Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Kalle Silver

Kalle Silver

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2007-06-17
  • Senast aktiv 2012-03-01
  • Antal inlägg 208

Foruminlägg

De senaste inläggen Kalle Silver har skrivit i forumet.

Tack för mailet jag fick för en stund sedan. Min erfarenhet av 99.se är gnäll och taggarna utåt och att 99.se är till för en liten klick som genom inbördes beundran skrämmer bort oss andra, det gör att MacForumet räcker för mig.
För några år sedan försökte jag att att dra igång en avdelning/tråd om animeringar. Enda putslustiga svaret blev att jag frågade i fel tråd. typiskt 99.se

Här är min senaste skärmbild på min nya iMac 10.6.8. Bilden har jag gjort i Blender 2.6 och är renderad i Lux.

http://i1023.photobucket.com/albums/af353/Spender19/Skrmavbild2011-11-25kl100346.png

Jag har alltid haft Comhem eftersom det finns i huset och man får med 10Mbit att använda.
När jag köpte upp mig till On Demand så knuffade man upp kapaciteten till 100Mbit.
Sedan dess har jag haft mer problem än innan när jag bifogar bilder/filer i mina mail beroende på att de flesta har bara 10Mbit så mina bifogade bilder är för stora för dem att öppna. Lösningen blev att jag bifogar bara en bild/fil till dem i varje mail.
Jag har aldrig varit med om att 10 Mbit krymper till 7.
Det var bättre förr.

Hej. Vi vet att Apple kommer ut med nya macar på några månader.Förra veckan köpte jag nya iMac Intel 10.6.7 21.5 tum. Nästa vecka kommer förmodligen en sista uppgradering till 10.6.8 och om några månader kommer Lejon.

Varför jag frågar är den att jag har nu Office 2004 som jag inte installerat på min nya iMac. Skall jag, borde jag, måste jag köpa upp mig till Office 2011.

Tacksam för råd.

Capeman. Tack för hjälpen. Lätt som en plätt.

Min fråga borde nog läggas här.

När jag går in på "Huset" kommer jag till sidan där desktop, bibliotek, dokument, webbsidor, bilder, delat, med flera ligger.
Jag har för mig att även (hämtade filer) skall ligga där också, men nu gör den inte det. Borta?

Skall det vara så, eller är det något fel. Om den borde ligga där hur får jag dit den igen.
Den ligger i dockan.

Tack för svar:)

Då borde Jesus kunnat gå på vatten, fast jag aldrig trott på detta.

Har ni inte hört talas om ytspänning. Den är väl orsaken till varför stora insekter med långa ben kan springa på vattenytan. Eller?

Häromdagen ställde man samma fråga i di.se och massor av experter och icke experter kom med olika tips.
Några viktiga faktorer. Är du ung och har mycket pengar, eller gammal och liten tid kvar att se långsiktigt.
Guldet har fått negativt rykte om man läser förståsigpåares tips.
Ett som det fanns belägg för var att köpa bostäder.

Själv är jag halvgammal och helt plötsligt fick jag som du en massa "kosing" Fonder är helt uteslutet för mig. Aktier, jo men den finanskris och lågkonjuktur som vi levt med under ett par år nu och länder som snart går i konkurs borde innebära mer negativa resultat på aktier.

Jag tänkte så här (som amatör). Industrier över hela världen behöver stål inte minst Kina som dammsuger marknaden och köper upp allt som tillverkas. Även fordonsindustrin behöver stål. Massor av stål. Boliden har byggt ett nytt avancerat malmförädlingsverk för 6 miljarder mitt i kriserna. Sedan fick dom en order från Kina på 13 miljarder och att Aitikgruvan har startats upp på nytt.
Så jag har köpt Boliden.

En annan produkt som nästan alla brancher måste ha för att fungera och som man slitit på gamla maskinparken över finanskrisen/lågkonjukturen och som nu är desperata att omedelbart få köpa nytt för att kunna vara med i uppgången är maskin och lastbilstillverkningen. Därför har jag köpt både Volvo och Scania lastbilsaktier.
Dessutom har jag köpt Autoliv och Halldex som gör komponenter till bilindustrin.
Om inte detta fungerar. Ja, det finns ju soppkök i Stadsgården.

Nu är det riktigt illa. Att ge en dödliga spruta. Aktivt ja.
Att Ge en smärtstillande spruta och sedan stänga av respiratorn. Aktivt ja. Vad är skillnaden. Båda dödades med hjälp av medicin som gavs av någon. Aktiv eller passiv dödshjälp? Dog gjorde dom i alla fall.
Ni har fortfarande inte svarat på varför man har flera olika mediciner som bara har ett ändamål att avsluta livet och att dessa preparat används dagligen. Till vadå.

