Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Tantalos

Tantalos

Medlem
  • Plats Växjö
  • Registrerad 2007-08-06
  • Senast aktiv 2012-06-09
  • Antal inlägg 82

Foruminlägg

De senaste inläggen Tantalos har skrivit i forumet.

Jag har en 2008 unibody Macbook (pre-pro). Jag kör senaste OS. Badbollen härjade fritt. Särskilt drygt för mig som då och då använder Final Cut, iMovie och Photoshop. Extremt frustrerande. Bytte ut mina 2 GB till 8 GB för 400 kr och problemen är numera ett minne blott. Sjukt stor skillnad vad gäller Final Cut.

Ursprungligen av filuren:

Ingen aning. Minnen är så jefla krångliga att googla på då handlare ofta beskriver dem olika. Jag brukar därför maila och fråga.

Jag har en massa maskiner att sköta. Min bästa minnesleverantör dags dato: macdata.se utan tvekan. Snabba, trevliga, och grymt prisvärda. Och allt som levererats har hittills funkat utan problem.

Jag köpte själv ett par liknande. Inte illa att gå från 2 GB till 8 GB för runt 400 kronor Skillnaden märks. Föga förvånande kanske.

Fan! Min WD Scorpio Blue, 500 GB, 2,5" SATA vägrar accepteras av min Macbook Alu, 13", sen-2008. Får en katalog-ikon med ett frågetecken när jag försöker starta den. Testade starta den med Mac OSX-skiva och den tar mig så långt som till "välj installationsplats", där min hårddisk inte syns :/

Någon?

Kanske borde nämnt att min riktiga fjärrkontroll som är parkopplad med ATVn är sönder. Och med Apples remote-applikation på iPhone verkar det inte gå att genomföra systemåterställningen så som din länk beskriver :/

Min Apple TV beter sig mysko. Så fort introfilmen spelats upp blir skärmen svart. Totalt nattsvart. Jag kommer åt allt material via min iPhone 4 som fjärrkontroll. Men skärmen förblir svart i ATVs menyer. Det enda undantaget är när jag spelar upp något, film eller musik. Då syns album-art och ja, om det är film så syns filmen. Så fort filmen är över dör skärmen.
Någon som har en idé om vad som kan vara fel, eller, framförallt hur man systemåterställer utan att använda menyerna?

Löste sig. Någon bugg av något slag. Stabiliserade ljudnivån på _ett_ klipp av några 100, och helt plötsligt fungerade samtliga andra också. Fem poäng till logik!

Allt ljud fungerar i projektet, till samtliga klipp, men så fort jag exporterar filmen i sin helhet och spelar upp den är helt plötsligt vissa klipp ljudlösa. Någon som har någon aning om vad felet kan vara?

När jag startar iMovie 09 får jag meddelandet att en uppdatering har släppts och ber mig hämta den. Jag klickar självklart "JA", men när Programuppdateringen kickar igång hittar den inget. Jag har 8.0.5 och versionen som efterfrågas är 8.0.6. Hur åtgärdar man?

Ursprungligen av Raumschiff:

Precis. Tänk dig en tjej på 13 år som tankat ner 50.000 låtar. Om hon inte kunnat det, hade hon köpt ~5000 skivor á 179 kr istället (89.500 kr)? Enligt skivbolagen självklart ja!

Du har en decimal fel där och din uträkning är därmed ungefär 1000 % fel

Fortfarande ingen som vet?

Ursprungligen av Zimmerman:

Vad kodar du till H264? INNAN du tar in det och ska redigera? Isåfall måste vi nog ta det här med videoredigering och codecs från grundlig början. Om inte så glöm detta inlägg (om du menar att du kodar till H264 för webben t.ex.).

Jag är ny med allt vad videoredigering är. Det jag gör är att fånga video och ljud från spel med FRAPS. Jag konverterar sedan de här extremt stora avi-filerna till mp4-format och h264-codec. Anledningen är att storleken på filerna går från 1 GB/inspelad minut ner till några MB/inspelad minut. Valet av format och codec var förstås så att iMovie skulle kunna hantera det. Förväntade mig aldrig att Apples bättre program skulle ha problem med något som deras sämre klarar av utan problem.
Men nu är det ju löst - Premiere blir det för min del. Lite synd, jag hade egentligen hellre lärt mig FC P/E.

Ursprungligen av Zimmerman:

Vad kodar du till H264? INNAN du tar in det och ska redigera? Isåfall måste vi nog ta det här med videoredigering och codecs från grundlig början. Om inte så glöm detta inlägg (om du menar att du kodar till H264 för webben t.ex.).

Löste det genom att byta redigeringsprogram till Adobe Premiere istället. Fungerade utan minsta problem.

Ursprungligen av Zimmerman:

Dena fråga är tyvärr omöjlig att svara på - då det helt avgörande är vilken codec filerna har som ligger på timeline. En del format måste renderas - andra inte. Alla videoredigeringsprogram är nog likvärdiga i detta hänseende. jag har kört FCP i 10 år och aldrig behövt rendera en codec på timeline. Dom gånger jag filmar AVCHD så packar jag om dom innan jag tar in dom för redigering - ty AVCHD går ändå inte att klippa i på ett vettigt och rationellt sett. Alla andra codecs - och det har blivit en hel del varianter - har jag bara dragit in och redigerat. Bara man ställer in sekvensens settings rätt så är det inga problem. Just FCP anses vara det program som hanterar extremt många olika codecs. Det är liksom profilerat kring detta och att man t.o.m. kan blanda olika codecs på timeline.
Jag har läst tråden och förstår ingenting.

Nu talar vi ju inte om Pro utan om Express. Men på sätt och vis har du då besvarat min fråga. Pro-versionen av Final Cut har inga problem med det här och det är den du rekommenderar.

Jag använder Videomonkey för att koda om dem till h264. Som sagt; iMovie har inga problem med det här, men tydligen har FCE det.