör jag för fel?

Hur tar man reda på vilket FW-chip datorn har? Jag har en Macbook Pro inköpt strax innan Leopard släpptes, alltså hösten -07.

Jag har en iPod Nano 5G med 1.0.3, iTunes 8.2 och OS X Tiger 10.4.11. iTunes har börjat krascha så fort jag försöker föra över något til Nanon, låtarna förs över, men strax efter det kraschar iTunes. Har googlat en del men inte hittat några vettiga svar. Någon som vet vad man kan göra åt det?

Pratade med Macoteket, det är byte av topcase som gäller. Går på ca 2800. Usch, och det för en dator man köpt för över 15 000..

Jag har en Macbook Pro, inköpt strax innan Leopard släpptes. 2.2 GHz. För ett antal månader sedan dog tangentbordet och touchpaden helt, något som hänt tidigare. Det är ett hårdvarufel, tar jag ut batteriet och trycker hårt på rätt kabel strax under där batteriet skall sitta kan jag få tangetbordet och touchpaden att fungera medans jag trycker.

Vid förra tillfället hade jag kvar min garanti och fick den lagad, men nu har garantin tyvärr gått ut. Vet någon om jag har någon garanti på servicen och kan få den fixad igen? Jag har alltså, tråkigt nog, inte Apple Care.

Om inte annat, vad skulle jag kunna få för maskinen om jag sålde den? Använder den just nu som stationär dator med extern mus och tangentbord, som det fungerar den utan problem. Hårddisken är dessutom på 160 GiB.

Mvh
Ewigland

Jovisst behövs det, verkar inte gå att göra något åt, dock. Har googlat mig till döds utan att hitta någon lösning.

Ursprungligen av torsig1967:

Låter lovande... Jamen då så.

Visst kan man skaffa Engelskt OS och installera svenska språket i alla fall?

Jepp.

Vad tusan är detta? Verkar uppstå när jag scrollar uppåt i Firefox eller Safari men inte i några andra program. Har inga problem med grafikkortet i övrigt. Det är likadant på alla webbsidor. Det går utmärkt att scrolla nedåt eller sidleds.

Jag har en Macbook Pro 15"4 gen. 3 med Geforce 8600M GT.

Fint, soundhack gör riktigt användbara freewareprylar.

Nu har jag pratat med Apple och det kommer att gå på garantin. Flyttar till Uppsala om en vecka och tänkte lämna in där. Vad rekommenderar nii, Humac eller M-store?

Dessutom, som jag förstod det av killen hos Apple så behöver jag bara komma in med datorn och eventuellt ta med kvittot jag fick när jag köpte den, så kommer de att fakturera Apple då de läser av serienumret? Lät alldeles för enkelt..

Ursprungligen av bolle:

Fungerar tangentbord/touchpad om du startar installationsskivan? (Om du nu kan göra det med ett trasigt tangenbord)

Nej, tyvärr.

Ursprungligen av Audiosponge:

Hej,

Troligen är det hårdvaruproblem. Är den köpt hösten 2007 så är det bara att gå in med den till en Apple verkstad och få det fixad.

Mjo, det är väl kanske så, tyvärr. Googlade lite, skall testa att dra ur allt inklusive batteriet och hålla in power-knappen. Funkar inte det så skall jag ringa Apple.

Jag har en Macbook Pro från hösten 2007 med Mac OS X Tiger 10.4.11. Igår
dog både touchpad och tangentbord totalt. Det går inte att skriva eller röra musen.
Däremot fungerar det när jag kopplar in en extern USB-mus, men det ändrar inte tangentbordet.

Vad kan vara felet? Jag har inget externt tangentbord att koppla in, så jag kan inte formatera eftersom att jag inte kan slå in lösenordet. ...

Någon som har en aning om vad jag kan göra för att få allt att fungera igen?

Det tillhör ju inte vad du har producerat, men jag skulle rekommendera dig att göra en backup på Library/Audio/Plug-ins/Components. Mindre kul att behöva kopiera in allt manuellt om din burk kraschar med allt vad det innebär av rar-filer och installationer.