Trots att jag och alla på TV och tidningar säger samma sak så går några här emot och hoppar på mig.
Vi lär se sanningarna de närmaste dagarna i media och där får vi se vem som hade rätt eller inte.

Godnatt.

Mats Olov. Vadå agenda. Det är väl massor av trådar där man dryftar något som hänt och som står i tidningen. Jag har då aldrig sett dig fråga de andra om deras agenda. Löjligt.

Du Eva. Löjligt att skydda sig bakom ordval och inte bemöta sakfrågan.Aktiv eller Passiv dödshjälp. Var det bara för att vinna poängen. Var någonstans har jag nämnt det ena eller andra.
Jesper börjar bli pinsammare ju längre tråden går. Han vägrar att bemöta vad jag skriver. Jag upprepar. Det finns massor av olika mediciner som enbart är till för att avsluta ett liv, mörda, döda eller vad ni föredrar att kalla dödandet för och som används varje dag.
Jespers kommentar innehöll ingenting om passiv dödshjälp.När han dravlade om att det var förbjudet att avliva någon.
Så gott som alla som dör kan man med moderna mediciner och apparatur förlänga livet på någon eller några dar till om man vill slösa på resurser. Jesper skall vi inte åtala dessa läkare för mord.
Till sist. Hur skall ni slingra er ur att flickan dog på grund av att överläkaren gav aktiv eller passiv dödshjälp. Som dom sa på Aktuellt man får använda mediciner vid passiv dödshjälp.
Blää.

Cod Red.
Du vet exakt att jag menade detta. Det där inlägget skulle du slängt i ansiktet på Jesper i stället. Ibland av humana själ som dom sa på Aktuellt måste man få avsluta ett liv. Om man föredrar att kalla det för passivt eller inte. Resultatet blir detsamma.

Bra Sundbom. Ingen vill att någon avlider, avlivas, eller avkortar lidandet i livets slutskede. Vad man väljer att kalla det för. Men det är tyvärr nödvändigt ibland.

Det finns tydligen två sidor på problemet som jag inte visste. Strulet och slarvet någon månad innan när flickan föddes var ju helt under all kritik. Men det var inte det hon dog av.
Om ni med skygglappar tittade på Aktuellt för 5 minuter sedan, där bekräftar dom allt det jag påstår.Allt.
Ett tillägg. Jag skulle vilja medåtala föräldrarna/släkten till mordet/avlivandet. Dom tillsammans med släktingarna hade hotat och krävt att man skulle ge flickan något medel. Då gjorde sköterskan/läkaren ett riktigt tjänstefel.(lyssnade och lät sig styras av outbildade personer). Rädd förklarade läkaren/systern att det fanns risk att flickan inte skulle överleva om hon fick medlet.
Alla hörde vi också Lennart Persson sa JAMEN LÄKAREN OCH FÖRÄLDRARNA VAR JU ÖVERENS OM AV AVSLUTA LIVET.
Stäng gärna tråden om ni inte håller er till ämnet.Det har seniormoderatorn talat om för mig att man skall göra.

Att Jesper Ohlsson är seniormoderator förvånar mig mer och mer. Sist gapade han om att hålla sig till ämnet därför garderade jag med Att ni som måste dravla öppna en egen tråd.

Jag läste alla SvD:s artiklar om historien. Läser man hela din så ser man på slutet att jag får rätt. LÄKAREN TILLSAMMANS MED FÖRÄLDRARNA GAV KLARTECKEN TILL AVLIVNING AV FLICKAN. Sedan fann man en för hög dos av medlet.

Riktigt löjligt att som fullvuxna sitta och påstå att läkare inte får avsluta ett liv. Det görs hundratals gånger varje dygn i Sverige.
Respiratorer stängs av i förtid för att man inte ser att den hjälper patienten.
Cancerpatienter i slutskedet dras dropp ur för att förkorta lidandet. På min far gjorde dom det.
Livsuppehållande metoder avslutas ideligen.
På BB föds det massor av barn, tyvärr många av dem med sådana problem så det inte finns rimlig anledning till fortsatt liv.

Ni verkar vara rätt inskränkta. Om vi går ned på dagisnivå. Puzzel för tvååringar.
Ni vet att det finns medel/mediciner för att avsluta liv. För barn som vuxna. Det håller ni förmodligen med om. Att dessa används dagligen håller ni nog också med om. Att dessa medel också användes till denna flicka i (slutskedet) kan vi läsa om i artikeln.
Så tyvärr förstod jag inte era bortförklaringar.

Doktorers vardag är att ta hand om liv och död ( och ge en värdig död i slutskedet)

Jag läste din länk från SvD.Den stämmer inte alls med den historia jag läst om för ungefär ett år sedan. Kanske det finns två liknande historier.