Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
micke_nkpg

micke_nkpg

Medlem
  • Plats Norrköping
  • Registrerad 2007-07-27
  • Senast aktiv 2012-02-26
  • Antal inlägg 341

Foruminlägg

De senaste inläggen micke_nkpg har skrivit i forumet.

Ursprungligen av platon:

Kul tråd!

Micke nkpg, du agiterar som om du tror att du diskuterar med en myndighet som lyder under förvaltningslagen. Men så är icke fallet. Ett privat forum har sina egna regler, dessa behöver ej motiveras.

Då behöver inte jag helelr motivera varför jag tycker si elelr så och hur jag kommit fram till detta. Visst skulle det leda långt?

Ursprungligen av ztaafen:

De har tydligt skrivit att man kan få Leopard förinstallerat.

som jag läste det så kan man få det om man vill. Det är alltså upp till kunden att bestämma. Vilket gör att Psystar inte kommer åka dit på det utan troligen köparen. För EULA är just för End-User.

Ursprungligen av Goflorp:

Hur får ni plats med allt ni som inte kan acceptera ngn kvalitetsförlust?

Personligen har jag olika kvalitet på musik för olika tillfällen. För det är liksom ingen ide att högupplöst musik i ipod. Det kommer iaf inte till sin rätta.

Alla har vi olika referenser och behov och ingen är dummare/sämre än den andra för det.

Ursprungligen av Redglittercoffin:

Jag tycker att hela Psystar-grejen har varit mycket väsen för ingenting. Själva firmans existens verkar inte ens säkerställd. Om det inte är en juridisk gråzon med klontillverkare så borde väl Dell erbjuda några modeller med Mac OS X, men uppenbarligen väljer man att inte göra det. Det hade blivit en intressant "clash of the titans" i domstol.

Det finns säkert någon datr du skulle kunna köra mac os x på i deras sortimet. allthandlar om vilken hårdvara det sitter i. Det jag läst står det bara att den är kompatibel med Mac os X. Vilket väl inte är olagligt? eller har apple mösterskydd för hur en appledator är är uppbyggd och för vilka komponenter som sitter i?

Ursprungligen av fredrikwelander:

Från och med typ nu återfinns MacBook och MacBook Air i Telias sortiment har jag hört ifrån en fasligt säker källa. Hoppas inte jag kommer med gamla nyheter.

Låter mycket positivt.
"Teckna Telia Smart och få en iphone och en MBA på köpet"
Jag skulle ta det iaf.

Den digitala tekniken tar till stor del bort lyssningsglädjen. Allt blir inte automatiskt bättre bara för att det blir digitalt.

Efter att jag blev "ljudfanatiker", kvalitet före kvantitet. Så började jag tävla i väljud i bil. Där var det innan 1997 ganska ovanligt med tidskompensering för att få rött ljudbild. Nu har varje kotte detta. Vdhar det gjort, jo folk lä sig inte hur ljud påverkas genom de olika steg du förut var tvungen att lära dig. du var tvungen att bygga dig till bra ljud genom olka riktningar på högtalare och mittkanaler mm. Du byggde kanske 20 olik baslådor för att testa fram rätt anslag i basen.

Vad gör folk nu förtiden? jo de köper dyra komponenter och sedan tror dom att det bara är att digitalt justera in allt genom Equalizer och tidskomp så låter allt bra. Sedan är det oftast så att den digitala påverkan som eq mm har på ljudet gör det oftast kliniskt och dött.

Den som idag vill ha bra anslag i basen och rock n roll sk aha få element och mcket effekt. Detta med mycket effekt är något som saknas i dagens mp3spelare och ipods av värme/batteri-skäl. Därav blir det så gott som omöjligt att ha bra hörlurar oxå.

Så bra ljud i en ipod är en ganska stor motsägelse som jag ser det idag. Har man inte annan erferenhet än mp3or och ministereos (datorljud) så vet man inte bättre. Alla har sina referenser att utgå från.

Mycket av ljuden finns utanför det örat kan höra. Det kallas dynamik. Det kräver mycket effekt och mycket strömresuser och konarea.

AC/DC - thunderstruck kommer inte till sin rätt i ett par ipodlurar

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Hur många gånger ska det behöva sägas? Det behövs ingen motivering. Forumledningen har rätt att sätta vilka regler de vill, och har ingen som helst skyldighet att motivera de reglerna.

på vilka grunder har man tagit det beslutet? (här har du ett klockret exempel på hur man kommer osakliga argument som jag upplever inte finns underbyggad)

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Du må tycka att det är hemskt med de här begränsande reglerna. Men det finns ingen yttrandefrihet på ett diskussionsforum, och det har du tydligen inte lärt dig ännu.

regerl är till för att vara begränsande, men de måste oxå kunnamotiveras till varfö de finns. Varför ska vi annars följa dom? Skulle du förlja en lag bara för att den finns utan argument? eller med argumentet att den har stiftasts av politiker och du har inget med det att göra, det bara är så...

Ursprungligen av Raccha:

Ååå att du bara orkar vänder och vrider på absolut allting är du så här i verkliga livet med? Är du så här mot dina jobbarkompisar? Jag lider med de stackarna isf, fy fan att behöva jobba med en sådan människa som du som totalt saknar förståelse för hur man för en diskussion som aldrig kan ge sig och alltid ska ha sin vilja igenom. Som medvetet tolkar saker på sitt sätt och absolut inte kan ändra sig och är öppen för nya tankar.

Kanske inte med denna attityden, som jag fått mycket pga att jag blir påhoppad med som jag upplevers som osakliga argument.

Finns det verkligen människor som eftefrågar ljudkvalitet i en ipod? För gör det inte detta så kommer itunes aldrig att leverera detta.

Sedan vet jag inte om det är någon skildnad på 256 och 320 AAC. Men jag vet att det är det på mp3. Och eftesom båda formaten komprimerar så utgår jag frn att det även är skildnad här.

Ursprungligen av Sidde:

Lägg ner skitsnackat du. Du är bara här för att provocera, och det har nog alla förstått redan.

ren lögn!! Tror inte du som moderator är i ett sådant läge att det gynnar dig att ljuga.

Ursprungligen av Sidde:

Du får även diskutera massa annat om du är supporter och använder dig av Supporter Loungen. Dessutom kan du faktiskt prata mobiltelefoner och kringutrustning osv. i sina behöriga forum, Linux, Solaris osv. snackas i UNIX-delen.

jag hade engång i tiden tanke på att bli supporter, men efter att smutskastning och kränkningar kommer det inte hända förens attityderna ändrat sig, inte bara min. Vem vill betala för att folk ska kunna köra över ens åsikter och göra det med dig som moderators stöd? att jag är en macanvändare och har witchat skiter ni i, bara era åsikter om att apple är gud kommer fram så är det bra. Så upplever jag det. ar jag fel så motbevisa mig i handling.

Börja med att avar totalt objektiv i allt du gör som moderator, du ska även kunna kasta ut dina närmsate vänner här innen. kan du int edte ör du inte en bra och objektiv moderator, det är min åsikt. Alltså känslor ska inte blandad in. När det bevisas i handling då ska jag betala för att vara supporter.

Ursprungligen av Sidde:

Vi är inte dom enda som förbjuder osx86-snackat osv. Även forum som Sweclockers, som ändå är sveriges största forum för datorhårdvara och sådant förbjuder det snacket. Och om de också gör det, är det någon form av konspiration då eller? Eller kan det vara så att ämnet inte är accepterat för att det ligger på fel sida av gråzonen.

Motivera varför ni inte tillåter det, så är det grönt. Om det är olagligt, finns det någon dom som kan bevisa detta? Om det är avtalsbrott, gäller detta avtal utanför usa, dvs i sverige?

Ursprungligen av Goflorp:

Nja, som vanligt läser du ALLT ungefär som fan läser bibeln...

jag läser de regler som står, exakt som de är skrivna. Kan inte göra annat.

Ursprungligen av Goflorp:

Syftet med forumet är att diskutera Apple och deras produkter (ungefär som att säga att det INTE är till för Flugfiske, diskutera sjukdomar eller Kamaxelns betydelse för världsfreden). Vi är ett Apple-orienterat forum.

jag 99.se ska vara ett appleorinterat forum. men att skriva i regeler att det bar aär handhavande och användade av apple produketer som får diskuteras utestänger t.ex alla officepaket från diskusion. inkl neooffice.

Ursprungligen av Goflorp:

Här finns väl inga motsättningar? Kör man Apples produkter och har frågor vänder man sig hit, kör man Windows på en Mac kan man också vända sig hit.

Win är inte apples produkt, men du kan köra den på en mac, men fr inte diskutera detta enligt nuvarander regler. Är inte detta en motsättning? Eller ska vi säga att bootcamp inte får diskuteras pga att det kan göra att man kan köra icke appleprogram på en imac?

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Men det spelar ingen roll, huruvida det är det ena eller det andra. Om forumledningen har bestämt att ett samtalsämne är tillåtet och ett annat otillåtet, så är det så. Det är en policy. Och den kan kanske ändras. Diskussioner pågår angående detta. Men tills vidare står den policyn kvar.

jaja, forumledningen är allsmäktig och kan köra över alla, aven med fel argument och på osakliga grunder.

Vilka är det så man kan påverka dom om man skulle vilja? eller törs dom inte visa sig?

Ursprungligen av Goflorp:

Så alla Moderatorer här är partiska? Som bara vill diskutera det dom själva använder? De bär sig åt som svin - det har du sagt tidigare. Såg nyss ett inlägg om att forumet är till för att slicka stjärt på Apple....

Utveckla gärna.

Enligt reglerna får man bara diskutera handhavde och användaning av apples produkter. Dock har man en avdelning som behandlar switschning från win. Det ser jag som motsättningar, då man enligt regler inet får diskutera win, men dom vill att man ska switcha.

Sedan förstår jag inte hur en clone kan vara så upprörande...

Ursprungligen av Mikamar:

Kan inte heller förstå varför snack om OSX86 är förbjudet här på 99Mac medan det är tillåtet att diskutera hur man hackar iPhone. I båda fallen bryter man mot Apples licensavtal, men inga lagar.

Men men, att ge sig in i den här diskussionen leder väl bara till avstängning. Så därför är det väl säkrast att knipa käft.

Enligt en moderator är det inte brottsligt att jailbreaka en iphone, bara ett avtalsbrott.

Ursprungligen av Jogin:

Vissa uppskattar ljudupplevelser (eller filmupplevelser). Andra vill bara få underhållning i form av populärmusik (eller popcornrullar). Felet här är att ljudfantasterna antar att alla andra också är ljudfantaster. Alla är inte det, många har sin iPod för att resan till jobbet ska bli mindre trist, helt enkelt. Då räcker 128kbsp.

128kbps räcker enligt mig inte ens för strölyssning. Men alla är vi olika och det ska man respekt för.

Den dagen iTunes börjar leverera 320kbps AAC ska jag köpa detta. Sedan spelar det ingen roll hur bra källa du har om det som ska återge ljudet inte är av toppkvalitet. Hörlurarna är i detta fallet mycket viktiga och vad jag härt och upplevt är inte apple ipod-lurar av toppkvalitet (dvs det finns bättre).